به گزارش ایران اُنا از دزفول، عبدالکریم انصاری زاده در جشنواره تعاونی ها،دانشگاه و کارآفرینان که در روز سه شنبه در محل دانشگاه آزاد دزفول برگزار شد ،اشتغال را یکی از دغدغه های اصلی این استان دانست و گفت :با تشکیل تعاونی می توان در حد توان سرمایه گذاری کرد تا زمینه اشتغال افراد جویای کار در استان فراهم شود.
وی افزود:به دلیل عدم وجود افراد بدون مهارت مجبور به استخدام غیر بومی در برخی صنایع استان از جمله پالایشگاه گاز بید بلند بهبهان شدیم که این امر موجب اعتراض برخی افراد شد.
معاون اداره کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی خوزستان اظهار کرد: در استان هفت هزار تعاونی فعال وجود دارد که از این تعداد 99 تعاونی در جشنواره تعاونی ها،دانشگاه و کارآفرینان برتر استان خوزستان با میزبانی دزفول ثبت نام کردند که از این تعداد از هفت تعاونی برتر تجلیل شد.ضمن اینکه از سه ایده پرداز برتر نیز تجلیل به عمل خواهد آمد.
انصاری زاده این جشنواره را در راستای امضای تفاهم نامه ای که بین دانشگاه آزاد و وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی منعقد شده عنوان کرد و گفت:برگزاری این جشنواره قدمی در زمینه ارتباط بیشتر دانشگاه با صنعت در جهت ایجاد اشتغال بیشتر خواهد بود.
وی از برگزاری همایش ملی ارتقاء بهره وری با دانشگاهها در این استان به منظور جذب بیشتر کارآفرینان خبر داد و ابراز امیدواری کرد با برگزاری این جشنواره زمینه ایجاد اشتغال برای جوانان جویای کار فراهم شود.
معاون اداره کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد:نوآوری عامل کارآفرینی در کشور است که دانشگاه باید به عنوان مهد علم به نوآوری و کمک به اشتغال زایی بیاید.
معاون اداره کل توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این جشنواره گفت:بزرگترین سرمایه هر کشوری سرمایه نیروی انسانی است و هیچ کشوری بدون تکیه بر نیروی انسانی پیشرفت نمی کند که کشور ما نیز با وجود نیروی انسانی قوی و جوان از ظرفیت سرمایه انسانی بالایی برخوردار است که متاسفانه در حد سرمایه های واقعی آن از این سرمایه ها استفاده نشده است.
عبدالله محمدی نگاه مثبت به سرمایه های نیروی انسانی را فرصت و دید منفی را به سرمایه های نیروی انسانی را تهدید عنوان کرد و گفت:باید با دید مثبت به این سرمایه عظیم نگاه کرد و در استان خوزستان نیروی انسانی فراوانی وجود دارد که باید از این ظرفیت و پتانسیل در بخش های مختلف به درستی استفاده شود.
محمدی رتبه علمی ایران در دنیا را 187 و در منطقه 2 اعلام کرد و گفت:با انعطاف پذیری که دانشگاه آزاد دارد می توان به کارآفرینی و ورود و با برداشتن موانع در جهت اشتغالزایی تلاش کرد این در حالی است که قبلا اجازه ورود دانشگاه آزاد به تجاری سازی داده نمی شد ولی اینک زمینه فراهم است و دانشگاه بیشترین همکاری را در این خصوص دارد
وی افزود:دانشگاه آزاد در این زمینه به تربیت و آموزش اساتید در راستای کارآفرینی پرداخته و طرح های مختلفی در حال اجرای دارد ضمن اینکه از 228 مرکز رشد کشور 78 مرکز رشد متعلق به دانشگاه آزاد اسلامی است که باید از این ظرفیت ها استفاده کرد.
محمدی با بیان اینکه در خوزستان هشت مرکز رشد وجود دارد که چهار تای آن مربوط به دانشگاه آزاد است گفت:باید از متخصصانی که با صنعت در ارتباط هستند استفاده کرد که در این راستا و در جهت امضای تفاهم نامه بین دانشگاه آزاد و وزارت تعاون 31 جشنواره تعاونی در کل کشور برگزار شده و دزفول میزبان جشنواره استان خوزستان می باشد .
محمدی افزود:در جشنواره ملی فرهیختگان که اردیبهشت ماه سالی آینده برگزار می شود از کارآفرینان برتر استان های مختلف تجلیل خواهد شد.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول نیز گفت:استان خوزستان مملو از منابع غنی و سرشاری در حوزه آب،خاک ،منابع طبیعی و منابع انسانی است که به درستی از آنها استفاده نشده است.
ناصر سراج خرمی افزود:با توجه به نیاز دزفول به ایجاد اشتغال در شرایطی که جوانان فارغ التحصیل بسیاری در این شهرستان وجود دارد مدیران باید خلاقیت و کارآفرینی کنند تا شاهد توسعه پایداری باشیم.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول پیوند دانشگاه و صنعت را به فال نیک گرفت و ابراز امیدواری کرد این حرکت ها با گام های بلندتری برداشته شود و فعالیت هایی در حد و شان دزفول انجام شود.
دبیر علمی جشنواره تعاونی ها،دانشگاه ها و کارآفرینان برتر استان خوزستان نیز گفت:این جشنواره کاری مشترک بین دانشگاه آزاد و اداره تعاون است که با حضور کارآفرینان و فارغ التحصیلان دانشگاهی در بخش های زیست محیطی،کشاورزی،پزشکی،صنعت و خدمات برگزار شد.
محمد تمیمی تعداد شرکت ها و تعاونی های کارآفرین شرکت کننده در این جشنواره را 99 تعاونی دانست و گفت:در این جشنواره کارآفرینان حقیقی و غیرحقوقی و صاحبان ایده های کارآفرین که هنوز عملی نشده اند حضور دارند .
وی اظهار کرد:این کارآفرینان از شهرهای ایذه،اهواز،اندیمشک ،دزفول و بهبهان می باشند که هفت اثر آنها در قالب نمایشگاهی در حاشیه این جشنواره به نمایش درآمده و علاقمندان می توانند به مدت دو روز از این آثار دیدن کنند.
تمیمی افزود:از هفت کارآفرین برتر این جشنواره به همراه سه ایده پرداز برتر در این جشنواره تجلیل به عمل خواهد آمد.
گزارش از: رقیه محمودی