امروز:  شنبه، 3 آذر ماه، 1403
Preview Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
اخبار برگزیده شوش

مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید

راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش

رسمی غلط و مرگبـار

 

چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد

نماینده شوش: هدف اصلی تروریست‌ها صحن مجلس بود

اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش

هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش

جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش

 

بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش

تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش

جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان

چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ

نگاهی به جاذبه‌های گردشگری شهرستان شوش

مرگ دلخراش یک کشاورز در شوش

اداره آموزش‌ و پرورش شوش در احتضار

دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش

ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی

انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش

شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی

شوش و تغییرات مدیریتی

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2

معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش

دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد

تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1

اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش

ترکیب آینده شورای شهر شوش

وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش

گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ

دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم

 
 
 
 
 
 

اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش

ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش

شهرداری شوش و حلقه مفقوده آن

نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش

اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس

ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود

شوش، رضایت و نارضایتی - ورزش

توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه

وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز

بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز

تشکیل یک ائتلاف بزرگ انتخاباتی در شوش

هشدار مدیر کل میراث فرهنگی در خصوص شوش

 
 

تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش

آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش

بلاتکلیفی کارکنان بازنشسته نیشکر هفت تپه

عدم پرداخت مطالبات ذرت کاران شهرستان شوش

  کد خبر: 7529      ارسال شده در مورخه : شنبه، 23 خرداد ماه، 1394 - 03:30   ._PRINT.  



تهران - ایران اُنا: اگر ظلم ظالم درمورد تحریم ها را بیان کردیم، کار بدی کردیم؟ باید آن را پنهان می کردیم؟ / پس از صدور مجوز کنسرت و خرید بلیط آن، دخالت ها در برگزاری آن تضییع حقوق مردم است / در مورد توافق هسته ای علام الغیوب نیستم.



روحانی: دلواپس نیستم، همیشه امیدوارم

در آستانه دومین سالگرد حماسه 24 خرداد، نشست خبری حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهورکشورمان، با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی برگزار شد.

در این نشست خبری که به صورت زنده از شبکه‌های داخلی و بین المللی پخش شد، رئیس جمهوری ضمن ارائه گزارشی کوتاه از عملکرد دولت تدبیر و امید به مردم، به پرسش‌های خبرنگاران در حوزه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی پاسخ داد.

 مهمترین محورهای سخنان رئیس‌جمهور:

 

  • در دو سال گذشته شرایط بسیار حساسی پیش‌روی کشور ما بود. احساس بحران بین‌المللی در روابط خارجی؛ شرایط سخت اقتصادی پیش‌روی مردم؛ شکاف در مسائل اجتماعی و سیاسی بین گروه ها و احزاب و جناح‌ها؛ فضای امنیتی در زمینه مسائل فرهنگی و در محیط‌های آموزشی؛ از طرف دیگر بدخواهان هم چنین تصور می‌کردند که با فشارهایی که بر ملت ایران به ناروا تحمیل کرده‌اند، مردم مشارکت آنچنانی پای صندوق آرا نخواهند داشت. همه‌ی هدف بدخواهان این بود که مردم حل مسائل سیاسی را در صندوق ‌آرا نبینند.
  • مردم ما با حضورشان حماسه بزرگی آفریدند، به دنیا اعلام کردند که بر این کشور مردمسالاری حاکم است؛ هوشیاری و هوشمندی ملت بزرگ ایران، راهنمایی‌های بسیار تاثیرگذار مقام معظم رهبری که همه را حتی آنهایی که از نظام ممکن است دلیگیر باشند به پای صندوق آرا دعوت کردند و اعلام کردند آرای مردم امانت است و این مسئله به عنوان حق الناس مطرح است؛ مردم پای صندوق آرا شتافتند و با حضور 73درصدی واجدین شرایط حماسه بزرگ را آفریدند.
  • 24 خرداد تعلق به هیچ حزب و جناح و دسته ای ندارد و پیروزی ملت ایران است و تبریک از آن مردم بزرگوار این سرزمین و از آن رهبری است که توانستند به خوبی مردم را پای صندوق آرا هدایت کنند. مردم با رایی که به اعتدال، تدبیر و امید دادند، مقصود آنها این بود که همه چیز به قانون برگردد.
  • اعتدال معنایش آن است که همه‌ی حرکت‌های اجتماعی و سیاسی و اقتصادی در چارچوب مقررات قانونی باشد. اعتدال معنایش آن است که هیچ تصمیم یکشبه در کشور گرفته نشود. اعتدال یعنی امور به صاحب نظران متخصص همان فضا واگذار شود. مردم می خواستند یک شرایط ثبات و ‌آرامشی در جامعه حاکم شود. در اقتصاد آنها، در بازارهای مختلف اقتصادی، مردم می‌خواستند به آینده‌ای روشن امیدوار شوند.
  • مردم نمی‌خواستند نسبت به آینده اقتصادشان، آینده روابط سیاسی‌شان، آینده ارتباطات سیاست داخلیشان و آینده حضور فرهنگی اصحاب فرهنگ در تردید باشند. مردم می‌خواستند به آینده زندگی بهتر، فضای امن‌تر و شرایط بهتر زندگی امیدوار باشند. همه‌ی تلاش دولت‌مردان بر همین مبنا بود. من می خواهم به ملت شریف ایران عرض کنم که هیچ تصمیمی در این دولت اتخاذ نشده است مگر آنکه با صاحب‌نظران مشورت شده است. فضا در این 2 سال فضای آرامتری برای گفتگو بوده است. شرایط اقتصادی و سیاسی آرامش را برای جامعه به ارمغان آورده است.
  • ما در یک شرایط بسیار سخت در آستانه انتخابات 24 خرداد 92 بودیم. هر دولتی روی کار می آمد با یک شرایط بسیار سخت و دشوار روبرو بود. با یک تورمی که از مرز 40 درصد عبور کرده بود، با شرایط اقتصادی که دارای رشد منفی 6.8 بود؛ با شرایطی که بازار ارز و کالا در حال تنش ساعتی در جامعه بود. در یک شرایطی که سرمایه‌گذاری‌ها رشد منفی داشت. رکود در اقتصاد حاکم شده بود؛ در یک شرایط بی‌نظیر در تاریخ ایران از لحاظ توام شدن رکود و تورم.
  • این دولت در طول 22 ماه گذشته تلاشش بر این بوده است که در هر زمینه‌ای که به مردم وعده داده، تلاش کند آنها را عملی کند. یعنی نجات اقتصاد ایران، احیای اخلاق، تعامل سازنده با جهان. سه وعده‌ای که در انتخابات به مردم داده شد.
  • هدف 24 خرداد این بود: حفظ همه حقوق این ملت بزرگ. این به مفهوم تعامل سازنده برای حفظ حقوق ملت و منافع ملی بود. در این راستا ما باب مذاکره جدی و تاثیرگذار در چارچوب منطق با 5+1 را آغاز کردیم. خط قرمزهای ما از ابتدا مشخص بود. من در اینجا باید از مقام معظم رهبری سپاسگزاری کنم؛ هم برای ترسیم خطوط اصلی در مذاکرات و هم برای حمایت جدی ایشان از مذاکره‌کنندگان. و هم آنکه با نفس گرمشان در کشور وحدت و اتحاد ملی و انسجام را به خوبی حفظ کردند. و باید از ملت بزرگ ایران تشکر کنم بخاطر حمایت مستمرشان از دولت بویژه در زمینه مذاکرات هسته‌ای که ما روبرو با 6قدرت جهانی در این مذاکرات هستیم و باید از مذاکره‌کنندگان‌ قوی ما در این مذاکرات و از وزیر امور خارجه که سرپرستی مذاکرات را به عهده دارند تشکر کنم که هر آنچه تا امروز به دست آورده‌ایم موجب افتخار ملی است.
  • امروز در شرایطی هستیم که دو سال پیش هیچ قدرت بزرگی لااقل 5+1 و دیگر قدرتهای غربی و حتی شرقی به داشتن حق غنی‌سازی در خاک ایران اذعان نمی‌کردند. حق ما بود ولی این را اذعان نمی‌کردند. امروز هیچ کس در دنیا، حتی قدرتهای بزرگ غربی در اینکه در ایران حق غنی‌سازی وجود دارد و نطنز درهایش باز می ماند و حتی  فردو، تردید ندارد. این بزرگترین دستاورد در زمینه حقوق هسته‌ای است.
  • دو سال پیش قدرتهای غربی اذعان نمی‌کردند که ایران می تواند در تحقیق و توسعه در زمینه سانتریفیوژهای پیشرفته مسیر را ادامه دهد، حتی با اعمال تزریق یو اف 6 در سانتریفیوژهای پیشرفته برای تحقیق و توسعه؛ اما همه امروز این را اعتراف می کنند. شاید در زمینه تحریم سخن ها متفاوت بود اما امروز هیچ کس تردید ندارد که اجرای توافق توام خواهد بود با رفع تحریمها.
  • آنچه به دست آوردیم تا امروز، من آینده را بحث نمیکنم، آنچه به دست آوردیم یک پیروزی بزرگ برای ملت بزرگ ایران است و این پیروزی از آن ملت است.
  • این ملت با ایستادگی و مقاومتش به این حقوق بزرگ خود دست یافته است. در زمینه تحریم دو مسئله مهم مدنظر داشته باشید؛ یکی ابعاد و عمق تحریم است و دیگری مدیریت تحریم. این دو را از هم تفکیک کنیم. تحریم را همه بدانیم غیرقانونی است، غیرانسانی است، غیراخلاقی است؛ در این تردید نکنیم.
  • تحریم تحریم کور بوده و نه هدفمند. اگر تحریمی علیه صنعت هسته‌ای بود شاید این تعبیراتی که الان می گویم غیرانسانی و غیراخلاقی، کمی اغراق بود، اما این تحریم حتی برای خرید گندم هم بود. حتی برای خرید مواد غذایی مردم هم بود. برای هرگونه سرمایه گذاری در ایران بود حتی برای سرمایه  گذاری برای سد کشاورزی. برخی تعجب کردند ولی تعجب نکنند تحریم برای سدی بود که خوردن آب آشامیدنی را تامین کند. حتی ضد دارو و تجهیزات پزشکی بیمارستانها بود. هیچ کس در غیراخلاقی و غیرانسانی بودن تحریم تردید نکند؛ مخفی کردن ظلم ظالمان  کار شایسته ای نیست. اگر ظلمش را بیان کردیم،  کار بدی کردیم؟ باید ظلم ظالمان مخفی بماند؟
  • اما نکته دیگری هم هست و آن مدیریت تحریم؛ ابعاد تحریم نان و آب مردم را فرامی‌گرفت اما دولت به خوبی این تحریم را مدیریت کرد و اگر بازهم بخواند ظالمانه ادامه یابد مدیریت خواهد کرد. دلیلش آنچیزی است که دولت در این دو سال عمل کرده است؛ دلیلش آن است پرداختی مردم در بیمارستان به جای 37 درصد به 4.5 درصد تقلیل یافته؛ 9 میلیون نفر بعلاوه 200 هزار نفر بیمه درمانی شدند؛ 10 میلیون نفر از حاشیه نشین های شهرهای بزرگ تحت پوشش خدمات درمانی قرار گرفتند. 11 میلیون نفر تحت پوشش حمایت  کالایی قرار گرفتند.
  • آمار فراوان است اما یک کلمه بگویم، این دولت بزرگترین سرمایه را برای منابع آبی کشور انجام داده است. این دولت در طول 4 سال تا پایان چهار سال حدود 10 میلیارد دلار برای تامین آب اختصاص داده است. پس دولت به خوبی تحریم را مدیریت کرده و خواهد کرد اما این معنایش آن نیست که ابعاد تحریم را ندانیم و ملت ما نداند و ظلم ظالم را بیان نکنیم و توضیح ندهیم. ما باید کار خلاف قانون قدرتهای بزرگ را توضیح بدهیم اما ملت ما از این فشارها نمی هراسد و مسیر خود را برای  احقاق خود خود ادامه خواهد یافت.

