امروز:  پنجشنبه، 9 فروردين ماه، 1403
Preview Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
اخبار برگزیده شوش

مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید

راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش

رسمی غلط و مرگبـار

 

چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد

نماینده شوش: هدف اصلی تروریست‌ها صحن مجلس بود

اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش

هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش

جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش

 

بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش

تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش

جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان

چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ

نگاهی به جاذبه‌های گردشگری شهرستان شوش

مرگ دلخراش یک کشاورز در شوش

اداره آموزش‌ و پرورش شوش در احتضار

دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش

ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی

انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش

شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی

شوش و تغییرات مدیریتی

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2

معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش

دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد

تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1

اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش

ترکیب آینده شورای شهر شوش

وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش

گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ

دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم

 
 
 
 
 
 

اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش

ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش

شهرداری شوش و حلقه مفقوده آن

نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش

اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس

ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود

شوش، رضایت و نارضایتی - ورزش

توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه

وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز

بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز

تشکیل یک ائتلاف بزرگ انتخاباتی در شوش

هشدار مدیر کل میراث فرهنگی در خصوص شوش

 
 

تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش

آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش

بلاتکلیفی کارکنان بازنشسته نیشکر هفت تپه

عدم پرداخت مطالبات ذرت کاران شهرستان شوش

  کد خبر: 6829      ارسال شده در مورخه : چهارشنبه، 29 بهمن ماه، 1393 - 03:30   ._PRINT.  



رباط کریم - ایران اُنا: شهرستان رباط کریم نیز از جمله مناطقی است که از پیشینه تاریخی  بالایی برخوردار می باشد   بطوریکه این شهرستان در  هزاران سال قبل ،از مراکز مهم تمدن و زندگی بشر بوده است ، کشف آثار  باستانی  در سال 69 و اواخرسال73در حوالی رباط کریم موید این ادعا است که شهرستان رباط کریم از شش هزار سال قبل تا دوران قاجاریه   دارای  قدمت تاریخی است.



موزه مردم شناسی در رباط کریم احداث می شود

یکی از راه های گسترش توسعه فرهنگی در جوامع امروزی در واقع  شناخت میراث فرهنگی و ارزش های بومی و محلی آن جامعه به شمار می رود.

به گزارش خبرنگار ایران اُنا، میراث فرهنگی خود  تمدن و هویت هر جامعه  ای را  زنده کند تا  بشر امروزی  بتواند از وضعیت گذشته  انسانها  در خصوص نحوه زندگی، کیفیت زندگی، آداب و رسوم، عقاید، ارزش‌ها، هنجارها و... فرهنگ هر جامعه‌ای در میراث فرهنگی آن جامعه نهفته است.

شهرستان رباط کریم نیز از جمله مناطقی است که از پیشینه تاریخی  بالایی برخوردار می باشد   بطوریکه این شهرستان در  هزاران سال قبل ،از مراکز مهم تمدن و زندگی بشر بوده است ، کشف آثار  باستانی  در سال 69 و اواخرسال73در حوالی رباط کریم موید این ادعا است که شهرستان رباط کریم از شش هزار سال قبل تا دوران قاجاریه   دارای  قدمت تاریخی است .

شهردار ریاط کریم وجود کاروانسرای با ارزش تاریخی فتحلی شاه را در این شهرستان  یک ظرفیت بسیار مهمی در جهت رشد و توسعه این شهرستان عنوان کرد و گفت : میراث فرهنگی به عنوان یک پدیده اجتماعی جنبه جبری و تحمیلی بر محیط اجتماعی و زندگی انسان‌ها دارد، به طوری که عده‌ای در تعریف آن ادعا می‌کنند نتیجه‌ این رفتار تعاملی را در یک نگاه میراث فرهنگی می‌گویند و یک بعد این تعریف زمان این تعامل است.

مسعود مختاری حاشیه بازدید از قسمت های مختلف کاروانسرای حاج کمال اظهار داشت : هویت و اصالت هر منطقه با رسوم، فرهنگ و زبان و ریشه تاریخی آن منطقه رابطه مستقیم دارد و می توان گفت نخستین نشانه هویتی هر شهر وجود آثار تاریخی بجا مانده از ساکنین منطقه می باشد.
مختاری ضمن تقدیر از تلاشهایی که برای حفظ این بنای تاریخی و ارزشمند صورت گرفته است عنوان کرد: شهرداری رباط کریم آمادگی دارد جهت آزاد سازی حریم این بنا با سازمان میراث فرهنگی همکاری نماید

اولین گام برای جهانی شدن این میراثوی با اشاره به نقش تاثیر گذار مسئولین شهرستان از جمله فرماندار و نماینده مردم در مجلس در رونق بخشیدن و شناساندن این بنای تاریخی اظهار داشت : این کاروانسرا قابلیت های لازم جهت ثبت در میراث جهانی را داشته و محلی برای بازدید گردشگران و علاقه مندان به آثار تاریخی در کشور گردد.

شهردار رباط کریم  بر لزوم بهره برداری  بهینه از فضای کاروانسرا جهت اجرای برنامه های فرهنگی و همچنین برپایی نمایشگاههای صنایع دستی و بازارچه های سنتی و … تاکید کرد و گفت : با همکاری اداره میراث فرهنگی سعی داریم تا از فضاهای بسیار خوب این کاروانسرا به نحو مطلوب و در جهت رونق دادن به این مکان تاریخی استفاده نمایم و شهروندان را با این معماری زیبا آشنا کنیم

ایجاد موزه مردم شناسی  در این کاروانسرا
مختاری همچنین در این بازدید از ایجاد موزه مردم شناسی در این کاروانسرا خبر داد و گفت : با همکاری اداره میراث فرهنگی آمادگی لازم وجود دارد تا با استفاده از ظرفیت های این مکان تاریخی ، موزه مردم شناسی راه اندازی گردد

وی با بیان این مطلب اظهار داشت : حفظ ارزشهای گرانبهای سنتی و بومی در رباط کریم و همچنین شناسایی ظرفیت ها و آشنایی هرچه بیشتر گردشگران به فرهنگ دیرینه مردم رباط کریم و شناساندن آثار و ابنیه تاریخی این کهن شهر از اهداف بارز ایجاد این موزه خواهد بود

رئیس اداره  میراث فرهنگی شهرستان رباط کریم نیز در این بازدید از توجه ویژه شهردار رباط کریم به حفظ ، نگهداری و توسعه بناهای تاریخی و همچنین کمک به توسعه گردشگری شهرستان قدردانی نمود.بهار لو همچنین بر لزوم  اعتلای فرهنگ بومی این منطقه و توسعه گردشگری  با عنایت  مسئولین شهرستان و حمایت های ویژه شهردار رباط کریم  تاکید کرد و افزود: با حمایت و همدلی می شود  در این راستا گام های بسیار ارزشمدی را برداشت

رباط کریم استراحتگاه مسافران خسته جاده ابرایشم

ریاست اداره  میرات فرهنگی شهرستان رباط کریم   با اشاره به تاریخچه این مجموعه تاریخی  گفت: کاروانسرای حاج کمال  شهرستان رباط کریم در سال 1245 قمری در زمان پادشاهی فتحعلیشاه قاجار بنا شد این مکان تاریخی بدیل  بدلیل واقع شدن در مسیر جاده ابرایشم  پذیرای مسافران خسته جاده ابریشم بود

محمود بهارلو اظهار داشت : این مجموعه تاریخی  در واقع  یکی از  بی نظیر ترین کاروانسراهای کشور می باشد  که با سبک  دو ایوانی  ساخته شده و ورودی آن از ایوان غربی است. ایوان شرقی به عنوان شاه نشین کاربری داشت.

این مسئول همچنین تصریح کرد : این کاروانسرا دارای یک حیاط مرکزی با اتاق‌هایی ایوان‌دار است که دور تا دور این حیاط احداث شده‌اند و در پشت اتاق‌ها سالن‌های طولانی به عنوان بارانداز تعبیه شده که دسترسی به آنها از طریق ورودی‌هایی که 4 کنج حیاط قرار دارد، میّسر است.

به گفته این مسئول مصالح به کار رفته در این بنا سنگ، آجر، ملات گل و گچ است و تنها تزئینات کاروانسرا آجرکاری است.

این مسئول  همچنین فازود : کاروانسرای رباط کریم دارای 2 کتیبه است که روی یکی از آنها تاریخ 1240 قمری و نام بانی «آقا کمال» حک شده است.

بهارلوخاطر نشان ساخت : تزئینات قطاربندی بالای بدنه بیرونی دیوارها نشان از طرحی از پیش فکر شده برای احداث بنایی با الگوی 4 ایوانی و به منظور کاربردی خاص است.

شهردار رباط کریم معتقد است که این مجموعه عظیم تاریخی می تواند  به ثبت اثر جهانی برسد ولی این  حرکت بزرگ مستلزوم حمایت های همه جانبه مسئولین استانی ا ز جمله نماینده مردم شهرستان در مجلس شورای اسلامی را می طلبد .

نماینده مردم  شهرستانهای رباط کریم و بهارستان ضمن استقبال از این حرکت ارزشمند گفت : معمولا  میراث فرهنگی در نقش یک عامل هویت‌ساز بیانگر چیستی و کیستی یک جامعه یا یک شهر و روستا است و به همین دلیل میرات قرهنگی زنده خواهد ماند  چون با زندگی مردم عجین می‌شود

ابراهیم نکو با تقدیر ازحرکت مهم  شهردار و اداره میرات فرهنگی که نسبت به معرفی اثار  ارزشمند شهرستان گام های خوبی را  برداشته اند اظهار داشت : وجود آثار  متعدد باستانی و تاریخی در شهرستان رباط کریم  می تواند  به عنوان یک پتانسیل ارزشمند در جهت معرفی هرچه بهتر این منطقه  بویژه در حوزه جذب تورزیست و جهانگردان  باشد .

وی  با اشاره  به نقش ميراث فرهنگي در جوامع جديد و فرايندهاي جهاني شدن نیز افزود : وجود تبه باستانی  متعدد در  الارد و پرندک  که به هزار چهارم قبل از میلاد برمیگردد نشانگر حیات انسانهایی بوده که در این شهرستان زندگی می کردند .

نکو همچنین مدفون شدن دو  ناحیه باستانی  را در منططقه ای بنام چاله بازارک  اذعان داشت :  منطقه باستانی موسوم به چاله بازارک  خود گویای استمرار  حیات و تمدن بشر  را به اثبات می رساند  واز طرفی   تاریخ و قدمت  فراوان این منطقه خود می تواند  تاریخ تمدن مردم  را به اثبات برساند .

نکو ادامه داد:  کارشناسان  و صاحب نظران  میراث فرهنگی  عقیده دارند  که رباط کریم  هزاران سال  پیش  از مراکز مهم تمدن بشر بوده است  و در این باره  اثار متعددی در  سال 69 و اواخر 73 توسط کاوش های علمی  باستان شناسان  کشف شده که از  تاریخ 6 هزار ساله  پیش  تا دوران قاجار را حکایت می کند

 عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت : پس ما  این واقعیت را  باید بپذیریم که شهرستان رباط کریم با این قدمت تاریخی اثبات شده  قابلیت فرایند جهانی شدن را دارد .

.وی با اعلام اینکه مهمترين بخش در ميراث فرهنگي هويت بخشي آن  به شمار می رود گفت :  در فرايند جهاني شده تعامل بين كشورها رو به فزوني ميباشد. و ارتباطات در سطح وسيع تر شكل ميگيرد. لذا همه جنبه هاي تاريخ گذشته و زمان حال ملتها در معرض نظارت عموم مردم جهان قرار می گیرد.

نکو همچنین تصریح کرد :  هویت و جایگاه اصیل رباط کریم که در هزاران سال پیش دارای قدمت تاریخی را دارا بوده   می تواند در چنين زماني شناسنامه ي بخش از  يك ملت  محسوب شود  که بواسطه ان ديدگاه مردم يك سرزمين در يك مقطع تاريخي به يك پديده مرتبط با هم عجین شده است .

 وی ضمن مهم خواندن  جهانی شدن میراث ارزشمند این شهرستان افزود : تعريف جهاني شدن  خود فرايندي است كه طي آن تحولات كوچك و بزرگ همه مناطق بر روي مقتضيات زندگي همه ي جهانيان  اثر گذار خواهد بود.

نماینده مردم شهرستانهای رباط کریم و بهارستان همچنین تلاش  گسترده در راستای فرایند جهانی شدن اثار ارزشمند تاریخی  شهرستان رباط کریم که در یک موقعیت بسیار مهم و استراتژیک واقع گردیده  را  خواستار شد  

نکو در پایان اظهار امیدواری کرد:  از انجائیکه  این کاروانسرا یک  اثر بسیار ارزشمندی  در این شهرستان می باشد می تواند افق روشنی را برای شهرستان در حوزه بین المللی ترسیم نماید

گفتنی است این کاروانسرا  علاوه بر سابقه تاریخی  که دارد جزو معدود مراکز تاریخی است که  در اداره کل میراث فرهنگی استان تهران به ثبت رسیده است



 امانت داري و اخلاق مداري

استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع   مجاز است.


  
  ._PRINT.   Share
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):

مرتبط باموضوع :

 نحوه اعتراض داوطلبان رد صلاحیت شده شوراها  [ جمعه، 20 ارديبهشت ماه، 1392 ] 1381 مشاهده
 نیازهای شوش - قسمت اول - مقدمه  [ جمعه، 12 تير ماه، 1394 ] 1680 مشاهده
 مایه کوبی طیور بومی در روستاهای شوش  [ چهارشنبه، 10 آذر ماه، 1395 ] 553 مشاهده
 قدردانی سید نور از حضور حماسی مردم شوش  [ جمعه، 3 مرداد ماه، 1393 ] 1292 مشاهده
 گزینه های نهایی ارشاد خوزستان  [ دوشنبه، 5 اسفند ماه، 1392 ] 2155 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب