امروز:  شنبه، 3 آذر ماه، 1403
Preview Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
اخبار برگزیده شوش

مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید

راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش

رسمی غلط و مرگبـار

 

چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد

نماینده شوش: هدف اصلی تروریست‌ها صحن مجلس بود

اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش

هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش

جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش

 

بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش

تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش

جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان

چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ

نگاهی به جاذبه‌های گردشگری شهرستان شوش

مرگ دلخراش یک کشاورز در شوش

اداره آموزش‌ و پرورش شوش در احتضار

دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش

ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی

انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش

شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی

شوش و تغییرات مدیریتی

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2

معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش

دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد

تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1

اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش

ترکیب آینده شورای شهر شوش

وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش

گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ

دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم

 
 
 
 
 
 

اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش

ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش

شهرداری شوش و حلقه مفقوده آن

نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش

اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس

ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود

شوش، رضایت و نارضایتی - ورزش

توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه

وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز

بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز

تشکیل یک ائتلاف بزرگ انتخاباتی در شوش

هشدار مدیر کل میراث فرهنگی در خصوص شوش

 
 

تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش

آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش

بلاتکلیفی کارکنان بازنشسته نیشکر هفت تپه

عدم پرداخت مطالبات ذرت کاران شهرستان شوش

  کد خبر: 7499      ارسال شده در مورخه : سه شنبه، 19 خرداد ماه، 1394 - 03:30   ._PRINT.  



اهواز - ایران اُنا: سید رسول موسوی مشاور فرهنگی استاندار خوزستان با تاکید بر حفظ محیط زیست خوزستان بیان داشت: مسئولان شهامت تخریب سد گتوند و نجات کارون را داشته باشند.



مسئولان شهامت تخریب سد گتوند را داشته باشند

مشاور فرهنگی استاندار خوزستان با تاکید بر حفظ محیط زیست خوزستان بیان داشت: مسئولان شهامت تخریب سد گتوند و نجات کارون را داشته باشند

به گزارش خبرنگار ایران اُنا از اهواز، در سال 1972 میلادی مجمع عمومی سازمان ملل متحد با تصویب ماده ‌ای، پنچم ژوئن هر سال را روز جهانی محیط زیست اعلام کرد که هدف از آن افزایش آگاهی مردم برای حفظ محیط زیست و ترغیب مسوولان به اتخاذ تدابیری برای مقابله با تخریب محیط زیست و گونه‌ های زیستی ‌جانوری است.

رشد روزافزون آلودگی و تخریب محیط زیست و بروز بحران ‌های پی در پی زیست محیطی باعث شد دولت ‌ها به طور جدی به تکاپو افتاده تا چاره‌ایی بیندیشند از این رو به مناسبت روز جهانی محیط زیست در ایران نیز ۱۵ تا ۲۱خرداد به عنوان هفته محیط زیست نامگذاری شده است.

"هفت میلیارد رویا، یک سیاره. با احتیاط مصرف کنیم" امسال به عنوان شعار هفته محیط زیست انتخاب شده و در این راستا دبیر کل سازمان ملل متحد در پیامی ضمن هشدار در مورد مصرف بسیار زیاد منابع طبیعی، مردم جهان را فراخواند تا نسبت به پیامد‌های زیست محیطی فعالیت‌هایشان فکر کنند.

این درحالی است که استان خوزستان پس از جنگ هشت ساله و انجام فعالیت های گسترده در بخش های کشاورزی و صنعتی که بعضا در تعارض با خط قرمز های زیست محیطی بوده هم اکنون وضعیت مناسبی از این لحاظ ندارد به طوری که به رغم همه فعالیت های توسعه ای صورت گرفته، مشکلات زیست محیطی که در منطقه ایجاد شده، کام همه ساکنان محلی را تلخ کرده است.

متولیان حوزه محیط زیست مدتهاست در خصوص وضعیت خوزستان به لحاظ زیست محیطی هشدار داده اند اما این هشدارها تا کنون راه به جایی نبرده و همچنان شاهد وضعیت نامناسب محیط زیست در بخش های مختلف هستیم.

