امروز:  چهارشنبه، 7 آذر ماه، 1403
Preview Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
اخبار برگزیده شوش

مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید

راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش

رسمی غلط و مرگبـار

 

چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد

نماینده شوش: هدف اصلی تروریست‌ها صحن مجلس بود

اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش

هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش

جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش

 

بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش

تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش

جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان

چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ

نگاهی به جاذبه‌های گردشگری شهرستان شوش

مرگ دلخراش یک کشاورز در شوش

اداره آموزش‌ و پرورش شوش در احتضار

دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش

ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی

انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش

شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی

شوش و تغییرات مدیریتی

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2

معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش

دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد

تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1

اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش

ترکیب آینده شورای شهر شوش

وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش

گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ

دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم

 
 
 
 
 
 

اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش

ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش

شهرداری شوش و حلقه مفقوده آن

نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش

اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس

ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود

شوش، رضایت و نارضایتی - ورزش

توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه

وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز

بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز

تشکیل یک ائتلاف بزرگ انتخاباتی در شوش

هشدار مدیر کل میراث فرهنگی در خصوص شوش

 
 

تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش

آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش

بلاتکلیفی کارکنان بازنشسته نیشکر هفت تپه

عدم پرداخت مطالبات ذرت کاران شهرستان شوش

  کد خبر: 7503      ارسال شده در مورخه : چهارشنبه، 20 خرداد ماه، 1394 - 03:30   ._PRINT.  



تهران - ایران اُنا: نمایندگان در سال آخر سعی دارند که همه وعده های محقق نشده دولت ها و خودشان را آسیب شناسی کنند. یک تحلیگر مسایل سیاسی با بیان این مطلب گفت: این موضوع تحت تاثیر نقش و اثر دولت ها در تحقق وعده های داده شده است اما شائبه «گردن دولت اندازی» را ایجاد می کند.



رفتارشناسی مجلس در سال انتخابات

سال انتخابات است و همه سیاسیون در عرصه های مختلف به تکاپو افتاده اند. وکلای مجلس بیش از دیگران در این میدان سهم دارند و هر کدام به شیوه ای عمل می کنند. سوال ها و تذکرها و ... بیش از هر وقت دیگری است و اظهارنظرهای انتقادی از دولت شدت گرفته است.

نمایندگان مجلس این هفته آنقدر پرکار بودند که گویا همه چیز در روی دور تند است. طرح استیضاح وزیر راه و شهرسازی را با ۳۰ امضا تقدیم هیأت رئیسه مجلس کردند. وزیر فرهنگ را احضار و او را با دومین کارت زردی که اتفاقا رنگ و بوی نفت هم داشت، راهی کردند. استیضاح وزیر آموزش و پرورش نیز کلید زده تا با یک وقفه یک هفته ایی در کمیسیون به آن پرداخته شده و اجرا شود. سوال های پی در پی از وزرا در کمیسیون های تخصصی نیز به قوت خود باقی است. در این میان ظریف و همکارانش در تیم مذاکره کننده هسته ای بیش از دیگران زیر ذربین مجلس قرار دارند و هر از گاهی مهم ترین پروژه دولت در عرصه سیاست خارجی به سیبل انتقادات تبدیل می شود. طرح هایی مانند الزام دولت به حفظ حقوق هسته ای و نامه ها و بیانیه ها نوشته می شود.

این همه ماجرا نیست و مجلسی ها از مسایل اقتصادی نیز غافل نیستند. یک روز به افزایش نرخ سود می پردازند و کنترل قیمت ها را خارج از کنترل دولت می دانند. یک روز هم به سر سطر و اینکه تحریم ها مهم هست یا نیست باز می گردنند. برخی اظهارنظرها و انتقادات نمایندگان نشان می دهد که به نقش مجلس و خود در شکل گیری بسیاری از مسایل کشور توجه چندانی ندارند. به نحوی در مسایل اقتصادی به دولت انتقاد می شود که گویا مجلس هیچ ابزاری برای دخالت در این عرصه ندارد و همین مجلسی ها نبوده اند که بودجه سالانه کشور یا قوانین اثرگذاری همچون هدفمندی را به تصویب رسانده است.

بدون شک تذکر، سوال، استیضاح و ... از جمله ابزارهای قانونی است که مجلسی ها در اختیار دارند تا در جهت انجام وظایف نظارتی خود اقدام کنند اما افزایش قابل توجه و تامل در بهره گیری از این ابزار در ماه های اخیر این سوال را ایجاد می کند که آیا این تکاپو در مجلس ارتباطی با سال انتخابات دارد؟ آیا این سوال ها و استیضاح ها به هشدارهایی که برخی از نمایندگان در مورد شکل گیری مجلس آتی می دهند مرتبط است یا خیر؟ دغدغه اصلی نمایندگان اجرای صحیح قوانین در جهت تامین منافع ملی کشور است یا بهره گیری از اندک فرصتی که مانده برای افزایش منافع حزبی و جناحی؟

رفتارشناسی نمایندگان مجلس
پاسخ به این سوالات نیازمند بررسی عملکرد مجلس با یک رویکرد رفتارشناسانه است. حشمت الله فلاحت پیشه، تحلیلگر مسایل سیاسی و نماینده پیشین مجلس ضمن تاکید بر این که نباید یک حکم کلی در مورد همه رفتارهای مجلس صادر کرد، به فرارو گفت: نمی توان با یک حکم مطلق همه رفتارهای نمایندگان مجلس را در قالب رفتار انتخاباتی و یا مبتنی بر وجدان نمایندگی تعریف کرد.

وی با اشاره به این که قضاوت در این خصوص مستلزم تجزیه و تحلیل جداگانه رفتارهای مختلف مجلس است، گفت: نمایندگان مجلس به طور کلی دو وظیفه قانون گذاری و نظارتی دارند. در حوزه نظارت نیز برای نمایندگان چهار ابزار تذکر، سوال، تحقیق و تفحص و استیضاح در نظر گرفته شده که به ترتیب اهمیت مساله، مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته سوال از رییس جمهور از جنبه های پرشدت نظارت است. به هرحال نمایندگان مجلس در شرایط خاص و بر حسب اهمیت موضوع از یکی از این ابزارها استفاه می کنند.

نماینده پیشین مجلس ادامه داد: اکنون هم که شاهد افزایش تعداد تذکرات، سوال ها و کارت زردها یا استیضاح ها در مجلس هستیم ضروریست که هر یک از موارد را به طور جداگانه بررسی کرد و دید که در قالب نظارت و نقد سازنده بوده است یا رفتار انتخاباتی. به اعتقاد من نکته قابل توجه این است که جامعه ایران یک جامعه کاملا سیاسی است لذا به خوبی درک می کند که کدام رفتار بر اساس نقد سازنده است و کدام رفتار جنبه تخریبی دارد.

فلاحت پیشه همچنین گفت: قانون گذار این اختیارات نظارتی را عطف به بهبود اوضاع در اختیار مجلس و نمایندگان قرار داده است تا در جهت حفظ منافع ملی به کار گرفته شود و مردم این را به خوبی درک می کنند.

وی با اشاره به افزایش قابل توجه نظارت ها در مجلس، گفت: این افزایش تحت تاثیر چند عامل است. نخست آنکه بر اساس تجربه دورهای گذشته مجلس می دانیم که نمایندگان در سال انتخابات فعالانه تر عمل می کنند. آنها سعی می کنند که عدم تحقق همه وعده های داده شده از سوی دولت ها و خودشان طی چهار سال گذشته را در سال آخر آسیب شناسی کنند. این مساله را می توان تا حدی به نقش اثرگذار دولت ها در تحقق وعده ها مربوط دانست اما از سوی شائبه «گردن دولت اندازی» را هم ایجاد می کند.

این تحلیگر مسایل سیاسی افزود: عامل موثر دیگر در افزایش رفتارهای نظارتی مجلس، شرایط روز مملکت است. اکنون که دولت روحانی در دومین سال خود قرار داد و بخشی از وعده های آن در سطح کلان محقق نشده است، نمایندگان سعی میکنند به انتظارات مثبتی که در حوزه های مختلف اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و ... ایجاد شده بود اما تامین نشد در قالب تذکر، سوال و ابزارهای نظارتی دیگر رسیدگی کنند.

به گفته وی سومین عامل موثر در افزایش سوال ها و تذکرها و ... در سال آخر مجلس به حوزه مدیریتی مربوط می شود.

فلاحت پیشه استیضاح وزیر آموزش و پروش را یکی از این موارد دانست و توضیح داد: در سال آخر به مسایل و مشکلات موجود در حوزه های مدیریتی که شامل عزل و نصب ها در سطح شهرستان و ... می شود توجه بیشتری صورت می گیرد. توجه داشته باشیم که تمرکز روی این بخش در سالهای ابتدای مجلس یا کمتر بوده و یا به خاطر محافظه کاری نمایندگان عنوان نمی شده است اما سال انتخابات که می شود، نمایندگان از جلد محافظه کاری در می آیند و به این مسایل و مشکلات بیشتر توجه می کنند.

وی افزود: به اعتقاد من استیضاح فانی از شکل گیری چالش های انتخاباتی در حوزه های انتخابیه که بخشی از آن به عرصه مجلس منتقل می شود، بی تاثیر نیست.

نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه قضاوت در مورد رفتار نمایندگان به عهده مردم است، گفت: ابزارهای نظارتی مجلس، ابزارهایی است که باید در قالب حضور ناظرانه در تحولات مدیریتی کشور به کار گرفته شود و رنگ خودکامگی نداشته باشد زیرا در این صورت به خوبی از سوی مردم درک می شود.

وی همچنین گفت: قانون برای تشخیص این امر معیارهای مناسبی تعیین کرده است که مهم ترین آن قوانین برنامه توسعه کشور است. قانون برنامه توسعه پنجم در نه فصل سنگ محک مناسبی برای این است که بدانیم عملکرد نمایندگان مجلس در حوزه های مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و ... مبتنی بر دغدغه های شخصی است یا دغدغه اجرای مناسب قانون در کار است.

فلاحت پیشه در پاسخ به این پرسش که خود شما عملکرد مجلس را به خصوص در ماه های اخیر در کدام قالب ارزیابی می کنید، گفت: با کمال تاسف باید بگویم که اگر رفتارهای مجالس گذشته و مجلس فعلی را با معیار قانون برنامه توسعه بررسی کنیم به این نتیجه می رسیم که بخش عمده ای از ابزارهای نظارتی در قالب نقد سازنده به کار گرفته نمی شود.



 امانت داري و اخلاق مداري

استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع   مجاز است.


  
  ._PRINT.   Share
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):

مرتبط باموضوع :

 قتل هولناک وکیل دادگستری در اتوبان همت  [ سه شنبه، 10 تير ماه، 1393 ] 1098 مشاهده
 روحانی: روز به روز امیدوارتر می شویم  [ سه شنبه، 5 فروردين ماه، 1393 ] 889 مشاهده
 استعفای مدیر کل آموزش استانداری کرمانشاه  [ شنبه، 2 اسفند ماه، 1393 ] 1310 مشاهده
 هاشمی از رهبری جدا شدنی نیست  [ سه شنبه، 19 آذر ماه، 1392 ] 953 مشاهده
 اسامی 33 نفر از اعضای کابینه روحانی  [ دوشنبه، 7 مرداد ماه، 1392 ] 943 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب