به همت کمیسیون امور بانوان و خانواده ی فرمانداری و با همکاری آموزش و پرورش ، در دومین روز از دهه ی مبارک فجر ، همایش تخصصی بانوان شوش در سالن امور تربیتی این شهرستان برگزار شد .
به گزارش ایران اُنا از شوش، دراین همایش تخصصی ، جعفر دیناروند رئیس کارگروه تخصصی آسیب های اجتماعی انجمن روزنامه نگاران شهرستان شوش به مدت 50 دقیقه پیرامون مدیریت اقتصاد در خانواده به ایراد سخنرانی پرداخت .
وی اقتضاد را یکی از ابعاد درونی خانوانی تلقی نمود و عنوان نمود سخن گفتن در مورد مدیریت اقتصاد در خانواده آن چنان گسترده و وسیع است که در 50 دقیقه صحبت کردن نمی شود به طور کامل صحبت کرد اما به صورت مختصر سرفصل ها و موضوع عای مرتبط را بازگو می کنم و در جلساتی که در آینده باز به وجود آید موضوع را کامل خواهم نمود .
این استاد دانشگاه در ادامه افزود : عقیده ی من بر آن است که چنین همایش هایی به صورت میزگرد و مطرح کردن پرسش و پاسخ صورت پذیرد چون شما همه فرهنگی هستید و نیازی به هم اندیشی نیست بلکه باید به صورت خرد جمعی در آینده چنین همایش هایی برگزار شوند اما چون این جلسه قرار است فقط در حد سخنرانی باشد در همین راستا حرف خواهم زد .
جعفر دیناروند سپس اظهار داشت : اقتصاد در خانواده به عموامل مختلفی وابسته است و یکی از این عوامل «مدیریت در خانواده » است در حالی که ما هم در خانه و هم در محل کار اداره ی کردن خانواده و زیرمجموعه استفاده می کنیم و در کل باید گفت : مدیریت خانواده با اداره کردن خانواده هم واژه نیستند .
وی افزود : اگر نگاهی تطبیقی به مدیریت داشته باشیم و آن را با اقتصاد مطابقت کنیم می بایست این تطبیق را به چهار دسته و یا به عبارتی چهار دوره تقسیم کنیم ؛ « مرد سالاری ـ زن سالاری ـ فرزند سالاری و تعادل سالاری » که در سایر کشورها این موارد به نوبت تجربه شده اند در حالی که در کشور ایران هر چهار مورد در گوشه و کنار این دیار تجربه می شود و از بین آنها مهمترینشان فرزند سالاری است ؛ یعنی باید به فرزندان خود شخصیت بدهیم تا هر چیزی را خود انتخاب کنند تا به شخصیت آنها پی ببریم ؛ مثلا ؛ اگر خواستیم کفشی برای دختر یا پسر خود بخریم اجازه دهیم خودش نوع کفش را انتخاب کنند و اگر فرزند ما مثلا یه کفش گران قیمت را انتخاب کرد بدانید که آن فرزند در آینده یه فرد پرتوقع خواهد بود و اگر کفشی در حد پایین انتخاب کرد بدانید که او فردی با قناعت به بار می آید .
رئیس کارگروه تخصصی آسیب های اجتماعی انجمن روزنامه نگاران شهرستان شوش در قسمت دیگری از سخنان خود به ابزارهای خانواده اشاره نمود و خاطر نشان کرد : « فکر ـ عقل و تدبیر » سه ابزاری هستند که ابزار اولیه ی بوجود آمدن اقتصادی پویا در خانواده به وجود می آورند .
وی افزود : فکر یا تفکر به عنوان ابتدایی ترین ابزار زندگی است و با ذهن و هوش متفاوت است ؛ فکر در واقع در رفع مشکلات توانایی انسان را بالا می برد و البته باید گفت : همه ی مردم فکر داند اما برخی متفکر نیستند و تنها راه داشتن تفکر مطالعه ی زیاد است که متأسفانه اکثرا کتاب را کنار گذاشته ایم و احساسات را جایگزین کتاب کرده ایم .
جعفر دیناروند در ادامه به دو عنصر دیگر از ابزار زندگی پرداخت و اظهار داشت : عقل دومین ابزار است که نباید آن را با احساسات قاطع کرد و در واقع وقتی که هر انسانی در زمینه ی عقل به عمل می رسد باید گفت که به مرز تعقل رسیده است .
دیناروند در پایان به تدبیر اشاره کرد و بیان کرد : آنچه مسلم است مدیریت و برنامه ریزی از اصول مهم و اساسی در مدیریت خانواده است. داشتن هدف البته از نوع واحد، از جمله مصالحی است که پایه های تحکیم خانواده و تداوم پویا و دوستانه آن را تضمین می کند. هنر مدیر اقتصادی خانواده دراین است که بتواند درهمه امور و تامین همه نیازها روشی را انتخاب کند که به خواست خود با کمترین هزینه انجام شود.
دیناروند در نکته ی آخر می گوید : رای بالا بردن مطلوبیت، کسب درآمد بیشترلازم نیست. بلکه می توان با اتخاذ روشهای علمی، که هزینه را کاهش می دهد، مطلوبیت خانواده را بالا ببریم. کمک کردن هزینه هرگز به معنی بدتر زندگی کردن نیست. و این نیاز به تدبیر یا ندبر دارد که در مدیریت زندگی گره گشاه است و با «حرص ، آز ، طمع و حسادت کاملا در تضاد است اما قناعت تا رسیدن به پله های ترقی اقتصاد در خانواده سرلوحه ی کار است و البته میتوان به زندگی دیگران قبطه خورد .
گزارش از خبرنگار ایران اُنا: عباس کرم الهی