پرسش و پاسخ:

خبرنگار خبرگزاری صداوسیما: ایران همواره تاکید کرده که تنها توافقی را می پذیرد که توافق خوب باشد. ایران چقدر با این توافق فاصله دارد؟
روحانی: همه تلاش ما بر این است که به یک توافقی برسیم که عزتمندانه با تامین حقوق ملت بزرگ ایران باشد و با توجه به همه خطوط قرمزی که تعریف شده است. به نظر من چارچوب‌های کلی که مورد نظر جمهوری اسلامی ایران بوده، امروز مورد قبول 5+1 است. در جزئیات هنوز اختلاف نظرهای فراوانی داریم و باید همه این اختلاف نظر ها حل شود. آنچه می توانم بگویم این است که ما در مذاکرات جدی هستیم و دنبال تلف کردن وقت به هیچ عنوان نیستیم. خود را محصور در یک زمان خاص نمی بینیم. عجله نداریم اما در عین حال از همه فرصت و امکانمان برای دستیابی به توافق استفاده می کنیم. خواست ملت ایران برای ما بسیار مهم است؛ چارچوب هایی که از طرف نظام برای مذاکرات تعیین شده همواره مورد توجه بوده. مذاکره کننده ها به طور جدی این مسیر را دنبال می کنند. اگر طرف مقابل ما همین چارچوب را مراعات کند و به حقوق ملت ایران و منافع ملی ما احترام بگذارد و دنبال زیاده خواهی نباشد توافق در دسترس است.

روزنامه ابتکار: با توجه به لغو گسترده کنسرت های موسیقی و بویژه هفته اخیر که بازتابهای زیادی داشت اما متاسفانه ادامه دارد. نظر شما را راجع به این موضوع می خواستم بدانم.
روحانی: ما در زمینه فرهنگی همانطور که از ابتدا اعلام کردیم معتقدیم که امور فرهنگی حتی الامکان باید به اصحاب فرهنگ واگذار شود. فضا را باید کاملا به گونه‌ای ترسیم کنیم که این فضا هم برای آنها که میخواهند از کالای فرهنگی استفاده کنند بتوانند و هم آنها که میخواهند تولید کنند بتوانند به خوبی تولید کنند. از نظر ما مرجع، قانون است. وقتی دستگاهی به عنوان مرجع قانونی برای مجوز تعیین شده دخالت دیگران در این امور شایسته نیست و باید بگذاریم قانون عملیاتی و اجرایی شود. اینکه تصور می شود که اینکار خوب است یا بد است و آثارش مثبت است یا منفی است همان اشکالی است که یکبار گفتم همه باید قانون را عمل کنیم و دنبال اجتهاد شخصی نباشیم. اجتهاد را بگذاریم برای حوزه های علمیه. هر دستگاهی که باید مجوز صادر کند مجوزش مورد احترام باشد. این را هم یادمان باشد که وقتی در چارچوب مجوزی برای یک کنسرت داده می شود و از مردم دعوت می شود و بلیط می خرند، اینگونه دخالتها تضییع حقوق مردم است قبل از اینکه تضییع حقوق اصحاب فرهنگ باشد. من امیدوارم که همه ما احساس کنیم که 24 خرداد ادامه دارد و همان مردمی که پای صندوق آمدند همان مردم برای حمایت در اجرای راه و مسیری که انتخاب کرده اند در صحنه هستند. ما باید از این مشکلات عبور کنیم و با وحدت و انسجام و حضور مردم در صحنه از این مشکلات عبور خواهیم کرد. دولت خود را ملتزم می داند به حقوق مردم و اجرای قانون.

ادامه سوال روزنامه ابتکار: این صحبت های شما ضمانت اجرایی دارد؟
از نظر ما مجوز قانونی وقتی صادر می شود لغو آن مجوز از طرف دستگاه هایی که قانونا حق ندارند لغو کنند که کاملا نادرست است. اگر هم موردی را قوه قضائیه می خواهد وارد عمل شود باید کاملا توجیه قانونی برای ورودش باشد.

سی‌سی‌تی‌وی چین: ارزیابی شما از آینده مذاکرات چگونه است و چالش های پیش رو را در چه می بینید؟ کلا در زمینه لغو تحریمها چه مقدار پیشرفت حاصل شده است؟ می دانیم لغو تحریمها نگرانی اصلی کشور ایران است. اگر توافق شود چقدر زمان می برد تا تمام تحریمها لغو شود؟
روحانی: اساس مذاکرات رو به پیش است. گرچه در برخی از مسائل هنوز اختلاف نظر وجود دارد. در زمینه تحریم، تحریمهای اقتصادی در اصل اینکه با اجرای توافق همه تحریمهای اقتصادی برداشته خواهد شد و ملغی و کان لم یکن خواهد شد تردیدی وجود ندارد. اما نسبت به همزمانی اقدامات ایران با این لغو که چگونه باشد اختلاف نظرهایی هنوز وجود دارد که ما مصر به همزمانی هستیم. یک اشکالی وجود دارد و آن اینکه طرف مقابل ما در برخی موارد بعد از رسیدن به چارچوب تفاهمی در جلسه‌ای، در جلسه بعدی دوباره برمیگردد به چانه زنی که این کار را عقب می اندازد و مذاکرات را طولانی تر می کند. زمانی که پیش روی  ماست اگر طرف مقابل ما به  چارچوب هایی که قبلا مورد تفاهم بوده متعهد بماند و موارد جدیدی را وارد توافق نکند می تواند حل و فصل شود و میتوانیم به توافق برسیم.