سید رسول موسوی مشاور فرهنگی استاندار خوزستان در این باره اظهار می کند: اراده جهانی برای حفاظت محیط زیست با تشکیل نخستین کنفرانس جهانی سازمان ملل متحد درباره انسان و محیط زیست که به کنوانسیون استکهلم معروف است، در سال ۱۹۷۲ در سوئد جنبه کاربردی پیدا کرد به طوری که در این سال مجمع عمومی سازمان ملل متحد با تصویب ماده‌ای، ۵ ژوئن را روز جهانی محیط زیست اعلام کرد و به این مناسبت در ایران ۱۵ تا ۲۱ خرداد هر سال به عنوان هفته محیط زیست نامگذاری شده اما محیط زیست مقوله ای فراتر است و به همه آحاد ملت و جامعه تعلق دارد به طوری که حفظ محیط زیست تنها وظیفه دولت یا سازمان محیط زیست نیست .

موسوی با بیان اینکه اگر محیط زیست سالمی داشته باشیم همه مردم از مواهب و خیر و برکات آن بهره مند می شوند، می افزاید: از بعد اعتقادی نیز توصیه های مؤکدی در اسلام به حفظ محیط زیست شده و در قرآن مجید، نزدیک به 750 آیه به پدیده های طبیعی اشاره کرده است که در بیش تر این آیات، مطالعه کتاب آفرینش و تدبر در آن توصیه شده است. خداوند در بسیاری از آیات قرآن، از نعمت هایی که برای بشر فراهم کرده، نام می برد و دلیل یادآوری آنان را نیز، شناساندن آن نعمت ها به بشر، امر به استفاده از آن ها و هم چنین، شکرگذاری از خالق یکتا ذکر می کند که حفظ محیط زیست و بهره برداری شایسته و آگاهانه از آن، در همین راستا قرار دارد.

حفظ محیط زیست ضامن بقای میراث فرهنگی

موسوی همچنین به بعد فرهنگی حفاظت از محیط زیست اشاره می کند و می افزاید:  حفظ محیط زیست مانع از تخریب فرهنگ، تخریب آثار و میراث فرهنگی می شود و اکوسیستم استان و کشور را برای زیست بهتر همه مخلوقات خداوند در محیطی مناسب و زندگی پایدار و بدون تنش  فراهم می کند.

مدیر مسئول روزنامه عصرکارون با اشاره تاکیدات صورت گرفته در قانون اساسی در ارتباط با حفظ محیط زیست می گوید: در این راستا از مسولان خواسته شده در زمینه محیط زیست حساس بوده و با عوامل تهدید کننده برخورد کنند چراکه پی ریزی اقتصاد صحیح و عادلانه، رفع محرومیت و فقر و ایجاد رفاه و ارائه تغذیه مناسب بدون حفظ محیط زیست شعارهایی بی محتوا است.

وی ادامه می دهد: اصل دوم و سوم قانون اساسی دولت را موظف نموده که برای بالا بردن سطح آگاهی عمومی و حفظ محیط زیست از همه رسانه های گروهی و سایل دیگر استفاده کند. براین اساس مردم می توانند با تشکیل سازمانهای مردم نهاد بخشی از وظایف و مسئولیتهای خود را در ارتباط با حفظ محیط زیست عرضه دارند.

سید رسول موسوی با اشاره به تهدید محیط زیست خوزستان به دلیل تغییر اکوسیستم رودخانه های موجود در خوزستان از جمله، کارون، کرخه، زهره و جراحی می گوید: عدم توجه به حق آبه هورها و باتلاق های مهم که در تلطیف هوای استان نقش مهمی دارند مثل هورالعظیم و هور شادگان و دیگر برکه های کوچک و بزرگ که در اطراف خوزستان وجود دارد و همچنین عدم توجه به وضعیت زیست محیطی احداث سدها از جمله سد گتوند از جمله مسائلی است که باید مورد توجه مسئولان در راستای حفظ محیط زیست قرار گیرد.

وی با تاکید براینکه باید از دنیا یاد بگیریم که برای حفظ محیط زیست سد بر رودخانه ها نسازیم، می گوید: کشور آمریکا برای حفظ محیط زیست خود بیش از 20 سد را که هزینه های بسیاری برای راه اندازی آنها داده اند، تخریب می کند و کشور ما همچنان در تبعات سد سازی دست و پنجه نرم می کند.

سد گتوند نمونه ای از تهدید محیط زیست

مشاور فرهنگی استاندار خوزستان معتقد است؛ حفظ محیط زیست و اکوسیستم بسیار مهمتر و با عظمت تر از هزینه یک سد است و مسئولان ما باید از این دشمن درجه یک نظام درس بگیرند .

وی با اشاره به تبعاتی که سد گتوند در زمینه زیست محیطی برای استان خوزستان داشته می افزاید: برای حفظ محیط زیست جز تخریب و از بین بردن سد گتوند راه دیگری وجود ندارد.

سید رسول موسوی تاکید می کند: برای شادی روح شهدا و برای شادی روح امام(ره) ، مسئولان پیرو خط امام و مدافع مکتب امام باید جرات و جسارت تخریب سد گتوند و نجات کارون از این شوری مضاعف داشته باشند.

وی با اشاره به نقش مسئولان خوزستانی می گوید: در ارتباط با محیط زیست از استاندار خوزستان می خواهیم با قدرت، قوت و صلابت از شرکت های تولیدی و صنعتی از جمله شرکت نفت و شرکت های تابعه آن، شرکت گاز، شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، صنایع فولاد ، پتروشیمی های بندر امام و همه پتروشیمی ها، کارخانجات سیمان سازی که در استان به تولید سیمان مشغولند و...رعایت ضوابط زیست محیطی را خواستار شود. و محیط زیست خوزستان نیز با جسارت، استقلال و توانمندی قانونی کار نظارت بر این شرکت ها و صنایع آلوده کننده را انجام دهد.

مشارکت مردم ضرورتی انکار ناپذیر

مشاور فرهنگی استاندار خوزستان همچنین به نقش مردم در راستای حفظ محیط زیست اشاره می کند و می گوید: مردم گزارشات خود در رابطه با حفظ محیط زیست را به مسئولان ارائه کنند و در صورتی که نسبت به رفع معضلات زیست محیطی نتیجه ای دریافت نکنند گزارشات خود را در اختیار مطبوعات و رسانه های مستقل قرار دهند.

وی می افزاید: مطبوعات متعهد، دلسوز و وفادار به دفاع از مردم نیز وظیفه دارند از طریق نظارت دقیق و ارسال خبرنگاران، نظارت سیاسی و اجتماعی خود را دنبال کنند و در این ارتباط به جز از خدا از هیچ کس ملاحظه ننمایند.

موسوی خاطر نشان می کند: مشارکت مردم در حفظ محیط زیست تنها شعار نیست بلکه دخالت همه عناصری است که قادرند به نوعی از محیط زیست دفاع کنند چراکه شعار دادن بازخورد مقطعی و زمانی دارد و اگر از ظرف زمانی بگذرد هیچ تاثیر و بازخوردی نخواهد داشت.

خوزستان در کنار تمام مواهبی که دارد سالهاست دست به گریبان مشکلات و کمبودهایی است که رفع آنها نیازمند حمایت همه جانبه مسئولان  و همچنین همراهی مردم است. معضلات زیست محیطی از معضلاتی است که باید بیش از پیش مورد توجه مسئولان و مردم قرار گیرد. و هفته محیط زیست بهانه ای است برای توجه بیشتر به این مقوله به امید اینکه روزی شاهد توجه بیشتر به بخش محیط زیست و رفع معضلات زیست محیطی در استانمان باشیم.

گزارش از خبرنگار ایران اُنا: معصومه صالحی



 امانت داري و اخلاق مداري

استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع   مجاز است.


  
  ._PRINT.   Share
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):

مرتبط باموضوع :

 تشریح عملکرد دولت تدبیر و امید در شوش  [ جمعه، 15 خرداد ماه، 1394 ] 1526 مشاهده
 2 قاچاقچی مواد مخدر در کمین پلیس گرفتار شدند  [ سه شنبه، 2 آذر ماه، 1395 ] 788 مشاهده
 کمبود دارویی در شمال خوزستان وجود ندارد  [ شنبه، 6 آذر ماه، 1395 ] 659 مشاهده
 100 هکتار از اراضی منطقه کرخه احيا شد  [ شنبه، 18 مرداد ماه، 1393 ] 968 مشاهده
 احتمال وقوع تندبادهای لحظه ای در خورستان  [ يكشنبه، 8 فروردين ماه، 1395 ] 1206 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب