در آستانه آستانه سالروز فاجعه هفتم تیر، استاد جعفر دیناروند، رئیس مرکز بررسی های اجتماعی ایران اُنا به عنوان فردی که شاهد اقدامات شهید محمد کاظم دانش نماینده فقید مردم شوش در مجلس بوده است، زندگینامه شهید دانش را را در سه برهه از زمان باید مورد بررسی قرار داد.
با تاکید بر این که مردم شوش هنوز به دنبال نمونه ای مانند شهید دانش هستند، متن کامل مطلب استاد جعفر دیناروند تحت عنوان ویژه نامه پاسداشت سی و چهارمین سالگرد شهادت «سید محمد کاظم دانش» در پی می آید:
نام شهید دانش را در سه برهه از زمان باید مورد توجه قرار داد.
اول :دانش قبل از پیروزی انقلاب"، دوم: دانش در زمان انقلاب "، سوم : "دانش در زمان جنگ ".
دانش قبل از انقلاب
نامش محمد کاظم واز سادات بزرگوار بود. نام او را در دوران کودکی و از زبان مرحوم پدرش اقا حجی در سال چهل و در ابادان شنیدم.
آن روز سیدی بزرگوار را برای اولین بار دیدم.پدرم مرا معرفی کرد. دستش را بوسیدم.نوازشم کرد.
پدرم احوال فرزندان اقا حجی راپرسید.اهی کشید وگفت از همه ان ها راضی ام اما از عاقبت محمد کاظم می ترسم.پدر علت را پرسید.در جواب گفت که او دنبال مسائل سیاسی است و می ترسم رژیم او را از بین ببرد.
پدرم که خود در جریان کودتای پهلوی قرار داشت و از این بابت نا راضی بود گفت:این که کار درستی است و نگرانی ندارد. خدا اورا حفظ خواهد کرد.
در حالی که کودک بودم نامش در ذهنم ماندگار شد.مرحوم پدرم با خانواده ان ها دوست بود.او روحانی خانوادگی و روستایی پدریم بود.نام او هچنان فکرم را به خود مشغول کرده بود که مهاجرت ما از ابادان به شوش شهر پدری صورت گرفت.
اشنایی من با شهید دانش از همین جا شروع شد.شرکت در کلاس های اموزش قران مسجد جامع-سخنرانی ها-مراسم ماه رمضان و شرکت در تظاهرات سال های قبل از انقلاب از جمله این اشنایی ها بود.
دستورات بر گزاری تظاهرات از او صادر می شد.حمله نیروهای چماق دار-حمله نیروهای رژیم به حسینیه اعظم در ماه محرم و تسخیر پاسگاه ژاندارمری شخصا در کنار او بودم.ان چیزی که بیشتر ما را امیدوار می کرد شجاعت او در بر خورد با حوادث بود.
دانش در زمان انقلاب
پیروزی انقلاب در شوش با فتح پاسگاه و تسلیم نیروهای ژاندارمری اغاز شد.
خانه او در پشت مسجد جامع مرکز هدایت انقلاب گردید.
او نخستین فرمانده ی کمیته ی انقلاب بود که با تصمیم گیری های درست از ایجاد هرج و مرج جلوگیری نمود.
در ضمن این کار به قضاوت نیز می پرداخت.
معرفی بخشدار جدید و برگزاری همه پرسی ونیز اولین نماز جمعه از اقدامات مفید وی بود.
در اوج توطئه های ضد انقلاب کاندیدای نمایندگی مجلس گردیدوبه عنوان اولین نماینده شوش و اندیمشک به مجلس راه یافت.
خدمات او در این برهه از زمان بسیار موثر واقع گردید.ترور شخصیتی او در این زمان صورت گرفت.
دانش در زمان جنگ
دانش در حالی که نماینده مردم در مجلس بود اما از مصائب جنگ کاملا اگاهی داشت .سخنرانی او در مجلس و تشریح جبهه ها برای نمایندگان مردم اولین اقدام او در این ارتباط بود.
بررسی وضعیت مردم جنگ زده وتشکیل ستادی برای پی گیری امور جنگ از اقدامات دیگر او بود.وی به طور مرتب از اوضاع و احوال رزمندگان اگاه می شد.
رزمندگان دوران دفاع مقدس او را در کنار خود احساس می کردند.او بارها به جبهه ها رفت و به طور مستقیم با رزمندگان به گفتگو پرداخت. چهره ی مصمم او در میان رزمندگان به ان ها قوت قلب می داد.تصاویر به جا مانده از ان دوران این مطلب را بهتر نشان می دهد.
دانش مرد ماندگار شوش در دل مردم جای داشت.
او اهل ریا و باند بازی نبود.
برای او اسلام وانقلاب عزیزترین بود.او عامل اصلی کشاندن جوانان به مساجد ومبارزه باحکومت ستم شاهی محسوب می شد.
مرد مبارز دوران قبل و بعد از انقلاب بود.او رهبر انقلاب شوش بود.
دانش مورد حمله منافقین قرار می گرفت.
سرانجام این مرد باخدا در بمب گذاری هفت تیر به همراه شهید بهشتی به دست منافقین به شهادت رسید و به ملکوت اعلی پیوست.
من مطمئنم که شهدای شوش از اولین گروه استقبال کننده او در عالم باقی بوده اند.با شنیدن خبر شهادت او ناخود اگاه به یاد جمله مرحوم پدرش افتادم . یادشهید دانش از دل مردم شوش خارج نخواهد شد.