سوال خبرگزاری مهر درباره عملکرد فرهنگی دولت همچون عفاف و حجاب و حضور بانوان در دانشگاه و برخی کنسرت ها و تئاتر ها و ... تعبیر رئیس جمهور درباره نیروی انتظامی
روحانی: دولت تعبیر  خاصی درباره نیروی انتظامی ندارد و معتقد است همه دستگاه ها باید در چارچوب قانون عمل کنند. فکر نمیکنم این جای اختلاف باشد مخصوصا اینکه قانون جمهوری اسلامی ایران یا متخذ از متن شرع است یا لااقل مصوباتی است که با موازین شرعی مغایرت ندارد. قانون ما اسلامی است. در این زمینه اختلاف نظر نداریم. در زمینه سایر مسائل فرهنگی دولت موظف به اجرای قانون است. ضمن اینکه حقوق مردم هم باید حفظ شود. امام در زمینه مسائل فرهنگی یک بن بستی که قبلا فکر می شد را باز کردند. خیلی حرفها بود در آغاز انقلاب؛ بعضی می گفتند که خانمها در تظاهرات نباید شرکت کنند چون وقتی شعار می دهند صدای نامحرم است و اشکال دارد. این بحث ها مطرح بود ولی امام در پاریس که بودند موضع گیری صریحی کردند. ما وقتی خانمها میخواهند رای بدهند خم می شویم و احترام می کنیم و می گوییم بیایید و حقوق شما در حوزه سیاسی و اجتماعی و فرصت برابر دارید ولی از انتخابات که می گذریم گویا رای و عقیده ما عوض می شود. همه خانمهای جامعه ما اولا به دینشان و آیینشان و فرهنگشان معتقدند و احترام می گذارند. به عفت و حجاب و چارچوبهای قانونی احترام می گذارند. ما نباید تصور کنیم که ما می خواهیم اسلام را پیاده کنیم و خدایی ناکرده خانمها می خواهند برعکس قوانین اسلام حرکت کنند. خانم ها در بسیاری از مسائل پیشتازند. در همه راهپیمایی ها و مراسمات می بینید. ما باید حق نشاط و شادی و زندگی اجتماعی در چارچوب موازین دینی و قانونی برای همه محترم بشماریم. در این زمینه فکر نمیکنم در کلیات اختلاف نظری باشد ممکن است در مصادیق گاهی اختلاف نظر باشد که باید حل کرد.

 خبرگزاری ایرنا: برخی می گویند که دولت همه امور کشور از جمله آب خوردن مردم را به رفع تحریم گره زده، پاسخ شما چیست؟
روحانی: شما می دانید که در گذشته در یک دوره هشت ساله ای 720 میلیارد دلار صرف واردات شد. و کشور کاملا متکی شد به بیرون. و همان هم علامت لازم برای تحریم داد. یعنی اگر اقتصاد مقاومتی بود و در جامعه ما به خودمان متکی بودیم و نه به دلار نفتی، این فشارها بر ما وارد نمی شد. این دولت همه برنامه هایش در شرایط تحریم وضع و اجرا شده است. یعنی در زمانی که تحریم بوده توانسته تورم بالای 40 را به 15 برساند و در این شرایط توانسته کشور را از رشد منفی 6.8 به رشد مثبت برساند. سرمایه  گذاری منفی را به سرمایه گذاری مثبت برساند. در همه زمینه‌ها، در زمینه صنعت، کشاورزی، دارای رشد مثبت در 93 هستیم. در برخی زمینه ها مانند معدن رشد  خیلی بالاست و 10.8 هست. صنعت بالای 5 و بازرگانی بالای 3 هست. در برخی زمینه ها مانند کشاورزی حرکت ما به پیش هست. در همه زمینه های تولید کشاورزی و در یک سال گذشته ما برای واردات کشاورزی و محصولات غذایی بیش از 8 میلیارد دلار صرفه جویی کردیم. تولیدات داخلی ما رفت بالا در این زمینه. پس این دولت در زمان تحریم برنامه ریزی و معضلات را حل کرده.

تحریم هیچگاه موفق نبوده است و به اهدافش نرسیده است. در ایران هم تحریم موفق نخواهد بود ولی موثر بوده است. بین این دو باید فاصله بیندازیم. تحریم می خواست ما را تسلیم کند ولی موفق نشد اما تحریم مشکلاتی را برای جامعه بوجود آورد. مسلما مدیریت بیشتر از تحریم لطمه زده ولی اینکه بگوییم تحریم تاثیر ندارد، در همه زندگی ما متاسفانه، چون غیرقانونی و ظالمانه و غیرانسانی است سایه افکنده. ما در محیط زیست نیاز به سرمایه گ ذاری بزرگ و برای آب نیاز به سرمایه گذاری بزرگ داریم

شما اگر این سرمایه گذاری ها را بخواهید از خارج وارد کنید میتوانید در شرایط تحریم؟ این معنایش این نیست که نمیتوانیم زندگی کنیم. یک بحث، بحث ادامه حیات است، کشور میخواهد به نیازمندی های ضروری برسد و اشکالی ندارد اما پیشرفت و توسعه و رقابت با دنیا، هیچ کشوری پشت درهای بسته به اقتصاد بزرگ و بازار بزرگ دست نمی یابد. این یک ظلم بزرگ است که میخواهند دروازه ما را ببندند. ما این ظلم را باید برداریم که همان تحریم است اما در عین حال دولت با شرایط تحریم مدیریت کرده و توانسته بسیاری از مشکلات را حل کند و حل  خواهد کرد.

فایننشال تایمز: پارسال این موقع یکی از اعضای گروه خیلی کوچک خبرنگارهای رسانه های غربی‌، جیسون رضاییان اینجا بودند. آیا شخصا شما پیگیر پرونده ایشان هستید؟ نگرانی خانواده کوچک رسانه های غربی در ایران بود این حرفم. می توانم مشخصا بپرسم فکر میکنید فاصله ای که بین امضای توافق تا اجرای قرارداد خواهد بود چقدر است؟ شما چقدر میخواهید باشد و تحریمهای بانکی به ما گفته می شود که حدودا 1 سال ممکن است طول بکشد که اجرایی شود. آیا شما اجازه بازدید از سایتهای نظامی و مصاحبه با دانشمندان هسته‌ای را خواهید داد؟

روحانی: سه چهار سوال کردید. من به عنوان رئیس جمهور که  مجری قانون اساسی هستم، نسبت به حقوق شهروندی همه ایرانی ها و یا کسی که حتی اگر تابعیت غیرایرانی برفرض داشته و در ایران زندگی میکند حساس هستم و دنبال میکنم. مواردی که به من اطلاع می رسد نسبت به حقوق افراد، آنها را دنبال میکنم. موردی که شما گفتید از کلیت آنچه وظیفه دولت است مستثنی نیست. اما اینکه همزمانی اجرای تعهدات ایران در توافق با رفع تحریم چگونه خواهد بود جای بحث وجود دارد. یک عددهایی شما گفتید که آنها حتما نادرست است. مثلا درباره رفع تحریم بانک. فکر کنم ماه و سال را اشتباه گفتید. آن زمانی که ما به توافق برسیم، هر روز و زمانی باشد تا اجرای توافق فاصله ای خواهد بود که چند ماهه است و جزو مواردی است که بحث می شود. ما دنبال آن هستیم که بعد از توافق بلافاصله در شورای امنیت قطعنامه صادر شود که آن توافق را در فصل 7 تایید کند و آن در همان قطعنامه شورای امنیت، همه قطعنامه های قبلی را در زمینه مسائل هسته‌ای لغو کند. این اولین گام مهمی است که بعد از توافق برداشته می شود. شاید بشود گفت اولین تضمین اجرایی این توافق هست. منتهی بعد از آن اینکه تحریمها چگونه لغو می شود داریم بحث می کنیم. زمان اعلام لغو و اجرای لغو دارد بحث می شود. تعهدات ایران زمانی طول می کشد که اجرا شود. ممکن است چند ماه طول بکشد. از زمانی که توافق امضا شود تا زمانی که همه تعهدات اجرایی و عملیاتی شود از سوی دو طرف اینکه چقدر زمان ببرد محل بحث است اما چند ماهی حتما زمان می برد.

پروتکل الحاقی چیزی نیست که مخصوص ایران باشد. یک تبلیغات غلط ونادرستی در خارج راه افتاده؛ بسیاری از کشورهای دنیا هستند که پروتکل را اجرایی می کند. 124 کشور دارند اجرا می کنند و عده دیگر هم قبول کردند. بنابراین پروتکل آن سال 2002 و 2003 که اول بحث پروتکل بود 80 کشور قبول کرده بودند در این چند سال شده است 124 کشور. معلوم است چیز بدی نیست که کشورها مرتب امضایش می‌کنند. این تعهدات بین المللی همواره 2 طرفه است. هرچه در این 124 کشور اجرا می شود در ایران هم اجرا خواهد شد. در پروتکل چیزی به عنوان بازرسی وجود ندارد. ما پروتکل را در 2003-4-5 داوطلبانه اجرا کردیم و میدانیم چگونه است، همان زمان هم بحثی در ایران سر گرفت که اگر اجرا شود می آیند مسجد و خانه علما و مجلس را بازرسی می کنند. این حرفها آن موقع هم بی اساس بود و الان هم اینجور حرفها در بعضی رسانه ها زده می شود.

اما این نکته قطعی است که ایران نخواهد گذاشت که اسرار کشورش به بهانه اجرای پروتکل یا هر معاهده دیگری در دست دیگران قرار گیرد. نه تنها اسرار نظامی بلکه در باقی فناوری ها نمی گذاریم در دست کسی بیفتد. ما در زمینه کنوانسیون شیمیایی هم عضو هستیم و سالهاست در کشور اجرا می شود. آنجا هم نوعی دسترسی ها وجود دارد و آنجا هم اسرار کشور را حفظ کردیم و می کنیم. آنچه برای ایران مهم است آنکه با اجرای این توافق و پروتکل ثابت کند به اینکه اتهامات بی اساسی که علیه ایران زده می شد که ایران دارد بمب هسته‌ای می سازد یا در پی ساخت بمب هسته‌ای است برای جهانیان روشن شود که بی اساس است و لذا آژانس هم در طول این مدت حدودا از سال 2001 تا حالا که دارد در این کشور پادمان را اجرا می کند همواره تایید کرده که هیچ چیزی نیافته که به معنای انحراف ایران از مسیر صلح آمیز باشد. 

 سوال خبرنگار دنیای اقتصاد درباره آمارهای رشد اقتصادی در دولت
روحانی: اگر اصل 44 درست عمل میشد یک انقلاب واقعی در اقتصاد بود ولی متاسفانه به خوبی اجرا نشده و در برخی موارد قانون به درستی رعایت نشده. همه جا مسئولان استانها یکی از حرفهایشان این است که بسیاری از واگذاری ها درست و اصولی انجام نشده است. اساس این بود که مدیریت را در بخش اقتصاد به بخش خصوصی بدهیم ولی متاسفانه نهادهایی معروف به خصولتی در اصل 44 آمدند و نگذاشتند همه اهداف مورد نظر اجرا و عملی شود. تلاش دولت این است که اصل 44 به خوبی اجرا شود و عملی شود در چارچوب مقررات قانونی و بدون تخلف. اما آمار اقتصادی اعلامی توسط دولت، اولا دولت در این زمینه دخالتی ندارد. بانک مرکزی و مرکز آمار ایران مستقل است و ما دخالت و سفارشی نمی کنیم. طبق قانون آمار مرکز آمار معیار خواهد بود ولی بانک مرکزی هم آمارهایی از گذشته داشته و الان هم دارد و هر دو آمار مورد توجه صاحب نظران معمولا قرار میگیرد. اما اثر این آمارها در زندگی مردم و بورس، مقداری متفاوت است. وقتی می گوییم نرخ تورم کاهش یافته یعنی یک ماشینی که با سرعت 40 کیلومتر حرکت میکرده الان حرکتش شده 15 کیلومتر. معنی اش ایستادن و دنده عقب رفتنش نیست. مردم می گویند اینکه می گویید تورم پایین آمده ارزان که نشده. معنای کاهش نرخ رشد تورم به مفهوم ارزانی نیست. ماشینی که به سرعت به سمت دره می رفته اولا رفته به سمت جاده درست تا ماشین اقتصاد ایران سرنگون نشود و ثانیاً سرعتش را کم کردیم. حتما ما باید برسیم به تورم یک رقمی. تورم صفر در دنیا نیست و اگر هم باشد خوب نیست. تورم یک نرم خاصی دارد. سیاست دولت همچنان کاهش نرخ رشد تورم خواهد بود.

