امروز:  چهارشنبه، 11 تير ماه، 1404
Preview Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
اخبار برگزیده شوش

مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید

راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش

رسمی غلط و مرگبـار

 

چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد

نماینده شوش: هدف اصلی تروریست‌ها صحن مجلس بود

اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش

هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش

جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش

 

بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش

تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش

جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان

چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ

نگاهی به جاذبه‌های گردشگری شهرستان شوش

مرگ دلخراش یک کشاورز در شوش

اداره آموزش‌ و پرورش شوش در احتضار

دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش

ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی

انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش

شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی

شوش و تغییرات مدیریتی

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2

معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش

دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد

تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1

اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش

ترکیب آینده شورای شهر شوش

وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش

گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ

دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم

 
 
 
 
 
 

اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش

ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش

شهرداری شوش و حلقه مفقوده آن

نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش

اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس

ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود

شوش، رضایت و نارضایتی - ورزش

توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه

وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز

بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز

تشکیل یک ائتلاف بزرگ انتخاباتی در شوش

هشدار مدیر کل میراث فرهنگی در خصوص شوش

 
 

تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش

آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش

بلاتکلیفی کارکنان بازنشسته نیشکر هفت تپه

عدم پرداخت مطالبات ذرت کاران شهرستان شوش

  کد خبر: 8456      ارسال شده در مورخه : دوشنبه، 20 مهر ماه، 1394 - 03:30   ._PRINT.  



رییس سازمان غذا و دارو  گفت: متاسفانه در مورد نان مشکل جدی داریم. نان سنتی هم می‌توان با رعایت مواردی سالم باشد، اما اکنون در مورد بسیاری از نان‌ها این موارد رعایت نمی‌شود.



مشکل جدی نان‌های سنتی

رییس سازمان غذا و دارو و معاون وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه در حوزه غذای به صورت قاطعانه با تخلفات برخورد می‌کنیم و در این حوزه مسامحه‌ای نداریم، در حین حال استراتژی جدید وزارت بهداشت برای انجام اصلاحات لازم در نان‌های سنتی را تشریح کرد.

دکتر رسول دیناروند در آستانه روز جهانی غذا و در نشستی با خبرنگاران گفت: 16 اکتبر روز جهانی غذا نامگذاری شده است. امسال در ایران روز جهانی غذا را 25 مهرماه و با همکاری پنج دستگاه از جمله کانون صنایع غذایی، دفتر فائو در ایران، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو برگزار می‌کنیم. محور برنامه امسال نیز امنیت غذایی و تامین پایدار غذا عنوان شده است.

وی با تاکید بر آنکه نگاه سلامت به غذا همواره وجود دارد، ادامه داد: در ایران مشکل دسترسی عادلانه به غذا تا حدودی حل شده است و ما جزو کشورهایی نیستیم که بخشی از مردمشان به غذا دسترسی ندارند. تعداد افرادی که به غذا دسترسی ندارند در کشور ما به زیر 4 درصد رسیده است که البته وزارت رفاه برنامه‌ای جهت کمک به این افراد دارد.

رییس سازمان غذا و دارو ادامه داد: عمده نگرانی ما مربوط به دسترسی به غذای سالم است. فراتر از آن هم نگرانی ما به افراط در غذاهای پرکالری که از دید ما آسیب‌رسان هستند مربوط می‌شود. به طوری که میانگین کالری دریافتی ایرانیان حدود 20 درصد بالاتر از میزان مطلوب است. به عنوان مثال در مصرف شکر ایرانی‌ها 20 درصد بالاتر از حد استاندارد دنیا مصرف دارند. در زمینه نمک نیز مصرف ما دو برابر سرانه مصرفی نمک در دنیاست. در روغن‌ها هم 20 درصد اضافه بر استانداردها مصرف داریم. از طرف دیگر در مورد ترکیب روغن‌ها نیز وضع‌مان مناسب نیست.

در موضوع سلامت مردم کوتاه نمی‌آییم

دیناروند درباره ترکیب روغن‌های مصرفی در کشورمان افزود: اسید چرب ترانس در روغن‌های مصرفی کشور بیش از حد مجاز است. هرچند که طی 10 سال اخیر اقدامات خوبی در این زمینه صورت گرفته و میزان اسیدهای چرب ترانس کاهش یافته اما هنوز تا نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم. شاید 10 سال زمان نیاز باشد تا بتوانیم میزان اسیدهای چرب ترانس در روغن‌ها را صفر بکنیم. از طرف دیگر در برنامه ملی مبارزه با بیماری‌های غیرواگیر یکی از اهداف اصلی صفر کردن میزان اسید چرب ترانس در روغن‌های مصرفی است.

وی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره حواشی به وجود آمده در زمینه سلامت گروه‌هایی از مواد غذایی نظیر فرآورده‌های گوشتی، لبنیات و...، گفت: با وجود حواشی که هنوز در این زمینه وجود دارد اما خوشبختانه همگرایی در این حوزه در دولت بیشتر شده است و سازمان‌هایی که در این حوزه مسوولیت دارند نظیر سازمان دامپزشکی، سازمان غذا و دارو، سازمان استاندارد و... نگاه‌هایشان منسجم‌تر و همکاری‌هایشان بهتر شده است، هرچند هنوز با شرایط مطلوب فاصله داریم اما با گذشت زمان وضعیت بهتر شده است و دستگاه‌های مختلف در اجرای وظایف‌شان راسخ‌تر هستند و حمایت جدی دولت نیز در این زمینه وجود دارد.

رییس سازمان غذا و دارو افزود: ما شرایط کشور را درک می‌کنیم و می‌دانیم باید از صنعت ملی خود حمایت کنیم و آسیبی به اشتغال وارد نشود، اما هرجایی که سلامت مردم با خطر مواجه باشد، وظیفه خود را انجام می‌دهیم و در موضوع سلامت مردم کوتاه نمی‌آییم. خوشبختانه حمایت دولت نیز در این زمینه وجود دارد. اعتراضاتی هم که پیش از این در دولت وجود داشت، در حال حاضر بسیار کمتر شده است.

دیناروند در ادامه صحبت‌هایش در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره چگونگی نظارت بر سلامت فرآورده‌ها و محصولات غذایی گفت: مسوولان تضمین کیفیت در واحدهای تولیدی حضور دارند و سلامت فرآورده‌های غذایی را کنترل می‌کنند. اینکه انتظار داشته باشیم این افراد حقوق‌بگیر دولت باشند، میسر نیست. تعداد افرادی که در این حوزه فعال هستند، حدود 3000 نفر است این در حالیست که 11 هزار واحد بزرگ و کوچک غذایی از وزارت بهداشت پروانه فعالیت دارند، بنابراین باید شرایطی فراهم شود که خود تولیدکننده مسوولیت کیفیت تولیدات خود را بپذیرد. از طرفی مردم مطمئن باشند اگر تخلفی اتفاق بیفتد و این تخلف شناسایی شود، با جدیت با آن برخورد می‌شود.

وی افزود: اگر برخورد با تخلف به موقع و قاطع باشد، مطمئن باشید که تولیدکننده خود مسوولیت سلامت کالای خود را می‌پذیرد. ما قاطعانه با تخلفات برخورد می‌کنیم و مساحمه‌ای در این زمینه نداریم. کار دیگر ما آن است که پس از تولید نیز محصولات در سطح عرضه کنترل کنیم.

رییس سازمان غذا و دارو در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اظهارنظر سازمان‌های مختلف نظیر دامپزشکی و استاندارد درباره سلامت محصولات غذایی گفت: یکی از اشکالات در اختلافات میان دستگاه‌ها، طرح مباحث در رسانه‌هاست. این موضوع نه به مردم و نه به دستگاه‌ها کمکی نمی‌کند. ما به عنوان سازمان غذا و دارو مسوولیت قانونی سازمان‌های دیگر را به رسمیت می‌شناسیم، اما هرجایی که سلامت و صحت کالایی مورد تاییدمان نباشد، مطمئنا اجازه ورود آن کالا به بازار را نمی‌دهیم. مردم هم در این زمینه نگران نباشند. مثلا وقتی می‌گوییم خمیر مرغ را تایید نمی‌کنیم، مطمئن باشید که این خمیر وارد هیچ فرآورده گوشتی نمی‌شود.

دیناروند در ادامه صحبت‌هایش در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره سلامت آب‌معدنی‌های موجود در بازار گفت: بررسی‌های لازم به دقت در این زمینه انجام شده است. آب معدنی دماوند نیز در حال حاضر تولید نمی‌شود اما آب آشامیدنی دماوند از نظر سلامت هیچ مشکلی ندارد و آن را تایید کرده‌ایم. با تخلفات مربوطه برخوردهای لازم صورت گرفته است.

