کد خبر:
6294
ارسال شده در مورخه :
جمعه، 9 آبان ماه، 1393 -
03:30
شوش - ایران اُنا: شوش در آستانه ثبت جهانی قرار دارد اما بهدلیل فراز و نشیبهایی که اداره میراثفرهنگی خوزستان و شهرستان شوش در طی سالهای گذشته داشته است نتوانسته مدیریت جامعی در این شهر باستانی داشته باشد. این درحالی است که فعالان میراثفرهنگی و کارشناسان تاکید دارند که مدیریت شوش باید شایسته و همه فن حریف باشد.
|

میگویند اولین کلنگ باستانشناسی ایران در شوش زده شد. شهری که پشتوانه تاریخی آن به چند هزارسال پیش میرسد. کارشناسان و فعالان میراثفرهنگی اما میگویند، مدیریت این شهر باستانی در کنار شهر مسکونی شوش نیاز به مدیریتی شایسته و قدرتمند دارد. مدیریتی که شوش را با تمام قابلیتها و ظرفیتهای تاریخیاش به دنیا بشناساند.
«مجتبیگهستونی» دبیر و سخنگوی انجمن تاریانا با بیان این مطلب که شهر باستانی شوش از اهمیت بسیاری برخوردار است به اداره میراثفرهنگی این شهرستان اشاره میکند که باید به لحاظ مدیریتی ارتقاء پیدا کند. او میگوید:« با توجه به اینکه شوش مرکز باستانشناسی ایران است، انجمنهای دوستداران میراثفرهنگی انتصاب جدید شوش را به فال نیک میگیرند چرا که مدیریت فعلی میراثفرهنگی با فعالیت در هیاتهای باستانشناسی از تسلط کافی در این حوزه برخوردار است».
او گفت:« با توجه به اینکه اداره میراثفرهنگی شهرستان شوش تاکنون نتوانسته در حد و اندازه عظمت شوش ظاهر شود امیدواریم مدیریت جدید شوش بتواند وضعیت نامطلوب میراثفرهنگی شهرستان شوش را سامان دهد».
بهگفته گهستونی، اداره میراثفرهنگی خوزستان و شهرستان شوش در طول سالهای اخیر درگیر فراز و نشیبهای بسیاری بودهاند و همین موضوع سبب شده که این اداره کل نتواند انتظارات کارشناسان و دوستداران میراثفرهنگی را درخصوص آمادهسازی این شهر برای ثبتجهانی شوش برآورده کند. این درحالی است که این شهر با داشتن پشتوانههای غنی از محوطههای باستانی یکی از سرآمدترین سایتهای تاریخی ایران بهشمار میرود.
بهگفته گهستونی، انتظار دوستداران میراثفرهنگی از مدیریت کلان استان خوزستان واگذاری اختیارات همراه با نظارت به مدیران شهرستانی و از همه مهمتر قدرشناسی مدیریت شهرستان نسبت به وظیفهای است که بر دوشش گذاشته شده، بنابراین از مدیریت میراثفرهنگی شهرستان شوش درخواست داریم تا نهتنها در ارتقا سطح کیفی شهرستان از تمام توان خود بهره بگیرد که از صدور مجوزهای سلیقهای که امروز تبدیل به معضل بزرگی شده اجتناب کند.
دبیر انجمن تاریانا میگوید:« درحالحاضر مردم شوش به اهمیت شهری که در آن زندگی میکنند واقف هستند اما این مردم نیاز به همفکری و مدیریت دارای چهارچوب و با ضابطه دارند چراکه آنها معتقدند حرمت امامزاده را متولی نگه میدارد».
گهستونی میگوید:«باید بپذیریم با وجود همه شناختی که مردم ساکن در شوش از میراثفرهنگی دارند اما عدم پرداختن به یکی از وظایف ذاتی مدیران میراثفرهنگی در گذشته برای معرفی و آموزشهای لازم باعث شده تا اغلب مردم به ثبت جهانی شوش نهتنها دلخوش نباشند بلکه آن را مانعی برای توسعه بدانند».
خوشبختانه در ماههای گذشته با همفکریهای بیشمار با عوامل درون پایگاه شوش و کارشناسان اداره میراثفرهنگی شوش ارتباطی موثر با نخبگان هنرمندان و فرهیختگان در سطح شهرستان برقرار شده است. هرچند که گفته میشود این تعامل تا زمانیکه منجر به تولید اقلام فرهنگی منجر نشود نمیتواند تاثیر بهینه در سطح شهر بگذارد.
گهستونی میافزاید:«مردم شوش باید بدانند اگر محوطههای باستانی شوش و بناهای آن را بههمراه مقبره دانیال نبی را از این شهر بگیرند شوش دیگر ماهیتی ندارد. مدیران شهری با توجه به رسالت و ماموریتی که بعدها در ذهن خود دارد چندان با ثبت جهانی شوش موافق نیستند اما توصیههای اکید مقام عالی دولت در استان و بخشنامهها و قوانین موجود باعث شده تا مدیران در پروسه ثبت جهانی شوش نقشی هر چند جزیی داشته باشند. بیشک اگر مدیران شهری اعتقاد واقعی به میراثفرهنگی داشتند نباید امروز شوش که شهر فعلی آن قدمتی کمتر از یک قرن دارد اینچنین از هم گسیخته و ناپایدار روی عرصههای باستانی توسعه پیدا میکرد که دولت مکلف شود برای جابجایی کاهش ارتفاع و حذف برخی المانهای ناهمگون هزینه و انرژی بسیار صرف کند».
منبع:chn
امانت داري و اخلاق مداري
استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع مجاز است.
|
شوش مجتبی گهستونی ایران اُنا