اما اینکه اثر این حرکتهای اقتصادی در همه بازارها از جمله بازار سرمایه سریع مشاهده شود، باید بگویم اولا دولت دخالت مستقیم در بازار سرمایه ندارد ولی نظارت می کند که شفاف باشد و حبابی نباشد و حمایت هم میکنیم ولی بازار سرمایه را باید بلند مدت نگاه کنیم نه کوتاه مدت. اساس بازار سرمایه به رونق اقتصادی وابسته است. در بلند مدت مسیر بازار سرمایه را مثبت می دانم.

امسال سال سختی برایمان است؛ درآمد نفت ما کاهش یافته و بنابراین مقداری سختی داریم. اما در عین حال مسیر را انشاءالله ادامه خواهیم داد.

روزنامه همشهری: در میان قوانین معطل مانده، اجرای برخی قوانین به پول نیاز دارد اما برخی پول نمیخواهد و به تحریم هم ربطی ندارد. یکی از آنها عبارت است از تخصیص یارانه تولید، قانون بهبود کسب و کار. سوم تاخیر در آزادسازی سهام عدالت مطابق قانون؛ چهارم معطل ماندن قانون دسترسی آزاد به اطلاعات. پنجم: اجرای قانون کد رهگیری کالا، و ششم: موارد متعددی از برنامه پنجم مانند  منع دولت در هزینه ورزش حرفه ای/ چرا قوانینی که نیاز به پول هم ندارد اجرایی نمی شود.

روحانی: وظیفه دولت اجرای قانون است ولی برخی قوانین در چارچوب امکانات یا برخی از موارد هزینه‌ای دولت که باید هزینه کند در چارچوب درآمدهاست. یعنی منوط به این است که درآمد لازم استحصال شود. قوانینی که مورد نظر هست، برخی مواردش  مانند مسئله محیط کسب و کار را اتفاقا دولت اجرایی کرده. قبلا مدتی معطل مانده بود. محیط کسب و کار یکی از افتخارات دولت این است که رتبه مان از 152 رسیدیم به 130 در این حوزه. ما از نظر مسئله کسب و کار 22 رتبه در واقع به سمت مثبت حرکت کردیم. در سهام عدالت، دولت دنبال تهیه لایحه است. البته یک سری مسائل و هماهنگی هایی نیاز است که باید انجام شود.

تشکر میکنم از همه اصحاب رسانه و خبرنگاران عزیز داخلی و خارجی. می خواهم وعده بدهم که بسیاری از آمار و ارقام ریز را که در این مصاحبه مطرح نکردم به دلیل اینکه به سالگرد دولت نزدیک هستیم،‌هم دو ساله شدن دولت در پایان مرداد یا اوایل شهریور، انشاءالله مصاحبه دیگری خواهم داشت که خودم و همکارانم راجع به فعالیت های دولت در این دو سال، اطلاعات را به عرض دولت خواهیم رساند.

 



 امانت داري و اخلاق مداري

استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع   مجاز است.


  
  ._PRINT.   Share
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):

مرتبط باموضوع :

 راغفر:​ تورم کشور 3‌رقمی است  [ دوشنبه، 27 آبان ماه، 1392 ] 984 مشاهده
 اشک شوق برای دیدار با رهبر انقلاب  [ چهارشنبه، 6 فروردين ماه، 1393 ] 1683 مشاهده
 فعالیت مشترک اصولگرایان و اصلاح طلبان شوش  [ شنبه، 3 مرداد ماه، 1394 ] 1749 مشاهده
 دهک های پایین باید یارانه بیشتری بگیرند  [ جمعه، 19 آبان ماه، 1396 ] 530 مشاهده
 سرلشکر جعفری: آزادی قدس نزدیک است  [ چهارشنبه، 30 دي ماه، 1394 ] 497 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب