به همت دانشگاه پیام نور شهرستان شوش و با همکاری مؤسسه ی حمایت از بیماران سرطانی مهرورزان و نهضت درختکاری و حفاظت از درخت ، جشنواره ی غذایی در پارک میراث شوش برگزار شد .
به گزارش ایران اُنا از شوش، دکتر علی خدادادی قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور و مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان خوزستان ، شریف احمدی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ـ دکتر دُرچین متخصص رادیوتراپی ـ دکتر ملکی کارشناس بیماری های مشترک انسان و دام ـ دکتر نجفی متخصص و جراج قلب و عروق ـ اصحاب رسانه و مطبوعات و جمعی از شهروندان در این همایش حضور داشتند .
دکتر علی خدادادی مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان خوزستان در این جشنواره گفت : با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و حمایت های مسئولین نظام خصوصاً مقام معظم رهبری و مجلس شورای اسلامی طرح ملی نظام سلامت شکل گرفت و به منظور کاهش هزینه های بیمه شدگان عملیاتی شد و هدف اصلی این طرح ، علاوه بر کاهش هزینه های درمان شامل قطع زیر میزی ها ـ بسته ها و پکیج های پزشکی و برقراری نظام هماهنگ تعرفه های پزشکان در بخش سلامت ؛ کارهای قابل توجهی هم در بخش آموزش انجام شده است .
خدادادی به هزینه های بالای درمان اشاره کرد و عنوان نمود : نکته ی حائز اهمیت در بخش درمان ، هزینه هایی است که می بایست برای بیماران خاص خصوصاً بیماران سرطانی لحاظ گردد که تا کنون 850 میلیارد ریال هزینه شده و با توجه به این که روز به روز بر تعداد بیماران سرطانی افزوده می شود دولت قادر به تأمین این هزینه ی کلان نخواهد بود و لذا تقویت انجمن های مردم نهاد به خاطر کمک کردن به دولت است .
قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود : البته نه اینکه هزینه ها را انجمن های مردم نهاد پرداخت کنند بلکه انتظار ما از آنها فرهنگ سازی آموزش های پیشگیری از بروز بیماری سرطان است که با استفاده از نشریات محلی شهرستان شوش نظیر هفته نامه ی صدای کرخه و پایگاه های خبری تحلیلی نظیر شوش نیوز و ایران انا می تواند کمک گرفت تا این آموزش ها به قلم آنها فرهنگ سازی شود .
دکتر دُرچین متخصص رادیو تراپی تولد بیماری را همزمان با بیماری انسان دانست و در این خصوص گفت : انسان وقتی به صورت نوزاد به دنیا می آید تا زمانی که می میرد امکان ندارد که بیمار نشود منتهی نوع بیماری ها با هم تفاوت دارند و همه ی شما که در این جشنواره شرکت کرده ید یا بیمارید و یا از بیماری نگهداری می کنید و با این حالا آمده اید که به بیماران سرطانی کمک کنید .
دکتر دُرپین افزود : وقتی می گویم بیمارید یا از بیمار نگهداری می کنید منظورم این است هر کس به نحوی بیمار است ، یمی بیماری فکری دارد ، دیگر سرما خورده است ، آن یکی دیابت از نوع دو دارد و یکی دیگر یا فشار خونش بالا می رود و یا پائین می آید اما اینگونه بیماری ها دست خود انسان نیست ولی آنهایی که شخصا به طرف بیماری می روند بیشتر در معرض متبلا شدن به سرطان هستند که سیگاری ها و کسانی که به مواد مخدر رو می آورند از این دسته هستند .
این متخصص رایوتراپی در ادامه سخنانش به زمانی که انسان به پزشک مراجعه می کند تا خود را از سرماخوردگی جزیی رها کند اشاره کرزد و اظهارداشت : به محض این که بیمار به دکتر می گوید سرماخورده ام اولین جمله دکتر این است « قبلا سیگار استعمال کرده ای ؟ » بیمار هم پاسخ مثبت می دهد و پس از گذشت سال ها همین سیگارهایی که استعمال کرده الان عوارض عود می کند و ناخودآگاه به سرطان استخوان یا خون مبتلا می شود .
دکتر دُرچین در ادامه به خال های روی صورت بانوان اشاره کرد و خاطر نشان نمود : برخی از خانواده برای داشتن پوستی زیباتر وقتی نشانه ای بر روی صورت دارند مبادرت به محو آن با عمل جرایی می کنند که در چنین مواقعی باید مطمئن شود از وسایلی که برای جراحی استفاده می کنند کاملا استریل باشند و موارد بهداشتی هم رعایت شده باشد در غیر این صورت همین جراحی ممکن است جان را هم به خطر بیاندازد .
وی سپس به نحوه ی استفاده ی درست و به موقع از تلفن های همراه اشاره کرد و بیان کرد : وقتی کسی را می شناسید که ممکن است با گفته هایش شمار مکدر کند و یا شماره ی ناشناسی بر روی گوشی شما بیافتد جواب ندادن بهتر از جواب دادن است چون ممکن است شما را دچار عصبانیت کند و این عصبانیت ممکنه از به یه نوده ی سرطانی تبدیل شود .
دکتردُرچین در پایان سخنان خود به خسارات ناشی از جنگ در شهرستان شوش اشاره کرد و گفت : من در مجموع 900 بیمار دارم که 150 نفر از این بیماران شوشیانی هست که در دوران هشت سال جنگ تحمیلی عراق علیه ایران دچار آسیب شده اند و در آخر می خواهم بگویم 30 درصد بروز سرطان را باید ناشی از استرس محیطی ـ مسایل هرمونی و مواد غذایی دانست و 70 درصد دیگر دلایل بروز آن اصلا مشخص نیست .
دکتر ملکی کارشناس بیماری های مشترک انسان و دام و دکتر نجفی متخصص و جراج قلب و عروق به صورت جداگانه پیرامون بیماری ضد زیبایی یعنی سالک و سکته های قلبی سخنرانی کردند .
حسن ختام این جشنواره کمک مادی شهروندان شوشی بود که هر کس به اندازه ی توانش مبالغی را در صندوق هایی که به همین منظور در نظر گرفته بودند واریز کردند .
از نکات قابل توجه این بود که دانشگاه پیام نور شوش این مراسم را برگزار کرد اما رئیس این دانشگاه غایب بزرگ جشنواره بود .
گزارش از خبرنگار ایران اُنا: عباس کرم الهی