شوش - ایران اُنا: شوش مذهبی که به عنوان پنجمین شهر مذهبی ایران نامگذاری شده است.وجود مقبره ی تنها پیامبر مدفون در ایران، مقبره ی دعبل خزائی شاعر امام رضا(ع) بر این لقب صحه می گذارد و آن را برای زیارت اهل عشق و صفا مهیا می نماید. |
مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید
راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش
چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد
نماینده شوش: هدف اصلی تروریستها صحن مجلس بود
اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش
هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش
جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش
بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش
تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش
جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان
چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ
نگاهی به جاذبههای گردشگری شهرستان شوش
اداره آموزش و پرورش شوش در احتضار
دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش
ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی
انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش
شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی
نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2
معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش
دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد
تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش
نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1
اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش
وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش
گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ
دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم
اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش
ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش
نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش
اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس
ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود
توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه
وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز
بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز
تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش
آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش
کد خبر: 7211
ارسال شده در مورخه : جمعه، 11 ارديبهشت ماه، 1394 -
03:30
فرهنگ شوش یا تفاوت های فرهنگی؟ :شوش به عنوان یک شهر با لقب های مختلف دارای معنا و مفهوم خاصی است.همین که مکانی با چندین عنوان ذکر می گردد نشان دهنده ی محتوای غنی آن است.شهری تاریخی، که در تاریخ زنده ی جهانی دارای جایگاه ویژه ای است.پایتخت دوره ی هخامنشیان و نمادهای مختلف بر جا مانده از آن زمان تنها یکی از این موارد است.
شوش مذهبی که به عنوان پنجمین شهر مذهبی ایران نامگذاری شده است.وجود مقبره ی تنها پیامبر مدفون در ایران، مقبره ی دعبل خزائی شاعر امام رضا(ع) بر این لقب صحه می گذارد و آن را برای زیارت اهل عشق و صفا مهیا می نماید.
شوش باستانی که برای تاریخدانان دارای معنا و مفهومی عمیق است.دوره ای از زندگی انسان های متمدن که در آن زمان تنها به چند تمدن محدود می گشت و بدون شک شوش در قلب ایران یکی از آن ها بود و همین لقب باعث شناخت آن نزد مردمان سایر کشورها و سفر های متعدد علاقه مندان به قصد بازدید از آثار آن شده و می شود.
شهر شهیدان گمنام لقبی است که به مردم بی ادعای این شهر در دوران دفاع مقدس داده شده است.گمنامی آن ها نه به دلیل ناشناخته شدن آن هاست بلکه به دلیل بی ادعایی و عدم طلب از انقلاب و بدهکاری آن به سایر شهداست.شهری که نه تنها در این بعد که در بسیاری از موارد مشابه نیز گمنام بوده و به احتمال فراوان باقی خواهد ماند.شاید اشاره ای به اوج مغزهای متفکر و تحصیل کرده های الگو ،یکی از آن ها باشد.
شوش شهری متفاوت از سایر شهرهاست.این تفاوت در یک بعد نبوده و نیست.پرداختن به تمامی آن ها لازم و ضروری است و باید در مقاطع مختلف مورد توجه ی اهل قلم و علم قرار گیرند.تفاوت هایی که شوش را از سایر شهرهای مجاور بلکه دور دست ایران و البته کشورهای مختلف نیز مجزا می کند.
شوش شهر گمنامی نیز هست.این گمنامی نه به دلیل طلب خواهی بلکه بی ادعایی مردان و زنانی است که در هشت سال دفاع مقدس فداکاری کردند و البته افراد دیگری است که در صجنه های علمی و تحقیقاتی و در یک کلمه نخبگی سرافراز و سربلند بودند و حتی یکبار از آن ها یادی و نامی برده نمی شود.
تفاوت فرهنگی در شوش به طور قطع موجود بوده و هست.دلایل بسیاری برای آن قابل ذکر است که از مبدا و آغاز شهر نشینی در شوش جدید ناشی می شود.کسانی که وجود مقبره ی دانیال را دلیلی برای سکنی گزینی انتخاب کردند، در ذهن و قلب آن ها مذهب و فرهنگ دینی جای گرفته است در حالی که مهاجرت ها به دلیل کاوش های باستانی و کارگری نمودن با باستان شناسان و به تبع آن عادت نمودن به سکنی گزینی، فرهنگ دیگری را طلب می کند.
احداث کارخانه های نیشکر و کاغذ پارس و جذب کارگران و کارکنان از اقصی نقاط کشور با زبان ها و گویش های متفاوت و به تبع آن خرده فرهنگ های متعدد این تفاوت ها را رسمی تر نمود.باید این اصل را که شوش از انواع مردم با نیت های متفاوت و جذابیت های منحصر به فرد تشکیل شده را پذیرفت و بر آن صحه گذاشت.
تفاوت های فرهنگی اگر در چنین شکلی مورد مطالعه ی فرهنگ شناسان باشد کوچک ترین مانعی در پیشرفت های فرهنگی به وجود نخواهد آورد اما خطرزمانی است که این تفاوت ها تبدیل به شکاف و سپس تضاد ها گردد که در این صورت نه فرهنگی باقی می ماند و نه موضوعی به نام پیشرفت معنا می یابد.
فرهنگ شوش را باید با توجه به تفاوت های فرهنگی مورد مطالعه قرار داد.با ذکر این نکته که وجود تفاوت ها به معنای نبود تشابهات نیست بلکه در خرده فرهنگ های شوش این نوع تشابهات به وفور دیده می شوند و بر اساس آن هاست که پذیرفتن فرهنگ برتر نیز امکان پذیر می گردد.شوش شهری با تفاوت های فرهنگی و مردمی متحد و قابل احترام و در نکته ی آخر دارای دلسوزانی از میان تمامی خرده فرهنگ های حاکم بر شهر است.
به قلم استاد جعفر دیناروند - رئیس مرکز بررسی های اجتماعی ایران اُنا
فرهنگ شناسی شوش
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):
مرتبط باموضوع : توقیف محصولات ساختمانی غیر استاندارد در شوش [ دوشنبه، 12 مهر ماه، 1395 ] 531 مشاهده
ضرورت حفاظت از اموال مدارس در فصل تابستان [ يكشنبه، 2 خرداد ماه، 1395 ] 960 مشاهده
آمادگی 49 مدرسه در شوش برای مسافران نوروزی [ چهارشنبه، 26 اسفند ماه، 1394 ] 926 مشاهده
شوش، رضایت و نارضایتی - قسمت چهارم - توقفگاه [ شنبه، 16 مرداد ماه، 1395 ] 613 مشاهده
بررسی توانمندی های شوش -18- روابط اجتماعی [ يكشنبه، 12 ارديبهشت ماه، 1395 ] 967 مشاهده
|
امتیاز دهی به مطلب
|