تهران - ایران اُنا: در مورد بحث توافق احتمالی هستهای میان ایران و آمریکا باید گفت که ابتدا باید مشخص شود این توافق مشمول عبارت پیمان آنگونه که در قانون اساسی آمریکا به آن اشاره شده است قید میشود یا خیر. |
مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید
راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش
چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد
نماینده شوش: هدف اصلی تروریستها صحن مجلس بود
اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش
هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش
جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش
بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش
تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش
جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان
چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ
نگاهی به جاذبههای گردشگری شهرستان شوش
اداره آموزش و پرورش شوش در احتضار
دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش
ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی
انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش
شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی
نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2
معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش
دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد
تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش
نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1
اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش
وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش
گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ
دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم
اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش
ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش
نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش
اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس
ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود
توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه
وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز
بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز
تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش
آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش
کد خبر: 6938
ارسال شده در مورخه : جمعه، 22 اسفند ماه، 1393 -
03:30
![]()
![]() به گفته یک کارشناس مسائل آمریکا، در حال حاضر در ساختار قانونی آمریکا، کنگره این کشور نقش درجه دوم برای تصمیم گیری در امور مهم و اساسی را دارد و بر همین اساس به اعتقاد کاخ سفید هر نوع توافق هستهای با ایران نیاز به تایید و تصویب از سوی کنگره را ندارد هر چند در نهایت برای مرحله اجرای توافق نیاز است کنگره به خصوص برای لغو تحریمها تصمیماتی بگیرد.
در آمریکا تصمیم گیرنده اصلی و نهایی برای امور کلان به خصوص در مسائل مربوط به سیاست خارجی و روابط بین الملل کدام قوه است؛ قوه مقننه یا مجریه؟ در چالش به وجود آمده در رابطه با توافق جامع هستهای میان کنگره و کاخ سفید، این سوالی است که ذهن بسیاری را به خصوص در داخل کشور به خود مشغول کرده است.
چالش اخیر میان کاخ سفید و کنگره بر سر ارسال نامه ۴۷ سناتور جمهوری خواه به مقامات ایرانی مبنی بر اینکه هر نوع توافق هستهای در دولت آینده فاقد اعتبار است به سوال دامن زده که کدام یک از این دو نهاد از قدرت و اختیار بیشتری برخوردار است آیا در نهایت کاخ سفید میتواند به تنهایی درباره توافق هستهای با ایران تصمیم بگیرد یا خیر؟.
امیر علی ابوالفتح، کارشناس مسائل آمریکا، درباره اینکه در آمریکا کدام نهاد از قدرت و اختیار بیشتری برخوردار است به فرارو گفت: بر اساس قانون اساسی ایالات متحده آمریکا، عالیترین نهاد تصمیم گیری در ساختار قدرت این کشور کنگره این کشور است. پیش از این توجه قانونگذاران در آمریکا بیش از قوه مجریه به قوه مقننه بوده است. از این رو نخستین دولت ایالات متحده آمریکا به ریاست جرج واشنگتن، هم تنها سه وزیر داشت.
وی افزود: با این حال طی ۲۳۰ سال گذشته، یعنی بعد از جنگ جهانی دوم تا به امروز، کم کم نقش قوه مجریه در برابر قوه مقننه در آمریکا پررنگتر شده است. در حال حاضر هم کنگره آمریکا در بسیاری از امور به خصوص در مسائل سیاست خارجی و روابط بین الملل نقش درجه دوم را دارد.
این کارشناس مسائل آمریکا ادامه داد: البته همچنان بر اساس قانون اساسی آمریکا کلیه پیمانهای خارجی باید به تایید سنای آمریکا برسد. هر چند در این رابطه اتفاق نظر قطعی وجود ندارد چرا که در حال حاضر بین قوه مجریه و قوه مقننه آمریکا در این باره اختلاف نظر جدی وجود دارد.
ابوالفتح تصریح کرد: چرا که از یک سو کنگره تاکید دارد که هر آنچه بین دولت آمریکا و با هر کشور و دولتی دیگر و یا شخصیت حقوقی به امضا برسد باید به تایید کنگره برسد و از سوی دیگر دولت آمریکا تاکید دارد که صرفا پیمانهایی بین المللی که در آن شرط تصویب در مجالس ملی قید شده باشد باید توسط کنگره مورد بررسی و تصویب قرار گیرد.
