تهران - ایران اُنا: رفتار شناسی در دانشگاه رنگ علمی دارد و لذا عملی که منافات با آن باشد،منفی تفسیر می شود.حتی واژهایی که در محیط دانشگاه بکار میروند،می بایست با همین نگرش باز سازی شوند. |
مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید
راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش
چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد
نماینده شوش: هدف اصلی تروریستها صحن مجلس بود
اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش
هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش
جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش
بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش
تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش
جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان
چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ
نگاهی به جاذبههای گردشگری شهرستان شوش
اداره آموزش و پرورش شوش در احتضار
دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش
ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی
انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش
شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی
نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2
معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش
دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد
تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش
نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1
اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش
وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش
گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ
دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم
اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش
ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش
نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش
اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس
ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود
توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه
وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز
بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز
تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش
آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش
کد خبر: 9084
ارسال شده در مورخه : پنجشنبه، 3 دي ماه، 1394 -
03:30
![]()
![]() استاد جعفر دیناروند - رئیس مرکز بررسی های اجتماعی ایران اُنا: دانشگاه مانند هر مکان دیگری در درون خود دارای معیارها و قوانینی است که به عنوان میزان ارزشیابی پذیرفته می شوند.همان طور که کسب نمره ای خاص در ماده ی درسی،نشان دهنده ی قبولی یا مردودی یک دانشجوست،این حالت نیز در مورد رفتار صادق است.تفاوت رفتار شناسی با معیارهای دیگر در بعد فرهنگی است.یعنی انتظاراتی که جامعه از یک قشر دارد،ممکن است از قشر دیگر نداشته باشد.ا
گر یک مغازه دار در رابطه با فروش یک محصول با مشتری خود به مشکل برخورد فیزیکی برسد،ممکن است چندان قابل بحث نباشد،اما برای یک معلم ،بحث برانگیز خواهد بود.چرا؟پاسخش مشخص است.معلم غیر از یک بازاری است وهر دو با پزشک تفاوت دارند.این تفاوت ها از انتظارات بر می خیزند.بنابراین تفسیر رفتار از یک عمل دانشگاهی بسیارمتفاوت با آن در میان اقشار کشاورز یا کارگر خواهد بود.
رفتار شناسی در دانشگاه رنگ علمی دارد و لذا عملی که منافات با آن باشد،منفی تفسیر می شود.حتی واژهایی که در محیط دانشگاه بکار میروند،می بایست با همین نگرش باز سازی شوند.
به طور مثال واژه ی رئیس دانشکده در این مجموعه نمی تواند مناسب باشد،زیرا ریاست در این مجموعه معنا دار نیست،گرچه می تواند در یک کارخانه دارای معنای صحیح باشد.بنابراین در دانشگاه تمام اعمال شکل خاص می گیرند و انتظار دوری از غلط در آنها باید مستتر گرد.
این اعمال شامل تمام افرادی است که در دانشگاه فعال هستند.باغبان،دانشجو،استاد،کارمند،نظافت چی و سایر افراد در رفتار شناسی تابع ارزشیابی علمی وانتظارات جامعه ای می شوند.حراست یا نیروی انتظامی در برخورد با افراد نباید مانند متهمان عمل کنند.دانشجو دارای احترام است و باید با شایستگی با او برخورد شود.در هر صورت رفتار افراد درون مجموعه با هم یا با افراد خارج از مجموعه باید از یک ضابطه ی یاد دهنده ای برخوردار باشد.
به همین دلیل و با توجه به تجربه ی بیست ساله در نظام دانشگاهی و مشاهد ه ی بعضی نابسامانی های رفتاری،و به منظور اصلاح رفتار و تصمیم گیری ها ،نکات زیر را پیشنهاد می نمایم.
الف:دانشجو در برخورد با استاد،مانند یک شاگرد عمل کند ،گویی بدهکار اوست و او را تمام و کمال بپذیرد. ب:در دانشگاه رئیس و معاون و امثال ان کاربرد ندارند،در برخوردبا دانشجو هدایت گر و راهنما باشند و تا می توانند،از خطاها بگذرند که این رفتار در سازندگی موثرترین است. ج:کارمند در خدمت روال اداری است،آزار دانشجو و اتلاف وقت او ظلم به علم و علم آموزی است.آن ها یاور دانشجویان در کسب علمند،پس در این راستا حرکت کنند. چ:حراست،انتظامات،تنبیه،اخراج،تعلیق درهرجایی اثر سازندگی داشته باشد در دانشگاه اثر مخرب دارد.کسانی در این مسئولیت ها وارد شوند که به این نکته واقف باشند، در غیر این صورت همه زیان می بینند. ح:دانشجو،جوینده ی علم است و این عمل در رفتار متجلی می شود.سنگینی و وقار مقدمه ی این نوع رفتار هاست.شکل ظاهر حکایت از درون دارد.کسانی که وقت خود را صرف ظاهر می کنند از درون غافل می شوند. خ:استاد متعهد به انتشار علم است و از طرق مختلف می تواند در این کار توفیق یابد.اجازه ی انتقاد،سوال و حتی حمله را در علم به دانشجو بدهد.سعه صدر از ابتدایی ترین ویژگی یک استاد است. د:رفتار شناسی دانشگاه اجازه ی به کارگیری بعضی از واژه ها را نمی دهد.این نوع کلمات باید از دانشگاه بیرون رفته و به جای آن ها واژه های تخصصی وارد گردند. ذ:رفتار های قدرشناسانه مانند جشن فارغ التحصیلی،کنار گذاشتن حس بد بینی،حذف رفتارهای آمرانه،آزادی دانشجو در انتخاب استاد،حذف عدم اعتماد در لوای گزینش ودوستی ،صمیمیت و هم دلی تمام اقشار برای پیروزی و سرافرازی ملت در مقابل بد خواهان و دشمنان ،امری لازم و ضروری است.در محیط دانشگاه کنترل و بازبینی افراد نتیجه ای عکس خواهد داست. همه ی کسانی که در دانشگاه فعالیت می کنند هم وطن و هم کیش اند و دلسوز یکدیگر در ابادانی کشورند،زیرا بدانیم و بدانند که هیچ گاه بیگانگان خواهان موفقیت ما نبوده و نیستند.تکیه ی ما به خودمان باشد وبس. در این رابطه برتری جویی و خودبینی ریشه ی علم و دانش را می خشکاند.علم با عمل بهترین و زیبنده ترین رفتار محسوب می شود.دانشجو از رفتارهای درونی دانشگاه الگو می پذیرد.همه باید در عمل خوب و سالم باشند.
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):
مرتبط باموضوع : زن و حقوق 8 - ازنظرآیات قرآن- برابری درخلقت [ دوشنبه، 22 دي ماه، 1393 ] 3240 مشاهده
انقلاب اسلامی ایران -12- رهبر شناسی انقلاب [ چهارشنبه، 21 بهمن ماه، 1394 ] 1253 مشاهده
آسیب های اجتماعی - موضوعات [ شنبه، 3 آبان ماه، 1393 ] 2578 مشاهده
درد بی درمان - قسمت چهارم - خشم [ چهارشنبه، 25 اسفند ماه، 1395 ] 800 مشاهده
تربیت در عاشورا: ابزار های تربیتی در عاشورا [ چهارشنبه، 29 بهمن ماه، 1393 ] 1752 مشاهده
|
امتیاز دهی به مطلب
|