مقام معظم رهبري:
ورزش باستاني فقط يك ورزش نيست، يك فرهنگ و تاريخ بوده و گسترش آن لازم است
ورزش زورخانهای یا ورزش باستانی و یا ورزش پهلوانی نام مجموعه حرکاتورزشی با اسباب و بی اسباب و آداب و رسوم مربوط به آن هاست که در محدوده تاریخی و فرهنگیایران از گذشتههای دور رواج داشته است.
از آنجا كه پروندهٔ ثبت جهانی آیین های پهلوانی و زورخانهای به کوشش فدراسیون ورزش پهلوانی و زورخانهایایران با همکاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در تاریخ ۲۵آبان ۱۳۸۹برابر با ۱۶نوامبر ۲۰۱۰در فهرست میراث معنوییونسکو از سوي ايران به ثبت جهانی برسد. و بعلت اهميت و جايگاه آن در ايران و جهانبر آن شديم كه از نزديك با رياست محترم زورخانه شوش مصاحبهاي ترتيب بدهيم و پاي مشكلات و مسائل موجود روبروي آن بنشينيم.
چند سال اين رشته وارد منطقه شوش شده و چند نفر عضو داريد؟
حسن محتشم رياست زورخانه شوش: در تاريخ 29/01/1393 اين ورزش در شهرستان شوش شروع به فعاليت كرد و تا امروز نزديك به 40 ورزشكار ثابت و حدود 30 نفر هم به صورت متفرقه تمرين ميكنند. البته بعضاً ورزشكاراني بودند كه قصد تمرين داشته ولي بعلت دوري و خطرناك بودن مسير از حضور در اين ورزش امتناع كردند.
چه افتخاراتي در سطح ملي و استاني كسب نمودهايد؟
دبير هيئت زورخانهاي استان در اين خصوص گفتند: در سال گذشته در مسابقات استاني به عنوان تيم اخلاق استان شناخته شديم و ورزشكاران ما اين جام با ارزش را به خونه آوردند. در حال حاضر ما ورزشكاران نوجواني را داريم كه به قول دكتر افخمي رياست محترم هيئت استان اميدهاي آينده كشور محسوب ميشوند و انسان از ديدن فعاليت و قدرت آنان لذت ميبرد. انشاءالله تيم شوش در مسابقات استاني و كشوري با اقتدار و تلاش فراوان ورزشكاران خود اعزام ميشود و با وجود مشكلات زياد به فكر بدست آوردن افتخارات مهمي در اين ورزش ميباشد.
آيا محل مناسبي براي انجام تمرين براي ورزشكاران وجود دارد؟
محتشم: متأسفانه ما از داشتن يك مكان مناسب و اوليه محروم هستيم و مجبوريم در ورزشگاه تختي و در يك سالن كوچك با ساير ورزشكارن از قبيل ووشو و ايروبيك تمرين بكنيم كه بارها باعث ناراحتي شده است.
مشكلات و مسائل پيشروي اين ورزش در سطح شهرستان كدامند؟
رياست ورزش پهلواني شوش: مشكل اصلي ما نداشتن يك قطعه زمين براي ساخت زورخانه در شهرستان ميباشد. ما بارها به شوراي اسلامي شهرستان، شهرداي و فرمانداري مراجعت كردهايم و اعلام نموديم در صورت واگذاري زمين مورد نظر تمام مخارج آن از ساخت تا تجهيز را تقبل ميكنيم و اين يك امتياز براي شهرستان ميباشد، ولي متأسفانه تا به امروز شوراي اسلامي شهرستان و فرمانداري هيچگونه همكاري در اين خصوص نكردند.
شنيده شده كه در صورت عدم تخصيص مكان و امكانات، امتياز ميزباني مسابقات استاني اين رشته به يكي از شهرستانهاي مجار واگذار ميشود. صحت و سقم آن در چه حدي است؟
محتشم: چند ماه گذشته قرار بود وسايل و امكاناتي نزديك به 200 ميليون ريال براي برگزاري مسابقات استاني اين رشته به ما تعلق بگيرد، ولي بعلت نداشتن مكان و استانداردهاي اوليه به انديمشك واگذار خواهد شد. البته با پيگيريهاي انجام شده توسط اينجانب و ساير ورزشكاران يك فرصت سه ماهه جهت برطرف كردن مشكلات و رسيدن به استاندارد مورد نظر از استان گرفتيم. كه انشاالله اين مشكلات برطرف بشوند و ما بتوانيم شوش را بعنوان يك قطب مهم در استان و بعضاَ در كشور مطرح بكنيم.
در آخر اگر حرف نگفتي داريد لطفاً بيان كنيد؟
از تمام مسئولين تقاضاي همكاري جهت توسعه اين ورزش ملي در شهرستان را دارم و نيز از جناب آقاي مهندس افخمي رياست محترم هيئت استان و جناب آقاي دكتر نوري نماينده محترم شهرستان شوش بابت حمايت و همكاري صميمانهشان كمال تشكر و قدرداني را دارم. و البته از تمامي مسئوليني كه در اين خصوص همكاري نداشته و به اصطلاح چوب لاي چرخمان گذاشتهاند نيز به نوبه خودم تشكر ميكنم.
ورزش ایرانی ورزشی دینی، اخلاقی، معنوی و ارزشی است و این را باید شناخت.
با آروزي سربلندي مردم ايران زمين
تهيه و تنظیم: حسن هژبري نژاد