تهران - ایران اْنا: نمایندگان از دعوت سعید جلیلی، مذاکرهکننده ارشد هستهای سابق به کمیسیون ویژه بررسی توافق هستهای ایران و گروه 1+5 موسوم به برجام ناراضیاند. برخی این دعوت را سیاسی میدانند و برخی این حضور برای گزارش دهی را دیرهنگام. |
مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید
راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش
چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد
نماینده شوش: هدف اصلی تروریستها صحن مجلس بود
اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش
هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش
جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش
بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش
تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش
جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان
چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ
نگاهی به جاذبههای گردشگری شهرستان شوش
اداره آموزش و پرورش شوش در احتضار
دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش
ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی
انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش
شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی
نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2
معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش
دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد
تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش
نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1
اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش
وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش
گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ
دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم
اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش
ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش
نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش
اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس
ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود
توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه
وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز
بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز
تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش
آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش
کد خبر: 8213
ارسال شده در مورخه : دوشنبه، 16 شهريور ماه، 1394 -
03:30
به گزارش ایران آنلاین(اْنا)،نشست کمیسیون ویژه برجام امروز هم در مجلس تشکیل شد. در جلسه امروز برای دومین بار سعید جلیلی مذاکرهکننده ارشد هستهای سابق کشورمان به همراه معاون خود علی باقری و همچنین فریدون عباسی، رییس سازمان انرژی اتمی در دولت محمود احمدینژاد در جمع اعضای کمیسیون ویژه برجام حضور پیدا کردند تا برجام را بررسی کنند.
بررسی برجام در حالی با حضور مذاکرهکنندگان سابق در دستور کار کمیسیون ویژه مجلس قرار گرفت که آنها در رسیدن ایران و گروه 1+5 به توافق تاریخی وین نهتنها هیچ نقشی نداشتند بلکه در طول مذاکرات ازجمله منتقدان این توافق هم محسوب میشدند.
شائبه سیاسیکاری در کمیسیون ویژه برجام غلامعلی جعفر زاده، عضو فراکسیون رهروان ولایت مجلس، با انتقاد از حضور سعید جلیلی و اعضای تیم مذاکرهکننده هستهای سابق برای توافقی که تیم مذاکرهکننده فعلی به دست آورده است بابیان اینکه روندی که در کمیسیون ویژه برجام پیشگرفته شده است روند خوبی نیست گفت: چه آنچه در برنامه تلویزیونی اتفاق افتاد و اجازه حضور عضو ارشد تیم مذاکرهکننده هستهای آقای بعیدی نژاد کنار آقای زاکانی رییس کمیسیون ویژه برجام به دلیل مخالفت آقای زاکانی داده نشد و چه دعوت از اعضای سابق تیم مذاکرهکننده نشان میدهد که روند پیشگرفته شده برای بررسی برجام روند خوبی نیست.
وی با تأکید بر اینکه حضور سعید جلیلی و اعضای تیم مذاکرهکننده سابق هستهای در جلسات برجام هیچ توجیهی ندارد گفت: دلیل ندارد کسی یا کسانی که بیشترین نقش در اعمال فشار، تهدید و تحریم علیه کشورمان را داشتند و باوجود نزدیک به 4 سال مذاکره به دلیل عدم توانایی و تخصص در امر مذاکره نتوانستند توفیقی را کسب کنند بخواهند درباره توافقی که بر آبرو و اعتبار ایران و ایرانی، و نظام جمهوری اسلامی ایران افزود، اظهارنظر کنند.
جعفر زاده با تأکید بر اینکه مردم در انتخابات 24 خرداد سال 92 نشان دادند که از رویکرد و سیاستهای تیم مذاکرهکننده هستهای ناراضی هستند، گفت: با دعوت دوباره و میدان دادن به اعضای تیم مذاکرهکننده سابق هستهای توسط کمیسیون ویژه برجام این برداشت عمومی ایجادشده است که در کمیسیون ویژه انگیزههای سیاسی حاکم است تا تلاش برای تأمین منافع ملی و بهتر است دوستان تا دیر نشده در این رابطه شائبه زدایی کنند.
وی افزود: البته وقتی اعضای کمیسیون ویژه برجام را اعضای ستاد انتخاباتی آقای جلیلی در انتخابات سال 92 تشکیل دادهاند زیاد جای تعجب هم نداشت که برای توجیه ناکامیهای تیم مذاکرهکننده سابق و اعتبار بخشیدن به آن چنین دعوتی انجام گیرد. اما همانطور که اشاره شد نمایندگان محترم عضو کمیسیون ویژه در نظر داشته باشند که بهعنوان نمایندگان کل مجلس در این کمیسیون حضور پیداکردهاند و باید به نحوی عمل کنند که شائبه سیاسی شدن روند بررسی برجام از میان برود.
عضو فراکسیون رهروان ولایت مجلس بابیان اینکه آرزوی ما این است که خروجی جلسات کمیسیون ویژه برجام، تأمین و تحقق منافع ملی باشد اما با روندی که پیشگرفته شده به این امر چندان خوشبین نیستیم، گفت: باید برجام با یک نگاه همهجانبه بررسی شود. دوستان باید این را در نظر بگیرند که ایران یا آمریکا از سر دلخوشی با یکدیگر مذاکره نکردند. آمریکاییها بر پایه محذوراتی و به دلیل نگرانی از توان هستهای ایران حاضر به مذاکره شدند و در ایران هم به دلیل آنکه در دولت گذشته توجه ای به اقتصاد مقاومتی نشد و تحریم فشار بر کشور را افزایش داد رضایت داده شد تا مذاکرات انجام گیرد.
جعفر زاده در خاتمه گفت: بر این اساس و به دلیل نیازهایی که دو طرف داشتند مذاکرات شکل گرفت و هرکدام به حدی از خواستههای خود رضایت دادند تا توافقی برد- برد به دست آید. چنین توافقی با حفظ مصالح کشور و با در نظر گرفتن خطوط قرمز تعیینشده نظام به دست آمد. الان چه دلیلی دارد که امثال آقای جلیلی که در طول دوران مذاکراتی خود هیچ توفیقی نداشتند و با استقبال از اعمال تحریمها علیه ایران هزینه زیادی را بر ملت ایران تحمیل کردند بخواهند برجام را بهنقد بکشند و از آن بدگویی کنند.
پاسخگویی دیرهنگام احمد شوهانی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس هم با انتقاد از دعوت سعید جلیلی به کمیسیون ویژه برجام در گفتوگو با فرارو گفت: به دلیل اینکه آقای جلیلی و تیم مذاکرهکننده هستهای قبلی هیچ نقشی در روند مذاکرات اخیر و همچنین توافق تاریخی بهدستآمده نداشتهاند، بعید است که بتوانند کمکی به بررسی برجام که حاصل زحمات آقای دکتر ظریف و تیم مذاکرهکننده آنها است بکنند.
وی بابیان اینکه ممکن است آقای جلیلی برای ارائه گزارش درباره آنچه در دوران مذاکرات خود با گروه 1+5 گذشته بود در کمیسیون برجام حضور پیدا میکند گفت: باید گفت این حضور آقای جلیلی و تیم مذاکرهکننده او برای ارائه گزارش به مجلس کمی دیر شده است و بهتر بود آقای جلیلی در آن زمان که مذاکرهکننده ارشد هستهای بود خود را مقید به ارائه گزارش به مجلس میکرد.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس افزود: آقای جلیلی در طول دورانی که هدایت تیم مذاکرهکننده هستهای را بر عهده داشت تا زمان کاندیدا شدن در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 برای ارائه گزارش ازآنچه در مذاکرات گذشته بود، به مجلس و کمیسیون تخصصی یعنی کمیسیون امنیت ملی نیامد.
وی ادامه داد: بارها از آقای بروجردی رییس کمیسیون امنیت ملی درخواست کردیم که یکبار آقای جلیلی را برای ارائه گزارش درباره روند مذاکرات هستهای به مجلس بیاید اما ایشان اعلام میکردند که آقای جلیلی مخالف ارائه گزارش به مجلس هستند و حاضر نیستند در کمیسیون حضور پیدا کنند. حال نمیدانیم که چه شده است آقای جلیلی به مجلس پاسخگو شدهاند.
شوهانی در خاتمه گفت: این در حالی است که در طول دو سالی که آقای دکتر ظریف هدایت تیم مذاکرهکننده هستهای را بر عهده گرفتند، بارها چه خود ایشان و چه معاونانشان یا در کمیسیونهای تخصصی و یا در صحن علنی حضور پیدا کردند و بهطور مداوم نمایندگان را در جریان روند مذاکرات قراردادند./ فرارو
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):
مرتبط باموضوع : اقتصاد خوزستان با کمک نخبگان متحول میشود [ سه شنبه، 19 بهمن ماه، 1400 ] 14719 مشاهده
تا آخر در صحنه انتخابات خواهم ماند [ چهارشنبه، 22 خرداد ماه، 1392 ] 801 مشاهده
استیضاح وزرا در وضع کنونی به صلاح نیست [ چهارشنبه، 18 تير ماه، 1393 ] 718 مشاهده
درگذشت والده سیدمحمد خاتمی [ جمعه، 14 فروردين ماه، 1394 ] 742 مشاهده
5 فیلتر و موانع انتخاباتی در امریکا [ دوشنبه، 10 اسفند ماه، 1394 ] 1071 مشاهده
|
امتیاز دهی به مطلب
|