استاد جعفر دیناروند - رئیس مرکز بررسی های اجتماعی ایران اُنا: فعالیت های انسانی دارای دو جنبه ی مختلف در زندگی است.گاه جنبه ی شخصی و صرفا به دنبال ارضای فردی است که در این صورت فرد انجام دهنده با ارضای خود آن را تمام شده می داند.گاه جنبه ی اجتماعی دارد،یعنی فعالیتی است که دارای اهداف جمعی و صرفا برای ارضای جمع و آسایش آن ها انجام می گیرد.
در حالت دوم ارضای اشخاص و عدم آن بهترین ملاک برای فرد انجام دهنده است.درست است که فرد آن را انجام داده است اما تکمیل آن و یا ادامه ، بستگی به همان افرادی دارد که مد نظر انجام دهنده است.بدیهی است که شادی و استقبال جمع، مشوقی بزرگ برای انجام دادن مستمر آن است.
کارهای علمی به طور کلی دارای اهداف جمعی هستند.گرچه فرد نیز در آن احساس خاصی خواهد داشت اما کمتر آن را تحت تاثیر قرار خواهد داد.مشوق ها در جمع ، نوعی پشتیبانی محسوب می شوند که به فرد کمک می کنند تا در ادامه ی کار خود شوق و ذوق داشته باشد.
پشتیبان عاملی برای دوری از ناامیدی و یاس محسوب می شود.تمامی کارها و تلاش های انسان گونه اگر با پشتیبانی مواجه شوند، به طور قطع زودتر به نتیجه ی دلخواه می رسند.اصولا عامل تایید یا پشتیبانی نوعی قدرشناسی از کسانی است که در خدمت دیگران قرار دارند.
شوش شناسی از جمله فعالیت های علمی و جمعی است که با هدف پیشرفت و تعالی شهر صورت می گیرد.جمعی اندک از نویسندگان و فعالان معرفت شناسی در قالب های مختلف فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، کشاورزی، جغرافیایی و تاریخی که می خواهند توانایی های نهفته شوش را زنده نمایند تا مردمش با خود باوری، پله های ترقی را طی نمایند و در کشور و دنیا حرفی برای گفتن داشته باشند.
نکته مهم در این رابطه آگاهی مردم از این موضوع است.تلاش هایی که صورت می گیرد تا چه حدی مورد تایید آن ها قرار می گیرد؟گرچه در مورد آفات به طور کلی اشاراتی شد اما باید در باره ی عکس آن هم مباحثی را مطرح نمود.شوش شناسی به پشتیبانان نیازمند است.
اگر این عامل را در درجه اول اهمیت قرار ندهیم، کارهای ناقص و صرفا فردی به بازار عرضه می شوند که در نهایت با مخارج سنگین ایجاد شده، باعث عقب نشینی شوش شناسان از صحنه می گردد و توقف پیشرفت همچنان ادامه می یابد.
پشتیبان کمک دهنده در تمامی مراحل شوش شناسی است.کسانی که با اهداف پشتیبانی آشنا هستند می دانند که در هر برهه ای از زمان، اطلاع رسانی کنند تا کارهای انجام شده را به مردم ارائه و در واقع نوعی آگاهی بخشی صورت دهند.
سمینارقدردانی از پیشکسوتان ورزش شوش که مورد حمایت بسیاری از مردم شوش قرار گرفت، نوعی پشتیبانی از عملکردهایی بود که شوش را در صحنه های اخلاقی یکه نمود.قدردانی از قهرمانان ورزش ملی و بین المللی شوش نیز همین هدف را دنبال نمود.پشتیبانی که در برگزاری شهدای گمنام شهر که در سال شصت به شهادت رسیدند، گرچه بسیار دیر انجام گرفت اما این توانایی را در مردم ایجاد کرد که قدرشناسی و پشتیبانی از عملکردها هنوز هم در شوش وجود دارد.
شوش شناسی کاری مهم و حیاتی در اآنده ی شوش است.نیاز مبرم به پشتیبانانی دارد که از جنس مردمند.گرچه انتظار از مسئولین هم امری طبیعی محسوب می شود اما عدم آن را نباید نوعی مردم نگاری دانست.پشتیبانی درونی شوش مهم ترین و موثر ترین نوع تاییدات است.
حرکت دهنده ی آگاه و قدرشناس عالم می داند که هدفش تنها فرد یا افراد نیستند.آن ها می خواهند جریانی که مایه زلال دارد را شدت بخشند.چشمه ی پاک را هدایت کنند تا مردم نوشیدنی داشته باشند که در آن هرگز میکروب هاو بیماری ها جایی ندارند.بدن سالم در گرو آب سالم می ماند.
ما همیشه پشتیبانی را امری ضروی دانستیم و جبر و زور را در تولید آن مداخله نمی دهیم.حرکتی خود جوش و مقدس می دانیم که مایه ی عزت و شرف شوشی هاست.باید از داشته های خود پشتیبانی کنیم.به فرزندان خود بها دهیم.توانایی های آن ها را معرفی کنیم.نویسنده در قالب نوشتن و مردم در قالب تایید و تشویق می توانند این جریان پاک و حساب شده ی شوش شناسی را به مقصد برسانند.
دادن آگاهی های لازم و ضروری ،برگزاری نشست های تخصصی، گفتگوهای مخلصانه، مشورت های هدف دار، بها دادن به تفکر دیگران، نظر خواهی و عمل به خواسته های مردم، زمینه های پشتیبانی را فراهم خواهند کرد.وظیفه ی افراد شوش شناس در این ارتباط سنگین است.
باید برنامه های مقدماتی را طراحی نمود.سمینارهای علمی و انتشار کارهای آینده، به طور حتم عکس العمل هایی را به دنبال خواهد داشت عکس العمل هایی که موجب شوق و ذوق در افراد می شود را نباید نادیده گرفت.درون افراد باید آگاه از مسائل شوند.
پشتیبانی مانند وسیله ای عمل می کند که در هنگام حمل بار به کمک انسان می آید.مانند وسیله ای کاربرد دارد که فرد را زودتر از زمان ممکن به مقصد می رساند.مانند سمی عمل می کند که آفات درون زمین را نابود می نماید.پشتیبانی تراکتور کشاورز است.پشتیبانی قلم از نوشتن است و در نهایت تسریع دهنده در حرکت های حساب شده است.
فعالیت شوش شناسی به پشتیبان نیاز شدید دارد.علت شدت آن هم در گستردگی کار نهفته است.باید زمینه ها ایجاد شوند.اگر مردم به سمت پشتیبانی حرکت کنند، آگاه از آفات و موانع هم کاری ساخته نیست.شوش شناسی با این وسیله ی مهم ، آگاهی بخشیدن و معرفی داشته ها را به خوبی منتقل نموده و امیدها را برای رسیدن به شوش پیشرفته بیشتر می نماید.بهترین پشتیبانان مردم خصوصا روشنفکران و اندیشمندان هستند.شوش مملو از این نوع افراد است.جمعی که متاسفانه خاموش و نهان مانده اند.