تمدید پروانه‌ منوط به نصب چراغ راهنمای تغذیه‌ای

وی همچنین درباره چراغ‌راهنمای تغذیه‌ای که از سال گذشته مقرر شد تولیدکنندگان محصولات غذایی طی فرصتی 18 ماهه جهت نصب این چراغ بر روی محصولاتشان اقدام کنند، گفت: این موضوع مقداری صنعت را نگران کرده است، چراکه از طرفی هزینه‌های آنها را افزایش می‌دهد و از طرف دیگر کالایی که چراغش قرمز باشد، فروشش کاهش خواهد یافت، به همین دلیل است که استقبال چندانی از این طرح نشده است.

رییس سازمان غذا و دارو افزود: البته تعداد زیادی از تولیدکنندگان نیز برای درج این چراغ راهنمایی تغذیه‌ای اقدام کرده‌اند. حتی در فرآورده‌های اسنک که معمولا نمک و چربی بیش از حد مجاز دارند، برخی شرکت‌ها چراغ را نصب کرده‌اند که از آنها تشکر می‌کنیم.

دیناروند افزود: شش ماه دیگر زمان باقی است تا سایر شرکت‌ها هم جهت درج این چراغ تغذیه‌ای اقدام کنند. البته اکنون در مورد فرآورده‌های صادراتی اجباری نداریم اما فرآورده‌هایی که توزیع کشوری دارند حتما باید برای نصب چراغ راهنمای تغذیه‌ای روی محصولاتشان اقدام کنند، در غیراین صورت پروانه‌های جدید به آنها داده نمی‌شود و در مجموع تمدید پروانه‌ها منوط به نصب چراغ راهنمای تغذیه‌ای است.

به نوشته ایسنا، وی در ادامه صحبت‌هایش در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره سقف شکر مجاز در نوشابه‌ها و نوشیدنی‌های گازدار گفت: اصلاحات باید در استانداردهای ملی کشور اتفاق بیفتد. در مجموع باید به صورت رسمی سقف شکر مصرفی نوشابه‌ها و نوشیدنی‌های گازدار و بدون گاز و میوه‌ای اصلاح شود. این موضوع در کمیته فنی مربوط به فرآورده‌های غذایی تصویب شده و در چارچوب سند کنترل بیماری‌های غیرواگیر پیش می‌رود. به عنوان مثال اکنون برای نوشابه‌ها حداقل 11 درصد شکر مجاز شده است این در حالی است که نظر ما حداکثر 9 درصد شکر است. تمام این موارد باید اصلاح شود.

مشکل جدی نان‌های سنتی

رییس سازمان غذا و دارو در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری درباره نان‌های مصرفی نیز گفت: متاسفانه در مورد نان مشکل جدی داریم. نان سنتی هم می‌توان با رعایت مواردی سالم باشد، اما اکنون در مورد بسیاری از نان‌ها این موارد رعایت نمی‌شود. به عنوان مثال نمکی که در نان سنتی استفاده می‌شود، بیش از حد مجاز است. جوش‌شیرین استفاده می‌کنند و پخت نان هم با استفاده از حرارت مستقیم صورت می‌گیرد و به همین دلیل شاهد سوختن و دوده گرفتن نان هستیم که تمام این موارد مضر است. سیاست ما آن است که نان صنعتی جایگزین نان سنتی شود اما متاسفانه مردم از این موضوع استقبال نکردند.

دیناروند در خاتمه افزود: باز هم به مردم توصیه می‌کنیم نان‌های صنعتی و بسته‌بندی را در سفره‌هایشان داشته باشند. استراتژی جدید ما این است که در نانوایی‌های سنتی روش‌های صنعتی را به کاربریم. از تولیدکننده‌هایی که در این زمینه فعالیت کنند نیز حمایت لازم را خواهیم کرد.



 امانت داري و اخلاق مداري

استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع   مجاز است.


  
  ._PRINT.   Share
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):

مرتبط باموضوع :

 آسیب های اجتماعی - پیشگیری  [ چهارشنبه، 1 بهمن ماه، 1393 ] 1913 مشاهده
 شلیک داماد به همسر و پدر زن  [ يكشنبه، 16 شهريور ماه، 1393 ] 918 مشاهده
 حجاب در ترازو - بخش هفتم  [ چهارشنبه، 3 دي ماه، 1393 ] 1639 مشاهده
 دستمزد باید کفاف هزینه های زندگی را بدهد  [ جمعه، 24 فروردين ماه، 1403 ] 243 مشاهده
 آزار شیطانی زن جوان در کارخانه  [ دوشنبه، 16 بهمن ماه، 1396 ] 473 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب