اهواز - ایران اُنا: رشته کبدی در استانمیدرخشد و باغملک، اندیمشک و رامهرمز با فعالیتهای بسیار خوب توانستهاند عناوین قابل توجهی در این حوزه برای استان کسب کنند. |
مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید
راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش
چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد
نماینده شوش: هدف اصلی تروریستها صحن مجلس بود
اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش
هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش
جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش
بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش
تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش
جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان
چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ
نگاهی به جاذبههای گردشگری شهرستان شوش
اداره آموزش و پرورش شوش در احتضار
دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش
ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی
انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش
شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی
نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2
معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش
دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد
تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش
نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1
اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش
وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش
گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ
دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم
اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش
ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش
نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش
اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس
ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود
توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه
وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز
بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز
تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش
آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش
کد خبر: 8982
ارسال شده در مورخه : دوشنبه، 23 آذر ماه، 1394 -
03:30
ایران اُنا - مهدی جم: رشته کبدی در استانمیدرخشد و باغملک، اندیمشک و رامهرمز با فعالیتهای بسیار خوب توانستهاند عناوین قابل توجهی در این حوزه برای استان کسب کنند. اهواز یکی دیگر از شهرهای در حال توسعه در این حوزه است، اما هیات کبدی آن حتی یک زمین اختصاصی و میدان ساحلی ندارد در حالی که این رشته با منابع مالی اندک نیز میتواند فعالیت خود را ادامه دهد. «کمال سعدی آل کثیر» از مربیان فعالی است که این رشته را در بین جوانان اهوازی و دیگر شهرهای استان گسترش داده است. کمال ۲۱ مهر سال ۶۴ در شوشتر به دنیا آمد. فارغ التحصیل کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزش در آبادان و از مربیان جوان خوزستانی است. رشته کبدی را ابتدا به صورت بازی اشتیتی در دوران دانش آموزی در شوشتر تجربه کرد. گفت و گوی ایران اُنا را با وی می خوانید.
در دوران کودکی و نوجوانی ام در فاصله ۲۰ کیلومتری شوشتر زندگی میکردیم و بچهها همیشه این بازی را انجام می دادند. نام کبدی هنوز روی زبانها نیامده بود و همه همان اشتیتی را می شناختند. علاقه، انگیزه و آشنایی من با کبدی نیز از دوران نوجوانی آغاز شد و وقتی به آبادان آمدم، همین مساله من را به سمت این رشته ترغیب کرد.
سال ۸۵ برای ادامه تحصیل در کارشناسی تربیت بدنی علوم ورزش به آبادان رفتم. در دانشگاه به واسطه یکی از دانشجویان تربیت بدنی با کبدی آشنا شدم تا این که کم کم به مربیگری پرداختم.
خیر. سال ۸۷ فعالیت کبدی را به صورت جدی در اهواز شروع کردم.
از سال ۷۵ فدراسیون کبدی ایران شروع به فعالیت کرد. سال ۸۱ اولین مسابقات آسیایی نیز برگزار شد و فکر میکنم در خوزستان نیز این رشته از ۱۰ سال پیش رسمیت پیدا کرد.
کبدی از همان ابتدای فعالیش در استان نظم مشخص و پایدار نداشت. به ویژه در سالهای اخیر بیهدف بودن رشته کبدی در استان قابل توجه است در صورتی که در اغلب نقاط کشور برنامههای متنوع از جمله تشکیل لیگ در همه ردههای سنی مورد توجه قرار گرفته است و جشنوارههای مختلف را منظم برگزار میکنند.
استعدادیابی را در اغلب شهرها به صورت منظم انجام داده و شاگردان خوب و توانمندی را به کبدی معرفی کردهام، اما به دلیل نبود شرایط یکی را پس از دیگری از دست میدهیم. یکی از شاگردان من مصطفی زنگه از باغملک است که با کمک او کبدی این شهرستان را فعال کردیم. در مدارس اهواز نیز در حال استعدادیابی هستیم و ۳۰۰ نفر شناخته شده اند.
بله، ولی به دنبال گسترش آن هستیم. برای مثال رامهرمز از همان ابتدا به صورت توسعه یافته عمل میکرد و در استان مطرح بود. همینطور شوشتر، خرمشهر و باغملک که در مسابقات ساحلی و سالنی مطرح هستند، از فعالان این رشته محسوب می شوند. حتی در مسابقاتی که مدتی پیش در رده جوانان برگزار شد، همه نفرات برتر را از همین شهرها انتخاب کردیم که توانستند با کسب جایگاه پنجم در کشور برای استان افتخار بیافرینند. در ادامه برای گسترش فعالیتها در دیگر نقاط استان برنامه خواهیم داشت.
بله. من اولین شخصی بودم که فعالیت کبدی را در اهواز شروع کردم و معتقدم اهواز با استعدادترین افراد را در کبدی دارد. با وجود همه مشکلاتی که داریم، توانستهایم اهواز را نیز جزو یکی از شهرهای فعال کبدی قرار دهیم.
خیر فقط باشگاه گیت بوستان است که مختص کبدی نیست و روزهای زوج یک ساعت و نیم میتوانم در آن تمرین دهم که این مدت کوتاه برای آموزش کافی نیست. ما هم مثل دیگر رشتهها باید خانه کبدی و باشگاه مخصوص داشته باشیم و بعد از ما توقع موفقیت داشته باشند. امیدواریم مسئولان اداره ورزش و جوانان چاره اندیشی کنند.
آن را هم نداریم. آماده کردن یک زمین در سمت پارک ساحلی اهواز نیاز به هزینه زیادی ندارد و فقط یک مقدار ماسه می خواهد تا بهترین مکان برای تمرین شود. حتی می توانیم در آینده مسابقات را مانند دیگر استانها مثل خراسان شمالی در فضای آزاد برگزار کنیم. در سالهای گذشته که به صورت محدود به بچهها آموزش میدادم، سمت ساحل میرفتیم و بدون هیچ حمایتی بچهها را تمرین میدادم. اما به کمک شهرداری برای درست کردن یک محدوده کوچک نیاز داریم تا به موفقیت ما در آینده کمک کند.
خیر. همه هزینه مسابقات را از درآمد شخصی خودم پرداخت میکنم. هیچ نوع حمایتی صورت نگرفته است. مسابقات جوانان استان با هزینه شخصی خودم پرداخت شد. اگرچه در ادامه با همین شرایط پیش رو با مشکلات بزرگتری مواجه خواهیم شد و از این رو باید سازمانها و شرکتها آماده همکاری باشند.
بله. این تغییرات مدیریتی هیچ سودی به کبدی استان نرسانده است. با وجود اینکه این رشته یکی از معدود رشتههایی در استان است که نیاز به منابع مالی چندانی ندارد، اما به جرات میتوان گفت هیچ حمایتی از آن نشده است. این روزها نیز هیات کبدی رئیس مشخصی ندارد. چند روز گذشته در اداره کل ورزش و جوانان جلسه ای برای انتخاب ریاست جدید کبدی برگزار شد که آقای شفیعی با رای اکثریت به عنوان رئیس جدید انتخاب شد، اما در مدت ۷۲ ساعت استعفای خود را اعلام کرد. البته ظاهرا استعفای او قطعی نیست و این امیدواری باقی است تا بعد از مدتها رئیس هیات قاطعانه مشخص شود. او میتواند کبدی را از این شرایط بد خارج کند.
همه عوامل به نبود برنامه مشخص در استان بر میگردد.
مکث کبدی، بازیکم خرجی است که در گذشته شکل محلی آن در خوزستان «اشتیتی» نامیده می شد. در گذشته زمینی را با خطکشی به ۲ قسمت تقسیم میکردند و ۲ گروه در ۲ طرف زمین میماندند. یک شخص از گروه ۱ وارد زمین گروه ۲ میشد و با گفتن اشتیتی و تکرار آن تا نفس داشت در میدان میماند و باید افراد گروه مقابل را دست می زد و فرار می کرد. بههر فردی دست میزد، او میسوخت و اگر نمیزد افراد گروه او را میگرفتند و آنقدر او را کتک میزدند تا صدای اعتراضش بلند شود. اگر حرف نمیزد، همینطور او را میزدند و اگر حرف میزد، میسوخت، اما اگر میتوانست خود یا حتی انگشتش را وارد میدان و زمین گروهش کند، برنده بود.
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):
مرتبط باموضوع : شوش میزبان مسابقات فوتبال زیرگروه جوانان [ سه شنبه، 13 اسفند ماه، 1392 ] 1365 مشاهده
فوتبالیست افغان، از کوچه های شوش تا برزیل [ شنبه، 17 اسفند ماه، 1392 ] 1468 مشاهده
نتایج مسابقات تکواندوکاران دختر در شوش [ شنبه، 25 مهر ماه، 1394 ] 2025 مشاهده
حمله دوباره علی کریمی به دایی [ سه شنبه، 29 بهمن ماه، 1392 ] 1079 مشاهده
دایی خودش تعادل روحی ندارد [ دوشنبه، 1 مهر ماه، 1392 ] 713 مشاهده
|
امتیاز دهی به مطلب
|