وی درباره شرایط توافق احتمالی ایران و آمریکا در چارچوب مذاکرات هستهای و اینکه آیا این توافق نیازی به تایید در کنگره آمریکا دارد یا خیر گفت: درمورد بحث توافق احتمالی هستهای میان ایران و آمریکا باید گفت که ابتدا باید مشخص شود این توافق مشمول عبارت پیمان آنگونه که در قانون اساسی آمریکا به آن اشاره شده است قید میشود یا خیر.
این کارشناس مسائل آمریکا افزود: با این وجود از هم اکنون و پیش از هر نوع توافق هستهای میان ایران و آمریکا، کاخ سفید معتقد است نه این توافق و نه توافقهای مشابه آن نیازی به تایید کنگره ندارد. جو بایدن معاون رییس جمهور و رییس سنا نیز اشاره داشته است که پیمان توافق آتش بس با ویتنام، توافق با ایران برای پایان ماجرای گروگان گیری و توافق با روسیه برای نابودی تسلیحات شیمیایی سوریه جزو توافقاتی بودند که بدون رای سنا جنبه الزامی به خود گرفتند و توافق احتمالی هستهای با ایران هم از این دست توافقات خواهد بود.
وی ادامه داد: البته باید نکته را مد نظر قرار داد که فارغ از تمام این بحثها درباره اختیارات قوای مقننه یا مجریه در آمریکا آنچه مسلم است به هر حال لغو مصوبات کنگره در مورد تحریمهای اعمال شد علیه ایران، فقط و فقط توسط خود کنگره امکان پذیر خواهد بود.
ابوالفتح تصریح کرد: برای وضع تحریمهایی کنگره علیه ایران پروسهای طی شده است که به منظور لغو آن نیز همان پروسه باید در خود کنگره طی شد تا این تحریمها لغو شوند.
این کارشناس مسائل آمریکا در ادامه گفت: از این رو شاید در مرحله ابتدایی توافق احتمالی هستهای میان ایران و آمریکا، نیازی به تایید کنگره و اظهار نظر آنها درباره این توافق وجود نداشته باشد، ولی برای مرحله اجرا نیاز است که قوه مقننه با قوه مجریه در آمریکا همراهی کند و به منظور لغو تحریمهایی وضع شده علیه ایران تصمیماتی بگیرد.
وی افزود: البته به تازگی آقای ظریف، موضوعی را مطرح کرده است مبنی بر اینکه توافق احتمالی میان ایران و گروه ۱+۵ به شکل یک قطعنامهای ذیل فصل هفتم منشور ملل در شورای امنیت سازمان ملل متحد به تصویب برسد که در این صورت ایالات متحده آمریکا هم به عنوان یکی از اعضای سازمان ملل و یکی از ۵ عضو دائم شورای امنیت ملزم به رعایت و پایبندی به این توافق خواهد بود.
ابوالفتح ادامه داد: در صورت تصویب پذیرش چنین پیشنهادی از سوی کشورهای عضو گروه ۱+۵ و تصویب توافق احتمالی هستهای در شورای امنیت سازمان ملل متحد میتوان امیدوار بود که مانع تراشیهای کنگره در مسیر این توافق بیاثر خواهد شد.
ابوالفتح در خاتمه گفت: با این حال همانطور که اشاره شد در هر شرایطی برای مرحله اجرای توافق احتمالی هستهای به منظور لغو تحریمهایی که کنگره علیه ایران وضع کرده است ایران و آمریکا مجبور خواهند بود که کنگره را در روند مذاکراتی دخیل کنند.
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):
مرتبط باموضوع : دولت در مسير خواست ملت حرکت ميکند [ يكشنبه، 2 شهريور ماه، 1393 ] 1265 مشاهده
ولایتی تا پایان در عرصه انتخابات خواهد بود [ دوشنبه، 23 ارديبهشت ماه، 1392 ] 1029 مشاهده
استخدام جدید در سال جاری ممنوع شد [ جمعه، 24 خرداد ماه، 1392 ] 1123 مشاهده
سپاه مافوق جریانات سیاسی است [ دوشنبه، 25 شهريور ماه، 1392 ] 818 مشاهده
تشریح جزئیات ثبت نام دریافت یارانه [ سه شنبه، 27 اسفند ماه، 1392 ] 878 مشاهده
|
امتیاز دهی به مطلب
|