برهان زبیدی - قائم مقام پایگاه خبری تحلیلی ایران آنلاین (ایران اُنا)
*در اهمیت بازارهای جمعه که نوعی نمایشگاههای خودجوش مردمی و بازار خرید وفروش عمومی که با اصولی برنامه ریزی و مدیریت شده باشند و در آن هم آرامش و امنیت فروشنده و هم خریدار و اصل نظارت بهداشت به عنوان محل تجمع عمومی خرید وفروش رعایت شده باشد شکی نیست، هرچند بر خی آن را شغل کاذب می پندارند .
*بازار جمعه شوش که به عنوان یک تجارت محلی و منطقه ای برای ساکنین در محدوده شهرستان و حتی شهرها وروستاهای دیگر شهرستانهای مجاور جای خود را باز نموده است.
*چه خوب و شایسته است که مسئولین ذیریط ( فرمانداری به عنوان مدیر مسئول امنیت شهرستان و نماینده دولت) (اداره صنعت و معدن و تجارت به عنوان مدیر برنامه ریزی و نظارت دولتی بر بازار تجارت) و(اتاق اصناف و اتحادیه های مرتبط به عنوان ناظر بر قیمت ها وبازارخرید و فروش مایحتاج جامعه)و(شهرداری به عنوان مدیریت شهری در ارائه خدمات و کنترل نظم وانضباط شهری و ترافیک) برنامه ریزی بهینه ای در این خصوص صورت دهند
*بازار جمعه ( همانند نمایشگاههای فصلی که با هزینه بسیاربالایی آن هم با بسیج کلیه امکانات امنیتی خدماتی و رفاهی و دولتی راه اندازی می شونددر جامعه پذیرفته شده اند) که محل خرید مایحتاج مردم وخاص خانواده های بی بضاعت و متوسط جامعه هستند و بخصوص برای ساکنین در روستاها که می توانند کلیه مایحتاج هفتگی و احیاتا ماهانه خود را یکجا و در محدوده ی کوچکی آن هم با قیمت مناسب و قابل قبول تهیه نمایند
*همین بازار جمعه شوش اگر مدیریت شود می تواند شروع خوبی برای منطقه ویژه اقتصادی شدن شوش (همانند گناوه معروف و جوانرود و آستارا که در ابتدا جمعه بازار این چنین بودند و اکنون سهم بسیار بزرگی از واردات و صادرات کشور را به خود اختصاص داده اند.)که هم موجب ورود مسافر وترویست خانوادگی به شهر شده وهم موجب اشتغال برای جوانان و هم موجب کسب تجربه و جرات بیشتر افراد شده و هم امکان راه اندازی و تاسیس شرکتهای تعاونی بازرگانی در منطقه و از همین راه می توان راه اندازی کارخانجات تولید برخی اقلام و اجناس در شهرستان نیز شد.
*یکی از دلایل سودبردن غرفه داران و صاحبان نمایشگاه که به صورت فصلی و یا غیرآن برگزار می نمایند این است که قیمت آنهازیر قیمت بازار فروش روزانه آنهاست وفروش بیشتری را در مدت زمان کوتاهی با سود کمتری به فروش می رسانند.
که خود موجب تولید بیشتر وهزینه کمتر وانتخاب تنوع برای مردم می شود.
ومصداق مثال اندک اندک جمع گردد وآنگهی دریا شود....
*از اقدامات لازم مسئولین واعضای کمیسیون بازار جمعه با مدیریت شهرداری شوش*
1. تعیین مکان مناسب بازارجمعه بطوری که تردد به سهولت صورت گیرد و ترافیک و یا خطراتی برای مردم نداشته باشد و اصول ترمینال( ورودی و خروجی)از چند طرف رعایت شود.
2. تعیین نمایندگان غرفه داران (3 نفر)
3. تعیین نیروی انتظامی حداقل 2گروه برای تامیین امنیت
4. راه اندازی سرویس های بهداشتی آقایان و بانوان
5. نصب دو تا سه شیر آب کنترل شده در طول بازارجمعه
6. تعیین حق ورودیه و فروش توسط کمیسیون (فرمانداری –شهرداری – بازرگانی – اتاق اصناف – نیروی انتظامی نمایندگان غر فه داران )
7. شماره گذاری غرفه ها و نصب شماره که در محل مربوطه
8. تعیین افراد بومی و غیربومی غرفه دارانرا شامل شوند( غیربومی ورودیه بیشتر و حداکثر25% غرفه داران به دلایل خاص باشد)
9. تهیه برق برای برخی از غرفه داران خاص و نصب کنتور اختصاصی تجاری
10. مساحت غرفه ها در 3تا 5 نمونه با توجه به جنس فروشی تعیین شوند.(12-16-20-متری)
11. تعیین بومی بودن و غیربومی بودن در شهرستان به عهده کمیسیون می باشد.
12. هزینه ها از حق عضویت غرفه داران تامین می شود.
13. محل غرفه ها با توجه به هماهنگی نوع جنس و اقلام فروشی در 3تا 5 محل (لباس در یک محدوده)
(خواربار فروشی) (ظروف آشپزی و منزل) و............