امروز:  سه شنبه، 29 خرداد ماه، 1403
Preview Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
اخبار برگزیده شوش

مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید

راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش

رسمی غلط و مرگبـار

 

چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد

نماینده شوش: هدف اصلی تروریست‌ها صحن مجلس بود

اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش

هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش

جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش

 

بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش

تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش

جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان

چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ

نگاهی به جاذبه‌های گردشگری شهرستان شوش

مرگ دلخراش یک کشاورز در شوش

اداره آموزش‌ و پرورش شوش در احتضار

دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش

ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی

انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش

شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی

شوش و تغییرات مدیریتی

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2

معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش

دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد

تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1

اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش

ترکیب آینده شورای شهر شوش

وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش

گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ

دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم

 
 
 
 
 
 

اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش

ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش

شهرداری شوش و حلقه مفقوده آن

نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش

اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس

ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود

شوش، رضایت و نارضایتی - ورزش

توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه

وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز

بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز

تشکیل یک ائتلاف بزرگ انتخاباتی در شوش

هشدار مدیر کل میراث فرهنگی در خصوص شوش

 
 

تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش

آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش

بلاتکلیفی کارکنان بازنشسته نیشکر هفت تپه

عدم پرداخت مطالبات ذرت کاران شهرستان شوش

  کد خبر: 6331      ارسال شده در مورخه : يكشنبه، 11 آبان ماه، 1393 - 03:30   ._PRINT.  



تهران - ایران اُنا: واقعه ی عاشورا را باید با انواع رفتارها مورد تحلیل تربیتی قرار داد.به طور مثال"دعوت کردن" یک رفتار حساب شده برای کشاندن افراد به نقاطی خاص است.امام بنا به دعوت اهل کوفه به آن مکان دعوت شده بود و قبل از این رفتار قصدی برای مهاجرت نداشتند.



تربیت و رفتار شناسی در عاشورا

به گزارش ایران اُنا، حوادث تاریخی به هر شکلی که تفسیر شوند و یا بدون آن نگارش گردند، اثرات متفاوتی بر بازماندگان و نسل های بعدی بر جای می گذارد.این تاثیرات ممکن است به اندازه ای تلخ و نامبارک باشند که سال های متمادی در ذهن افراد باقی بمانند و مانند خاطرات تلخ زندگی بایگانی شوند.

واقعه ی عاشورا نیز یکی از این نوع حوادث است که برای بسیاری از افراد تفاسیر متفاوتی بر جای گذاشته است.تفاسیری مانند نگرش انقلابی به آن، ظلم و ستم نگاری، جهالت و پستی و عدم رعایت خصوصیات جوانمردی به وسیله ی حکومت، عدم وجود آزادی و تاکید بر دیکتاتوری،جنگ عقیده و برداشت های متضاد از دین و امثال آن که هر یک برای مفسر معنا و مفهومی خاص دارد.

تفسیر بر هر اساسی که نگریسته شود برای تربیت دان قابل بررسی است.رشد انسان در این رابطه و توجه ی به انسانیت و جوهره ی اصلی آدمی که معمولا در رفتارها و کردارها و باورهای شخصی نهفته است، مهم ترین نکته در این نوع تحلیل هاست.از این نظر است که در این واقعه نگاه به انواع رفتارهای ایجادی از هر دو طرف مهم تر از سایر موارد می باشد.

عاشورا مملو از رفتارهای متفاوت و متضاد است.تفسیر بر اساس اعمال انجام شده در آن ، واضح ترین در نوع خود است.در این میان باید توجه ی خاص به معیار های نتیجه گیری نیز نمود و انواع رفتارها را با ارزش های انسانی مقایسه و سپس رشد انسانی را رقم زد.

رفتار شناسی در علم امروز دارای جایگاه ویژه ای در اصلاحات انسانی و توجه ی به رشد ادمی است.رفتار شناسی برای اهل علم اهرمی برای شناخت درست از نادرست است.آدمیزاده با رفتارش درون خود را منعکس می کند و با نمایش آن ویژگی های شخصی را به نمایش می گذارد.اگر از نفاق و دورنگی بگذریم، در میان حوادث حقیقی و واقعیات رفتاری می توان به مقاصد اصلی از نگرش به تاریخ دست یافت.

واقعه ی عاشورا را باید با انواع رفتارها مورد تحلیل تربیتی قرار داد.به طور مثال"دعوت کردن" یک رفتار حساب شده برای کشاندن افراد به نقاطی خاص است.امام بنا به دعوت اهل کوفه به آن مکان دعوت شده بود و قبل از این رفتار قصدی برای مهاجرت نداشتند.با وقوع این رفتار باید انتظار انسانی را مد نظر قرار داد.دعوت شده را باید با تمام قوا پشتیبانی نمود و معیاری برای رفتارهای بعدی دانست.

اهل کوفه به چه میزان از رشد تربیتی و انسانی رسیده بودند که علی رغم دعوت شخصی همان افراد و بدون فشار و سفارش از سوی امام ،او را تنها گذاشتند.تصمیم بر دعوت را چه کسانی در دایره ی رفتارهای خود قرار دادند؟بدیهی است که تنها گذاشتن مسلم بن عقیل فرستاده ی امام برای بررسی اوضاع نمایشی از عدم وجود جوهره ی انسانی است.

در میان رفتارهای متعدد دیگر نیز باید رابطه ای میان بروز و جوهره یافت."بیعت خواهی" که معمولا تصمیم گیری برای تایید یا عدم آن است را بر اساس عرف و در میان قبایل آن زمان به امری آزاد و از روی میل تفسیر می نمودند.در واقعه ی عاشورا این معنا هر گز رعایت نشد و زور و تهدید حرف اول را در این رابطه زد.این رفتار چیزی جز گرایش به دیکتاتوری نبود.

" جنگ " اوج سقوط انسانیت در میان نسل هاست.کسانی که اقدام به دفاع می کنند، عکس آن را دارا هستند.مدافعین ،انسانیت خود را بدانجا کشانده اند که حاضر به ماندن در زیر بار ظلم و ستم نمی شوند.جنگ ستیزان در واقعه ی عاشورا چه کسانی بودند.در رفتارهای امام در تمامی این واقع" عدم شروع جنگ از طرف ایشان" مورد تاکید قرار می گرفت.

رفتارشناسی در عاشورا باید با دقت و ظرافت خاصی و البته به شکل تخصصی مورد تاکید قرار گیرد.رفتارهای انسانی در یک طرف ردیف شوند و رفتارهای ضد آدمی نیز در مقابل آن قرار گیرند.با چنین بررسی هایی رفتارهای ایجادی در میان آن دو کنگاش و سپس نتیجه گیری لازم صورت گیرد.

"بستن آب بر روی انسان" به دلیل گرمای زیاد و نیاز او به رفع تشنگی، اوج حیوانیت آدمی است.رسیدن به هدف از هر طریقی را توجیه می کند.در این واقعه این رفتار به دو شکل متضاد به وقوع پیوست.در ابتدای مزاحمت حر بن یزید ریاحی و مراجعه ی وی به امام برای انتقال پیام مبنی بر عدم ورود به کوفه، با اینکه امام وی را از لشکر خود نمی دانست، دستور داد تا لشکریانش همراه با اسب ها از آب سیراب شوند و سپس در باره ی مسائل گفتگو کردند.سیراب کردن دشمن، اوج انسانیت و ارزش های آدمیزاده است و نمادی از تربیت درست و رشد متعالی است.

در مقابل این رفتار، لشکر ابن زیاد دستور بستن آب بر روی لشکر امام حسین(ع) را صادر و راه فرات را بر آن ها بست.با وجود درخواست یاران امام برای حمله و باز کردن راه برای بردن آب ،ایشان تنها به برادرش این اجازه را داد تا مشکی از آب برای اطفال بیاورد که دشمن حتی این را نپذیرفت و اجازه ی بردن اب را نداد.چنین رفتاری بدون شک حیوانی و نمایشی از توحش است.

تجزیه و تحلیل عاشورا بر اساس رفتارهای ایجادی یکی ار مطمئن ترین روش ها در این رابطه است.در این میان حتی زمینه ی متهم کردن افراد به شیعه بودن و تعصب داشتن بدون تفکر و تنها از روی احساسات نیز کم رنگ می شود.رفتارهای به وجود آمده ،واقعیات این حادثه ی تاریخی است که بر کسی پوشیده نیست.

رفتارهایی مانند" اسب دوانی بر روی جنازه های مقابل" در کدامین جنگ ها وجود داشته و اصولا چه نیازی بدان است؟چه هدفی برای آن دنبال می شود جز اینکه نشان از آرامش حیوانی افرادی دارد که این دستور را صادر، کسانی که انجام می دهند و بسیاری از افرادی که نظاره گر آن هستند.

رفتار شناسی در عاشورا را باید روشی برای جلوگیری از تفاسیر شخصی در تاریخ دانست.ارزشیابی تربیتی و رشدی که با وقوع انواع آن ها در میان دو طرف ، قابل قبول و بررسی است.این فعالیت را باید به شکلی کاملا علمی و بدون اتکای به حدسیات انجام داد.

استاد جعفر دیناروند - رئیس مرکز بررسی های اجتماعی ایران اُنا



 امانت داري و اخلاق مداري

استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع   مجاز است.


عاشورا تربیت در عاشورا   
  ._PRINT.   Share
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):

مرتبط باموضوع :

 دانشجوهای کدام رشته بیکارترند؟  [ شنبه، 21 آذر ماه، 1394 ] 1332 مشاهده
 دو هدیه حسن روحانی به خبرنگاران  [ شنبه، 18 مرداد ماه، 1393 ] 1165 مشاهده
 نگاهی به 8 سال دفاع مقدس، از آغاز تا پایان1  [ سه شنبه، 21 مهر ماه، 1394 ] 1733 مشاهده
 مجدیان: معلم آیینه تمام نمای ایثار است  [ جمعه، 12 ارديبهشت ماه، 1393 ] 1579 مشاهده
 روند قبض روح اهل دنیا و آسمان  [ پنجشنبه، 7 خرداد ماه، 1394 ] 1226 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب