تهران - ایران اُنا: تحقیقات بهعمل آمده در دهههای اخیر، نتایج ضد و نقیضی را نشان داده است. برخی از این تحقیقات نشان میدهد که شیر از حمله قلبی و سکته مغزی جلوگیری میکند و برخی دیگر عکس این نتیجه را نشان میدهد. |
مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید
راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش
چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد
نماینده شوش: هدف اصلی تروریستها صحن مجلس بود
اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش
هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش
جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش
بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش
تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش
جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان
چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ
نگاهی به جاذبههای گردشگری شهرستان شوش
اداره آموزش و پرورش شوش در احتضار
دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش
ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی
انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش
شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی
نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2
معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش
دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد
تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش
نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1
اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش
وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش
گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ
دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم
اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش
ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش
نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش
اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس
ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود
توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه
وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز
بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز
تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش
آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش
کد خبر: 6300
ارسال شده در مورخه : جمعه، 9 آبان ماه، 1393 -
03:30
شیر به عنوان عامل کاهش دهنده خطر شکستگی استخوان شناخته شده زیرا حاوی ویتامین D است، اما تحقیقات جدید نشان می دهد در واقع نوعی خاص از قند موجود در شیر خطر التهاب را افزایش می دهد و ممکن است به مرگ منجر شود.
تحقیقات جدید نشان میدهد که نوع خاصی از قند در شیر وجود دارد که میتواند خطر التهاب و استرس اکسیداتیو را افزایش دهد و منجر به آسیب رسیدن به سلولهای بدن شود. بهنوشته دیلی میل، پژوهشگران معتقدند که نوشیدن بیش از 3 لیوان شیر در روز ممکن است کمکی به شکستگی نکند و حتی منجر به مرگ و میر بیشتر شود.
با این حال پژوهشگران سوئدی میگویند که تحقیقات آنان هنوز نتوانسته علت و معلول را مشخص کند و هنوز برای آنکه بتوان گفت باید میزان مصرف شیر خود را کم کنیم، لازم است تحقیقات بیشتری صورت بگیرد.
شیر به عنوان مادهای که از خطر شکستگی استخوانها میکاهد، توصیه میشود زیرا شامل کلسیم و ویتامین D است که برای استحکام استخوان حیاتی است.
با این وجود، تحقیقات بهعمل آمده در دهههای اخیر، نتایج ضد و نقیضی را نشان داده است. برخی از این تحقیقات نشان میدهد که شیر از حمله قلبی و سکته مغزی جلوگیری میکند و برخی دیگر عکس این نتیجه را نشان میدهد.
پروفسور کارل میکلسون از دانشگاه اوپسالا در سوئد، گروهی را مأمور بررسی این مورد کرده است که چه مکانیزمی وجود دارد که باعث میشود مصرف قند لاکتوز و گالاکتوز موجود در شیر در مقایسه با دیگر محصولات لبنی که شامل مقادیر کمتری هستند، آسیب بالقوه بیشتری داشته باشد.
مطالعهای که بر روی حیوانات انجام شده است، از آسیب سلولی، اختلالات ایمنی و پیری زودرس حکایت دارد.
نوشیدن شیر بیشتر در زنان هیچگونه کمکی به کاهش خطر شکستگی استخوان در آنها نکرده است
در تحقیق پژوهشگران سوئدی، دو گروه بزرگ شامل 61433 زن و 45339 مرد پرسشنامهای را در مورد 96 نوع غذای رایج شامل شیر، ماست و پنیر کامل کردهاند. خانمها بهطور متوسط 20 سال پیگیری شدند و طی این مدت 15 هزار و 541 نفر از زنان درگذشتند و 17 هزار و 252 نفر از آنها یک شکستگی داشتند که از این تعداد چهار هزار و 259 مورد شکستگی لگن بوده است. تحقیق منتشر شده در مجله BMJ میگوید که نوشیدن شیر بیشتر در زنان، هیچگونه کمکی به کاهش خطر شکستگی استخوان در آنها نکرده است.
