کد خبر:
8626
ارسال شده در مورخه :
سه شنبه، 12 آبان ماه، 1394 -
03:30
ایلام - ایران اُنا: هزینه های بالای انتقال بیماری های درد دندان به شهر دهلران برای درمان بدیهی ترین درمان های جامعه بشری یعنی دندان پزشک واقعا برای یک شهر با این قدمت طولانی از نظرگاه باستان شناختی و مردمانی فوق العاده دارای اصالت اخلاق و تحصیل کرده متاسفانه دردی پایدار محسوب می شود.
|

گفت و گو با محمد محمدی صاحب آسیب شناس اجتماعی و فعال حقوق مدنی:
1- در خصوص موقعیت مکانی شهر پهله توضیحاتی بفرمایید؟
پَهله شهری است در استان ایلام. این شهر مرکز بخش زرین آباد شهرستان دهلران در این استان است. پهله در ۱۰۴ کیلومتری جنوب خاوری شهر ایلام واقع شدهاست. در اطراف این شهر روستاهای زیبا و کوچکی وجود دارد. به عنوان مثال روستاهای گلوزه، مه مه دی (احمدآباد) و که له که له در شمال این شهر و با مسافت کمتر از نیم کبلومتر واقع شدهاند.
2- در خصوص دندانپزشکی و مرکز بهداشت شهر پهله در حال حاضر دارای چگونه وضعیتی است؟
بعد از فعالیت شدید باران زایی اخیر که سبب وقوع سیلاب و حضور نماینده دولت جناب نوبخت در ایلام گردید بنده از نزدیک شاهد وضعیت اسفناک جریان های آسیب اجتماعی هستم اما در بحبوحه این نقصان ها متوجه شدم فعالان اجتماعی ایلام توجهی به کاستی های حومه ی ایلام ندارند.
درد دندان از سخت ترین دردها و گاهی از درد زایمان هم بدتر است و به علت ارتباط مستقیم با عصب بسیار زجرآور و غیر قابل تحمل است. اما در خصوص امکانات دندانپزشکی می بایست گفت متاسفانه شهر پهله فاقد دندانپزشک است. بهداشت پهله امکانات بالایی ندارد که جواب گوی این جمعیت و مشکلات حتی عمومی مردم در این زمینه باشد. مردم پهله در سطح پایینی از حقوق و درآمد ماهیانه به سر می برند و می بایست مسافت 90 کیلومتری پهله تا مرکز را ماشین دربست کرده تا دندان خود را درمان کنند. با صحبتی که با شورای شهر پهله داشتم اتفاقا یکی از اعضا از درد دندان رنج می برد. بهداشت پهله زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی ایلام است. اما متاسفانه این مرکز ظاهرا کوچک هم فاقد دندانپزشک بوده و مردم شهر پهله از این موضوع رنج می برند.
هزینه های بالای انتقال بیماری های درد دندان به شهر دهلران برای درمان بدیهی ترین درمان های جامعه بشری یعنی دندان پزشک واقعا برای یک شهر با این قدمت طولانی از نظرگاه باستان شناختی و مردمانی فوق العاده دارای اصالت اخلاق و تحصیل کرده متاسفانه دردی پایدار محسوب می شود. امروز می دانیم که حتی بهورز خانه ی بهداشت وظیفه ی کنترل و مدیریت عدم گسترش عفونت دندان را بر عهده دارد. خطاب به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اداره کل تجهیزات پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام و کلیه ی دندان پزشکان استان ایلام و دهلران خواهشمند و خواستارم در این خصوص شدیدا توجه ویژه و سامان دهی پزشکی و دندان پزشکی در شهر پهله را در دستور کار خود داشته و به ارتقاء کیفیت پزشکی در این شهر بپردازند.
خواهشمند هستم توجه داشته باشند بحران فعلی موجود هیچ گونه ارتباطی به اداره کل آب و فاضلاب ندارد!
3-در خصوص تاریخ تنوع گونه های قومی در شهر پهله و از دوران پهلوی تا امروز و جاذبه های گردشگری توضیحات بیشتری بفرمایید؟
متأسفانه در زمان رژیم پهلوی مردمان این دیار نیز از تبعیض نژادی در امان نمادند؛ و چندین برابر ساکن فعلی این شهر به شهرهای عراق بویژه بغداد، علی شرقی و علی غربی، و استان دباله کوچ کردند. علاوه بر این هزاران تن از ساکنان این شهر و حومه به مرکز شهرستان یعنی دهلران مهاجرت نمودهاند. همچنین بسیاری از کردان این منطقه بیش از دهها سال است که در منطقه آبدانان سکونت دارند. همچنین اهالی این شهر در مرکز استان ایلام نیز اقلیت عمدهای را تشکیل میدهند که کردالی نامیده میشوند و اکثریت شهرک سرتاف را تشکیل میدهند. صرف نظر از این حالت هزاران نفر از ساکنان منطقه در طول دهههای اخیر به شهرهای مهم استان خوزستان (مانند دزفول، اندیمشک، اهواز، خرمشهر، آبادان) کوچ کردهاند. همچنین بسیاری از اهالی این شهر به امید یافتن زندگانی بهتر به کلان شهرهایی مانند تهران و کرمانشاه و اقلیتی نیز به اراک و کرج مهاجرت نمودهاند. تعداد کل مهاجران هشتاد ساله اخیر را بین ۷۵هزار الی ۱۰۰هزار تن تخمین میزنند. در حال حاضر بنا به گفته شهردار این شهر در بهمن ۹۰ وسعت این شهر بالغ بر ۱۱۴ هکتار میباشد.
رود زیبای میمه که در شهر جریان دارد.
رشته کوه کبیرکوه (در پانزده کیلومتری شمال پهله)، قله کلاوندی (۱۷۱۶ متر) در ده کیلومتری شمال خاوری شهر، امامزاده سیدفخرالدین در ۱۲ کیلومتری شمال، امامزاده سید حسنی (فرزند سید فخرالدین) در فاصله ۱۳ کیلومتری شمال پهله، امازاده سیدنصرالدین در ۱۶ کیلومتری، امامزاده سید ابراهیم (فرزند محمد باقر) که در ۷ کیلومتری پهله و در مسیر قلعه شیاخ قرار دارد. امامزاده محمد و بی بی زینب در ۷ کیلومتری غرب شهربهله و ساختمان این امامزاده که شکل مخروطی ویژهای دارد مربوط به دوران سلجوقی است. قلعه شیاخ (شیاق، شیاخ) در غرب پهله که مربوط به ۱۹۰۰ سال قبل است. قلعه زنجیره در جنوب غرب شهر پهله خرابههای باستانی مسیر جاده بهله- دهلران باغات زیبای گوراب و میمه بارک جنگلی ملت به مساحت ۶ هکتار در دامنه کوههای شمالی شهر واقع شده است.
امانت داري و اخلاق مداري
استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع مجاز است.
|