زنانی که بیش از 3 لیوان شیر، به طور متوسط 680 میلی لیتر، در روز مصرف میکنند بیشتر از زنانی که کمتر از یک لیوان شیر، تقریبا 60 میلیلیتر، مصرف میکنند در معرض خطر مرگ قرار دارند.
مردانی که شیر بیشتری مصرف میکنند هم در معرض خطر مرگ بیشتری هستند
مردان به طور متوسط 11 سال پیگیری شدند و در این مدت 10 هزار و 112 نفر از آنان درگذشتند، پنج هزار و 66 نفر از آنها شکستگی استخوان داشتند که از این تعداد یکهزار و 166 مورد شکستگی لگن بوده است. مردانی که شیر بیشتری مصرف میکنند هم در معرض خطر مرگ بیشتری هستند هرچند این آمار به نسبت زنان کمتر است.
آزمایشات بر روی خون و ادرار، ارتباطی را بین مصرف بیشتر شیر و نشانههای زیستی استرس اکسیداتیو و التهاب نشان میدهد. در مقابل، خوردن محصولات لبنی دیگر شامل ماست و پنیر که لاکتوز کمتری در بر دارد، کمتر منجر به مرگ و میر میشود و میزان شکستگی در زنانی که این محصولات را مصرف میکنند نیز کمتر است.
به گفته پروفسور میکلسون، این آزمایش با در نظر گرفتن لاکتوز و گالاکتوز طراحی شده است و نمیتوان از آن نتیجه قطعی گرفت و همچنین نتایج «باید با احتیاط تفسیر شود».
پروفسور سو لنهام-نیو، رئیس دانشکده علوم تغذیه دانشگاه سوری انگلستان میگوید که تحقیقات محدودیتهایی داشته است؛ مثل روشهای ضعیف ارزیابی عادات مربوط به سبک زندگی که شامل وزن بدن هم میشود. وی میگوید: «یک نکته اصلی و کلیدی نیز این است که در سوئد همه شیرها با ویتامین A غنی شده است و این عامل مهمی است که سبب ایجاد سردرگمی میشود.»
این پژوهشگر در ادامه میافزاید: «شیر و محصولات لبنی تهیه شده در بریتانیا 50-60 درصد از کلسیم موجود در رژیم غذایی ما را تشکیل میدهد و ما میدانیم مصرف کم کلسیم باعث پوکی استخوان میشود. افراد هنوز هم باید به گرفتن یک رژیم متعادل که شامل 5 گروه اصلی غذایی شامل شیر و محصولات لبنی است تشویق شوند.»
به گفته پروفسور برایان رَتکلیف، استاد تغذیه دانشگاه رابرت گوردون در اَبِردین اسکاتلند با توجه به اینکه علت اصلی مرگومیر در مصرفکنندگان شیر، حمله قلبی بوده است، (در این تحقیق) نقش احتمالی مصرف الکل دستکم گرفته شده است. وی میگوید کمترین مصرف شیر در افراد موضوع این پژوهش با بالاترین مصرف الکل همراه بوده است و «شواهد قابل توجهی وجود دارد که نشان میدهد مصرف متعادل شیر اثری محافظت کننده برای قلب دارد.»
منبع: دیلی میل
ترجمه هانا حیدری/ آنا
شیر سکته
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):
مرتبط باموضوع : آخرین وضعیت پرداخت معوقات فرهنگیان [ دوشنبه، 18 بهمن ماه، 1395 ] 573 مشاهده
امیدبه زندگی زنان اززبان معاون روحانی [ سه شنبه، 20 اسفند ماه، 1392 ] 1284 مشاهده
فکه؛ شاهد شهادت سه فرمانده بزرگ [ جمعه، 17 ارديبهشت ماه، 1395 ] 892 مشاهده
هر دقیقه ۵ نفر به متقاضیان کار اضافه می شود [ چهارشنبه، 24 آذر ماه، 1395 ] 879 مشاهده
زمان افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی [ يكشنبه، 30 فروردين ماه، 1394 ] 1479 مشاهده
|
امتیاز دهی به مطلب
|