امروز:  شنبه، 3 آذر ماه، 1403
Preview Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
اخبار برگزیده شوش

مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید

راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش

رسمی غلط و مرگبـار

 

چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد

نماینده شوش: هدف اصلی تروریست‌ها صحن مجلس بود

اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش

هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش

جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش

 

بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش

تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش

جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان

چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ

نگاهی به جاذبه‌های گردشگری شهرستان شوش

مرگ دلخراش یک کشاورز در شوش

اداره آموزش‌ و پرورش شوش در احتضار

دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش

ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی

انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش

شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی

شوش و تغییرات مدیریتی

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2

معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش

دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد

تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1

اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش

ترکیب آینده شورای شهر شوش

وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش

گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ

دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم

 
 
 
 
 
 

اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش

ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش

شهرداری شوش و حلقه مفقوده آن

نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش

اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس

ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود

شوش، رضایت و نارضایتی - ورزش

توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه

وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز

بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز

تشکیل یک ائتلاف بزرگ انتخاباتی در شوش

هشدار مدیر کل میراث فرهنگی در خصوص شوش

 
 

تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش

آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش

بلاتکلیفی کارکنان بازنشسته نیشکر هفت تپه

عدم پرداخت مطالبات ذرت کاران شهرستان شوش

  کد خبر: 968      ارسال شده در مورخه : سه شنبه، 26 ارديبهشت ماه، 1391 - 03:30   ._PRINT.  



گزارش

نفس كشیدن در هوای بدون غبار آرزوست

ایران آنلاین: دیگر دلم نمی خواهد از پنجره اتاقم به بیرون نگاه كنم، با هر نگاهی هر چند كوتاه، آسمانی غبارآلود را می بینم و دیگر هیچ، ذراتی كه حتی نگاه كردن به آنها یادم می اندازد كه چقدر دلم برای نفس كشیدن در هوایی بدون گرد و غبار تنگ شده است.



در گذشته نامش را میهمان ناخوانده گذاشته بودیم با شنیدن خبر آمدنش با نگاهی حسرت بار با آسمان آبی خداحافظی می كردیم اما امروز دیگر میهمان نیست چه خوانده و چه ناخوانده، امروز دیگر میزبان شده همیشه و همه جا هست تنها گاهی رقیق می شود و گاهی غلیظ.

معمولا اگر در اواخر فروردین در اخبار هواشناسی پدیده غالب در غرب و جنوب غرب وجود ذرات معلق گزارش نشود تعجب می كنیم، برخی از شهرستانهای استان كرمانشاه همچون قصرشیرین نیز مدتهاست كه دیگر كلماتی همچون آسمان صاف و آبی را فراموش كرده اند، البته می شود چشم ها را شست و ریزگردها را جور دیگر دید مثلا بهانه ای برای داشتن تعطیلات بیشتر!

پدیده ریزگردها در حدود یك دهه است كه به مشكل اساسی در منطقه غرب و جنوب غرب كشور تبدیل شده و هرچند هر روز وعده های تازه ای برای مهار این مشكل شنیده می شود و اقداماتی نیز صورت گرفته اما به طور قطع باید برای آن چاره ای بنیادین اندیشید.

یك میلیون و 800 هزار هكتار بیابانهای كشور عراق كه عامل اصلی تولید ریزگرد در كشورهای منطقه است، 500 هكتار از اراضی جنوب شرقی سوریه، اردن، 200 هزار هكتار از اراضی جنوب تركیه و بخش‌هایی از عربستان نیز كانون تولید ریزگرد محسوب می‌شود كه باید برای مهار آنها اقدام شود، هر چند نبود اعتبارات كافی برای مالچ پاشی مناطق بحران خیز از سوی طرف عراقی یكی از دلایل عمده تاخیر در مهار ریزگردها عنوان می شود اما تلاش برای جلب كمكهای بین المللی و نیز ادامه تلاشهای مقامات كشورمان در ایجاد بسیج همگانی در كشورهای منطقه و نیز سازمان ملل برای مقابله با این پدیده ضروری به نظر می رسد.

تاكنون آمار رسمی از تاثیرات و تلفات این پدیده در كشور منتشر نشده اما به طور قطع این معضل علاوه بر تخریب محیط ریست، داشتن تاثیرات منفی بر اقتصاد و كشاورزی صدمات جبران ناپذیری نیز به جسم و روح ساكنان مناطق درگیر وارد آورده است.

كارشناس مسوول بیماریهای واگیر مركز بهداشت استان كرمانشاه در این خصوص در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، گفت: عوارض درازمدت این پدیده بر سلامتی كه برخی از آنها نیز ناشناخته است، ناشی از جانشین شدن دایمی ذرات معلق و آلوده به ویروسها در قسمتهای تحتانی دستگاه تنفسی می باشد.

دكتر 'حسین بیگلری' افزود: از آنجایی كه این عارضه می تواند باعث پدیده جهش ژنتیكی در ساختار DNA ویروسها شود، توانایی ایجاد ویروسهای نوپدید یا بازپدید در قسمتهای تحتانی دستگاه تنفسی و در نتیجه بالا رفتن ریسك خطر ابتلا به سرطانهای تنفسی (هنوز ناشناخته است) را نیز دارد.

وی با مهم عنوان كردن این اختلال در سیستم تنفسی، اظهار كرد: این مساله دارای اهمیت فراوانی است كه باید به خوبی به آن پرداخته شود.

وی در ادامه بروز عفونتهای تنفسی، شعله ور شدن آلرژیهای قدیمی و ایجاد حملات آسمی در بیماران مبتلا به آسم یا برونشیت را از جمله عوارض كوتاه مدت پدیده گرد و غبار بر سلامت افراد عنوان كرد.

بیگلری با یادآوری فصل تابستان و گرمای هوا می گوید: با توجه به خشكسالی های موجود در انتهای فصل بهار و تابستان، پدیده گرد و غبار هشداری جدی در زمینه تهدید سلامت افراد محسوب می شود كه نیازمند چاره اندیشی هر چه سریعتر است.

دكتر 'علی معینی' فوق تخصص ریه نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از آلوده بودن ریزگردها خبر می دهد و می گوید: با توجه به اینكه در جنگ اخیر برای اشغال كشور عراق از مواد و سلاحهای شیمیایی استفاده شده، احتمال آلودگی شیمیایی این گرد و غبار وجود دارد و به احتمال زیاد در دراز مدت، سوء اثرات آن در جامعه ظاهر خواهد شد.

دكتر معینی می افزاید: هم اكنون حدود هشت سال است كه كشور ما با پدیده گرد و غبار دست و پنجه نرم می كند كه البته در سه سال اخیر بر شدت آن افزوده شده و به طور طبیعی در این مدت كوتاه، عوارض بلند مدت ناشی از این پدیده در افراد تظاهر نمی كند.

وی اضافه می كند: اما عوارض كوتاه مدت این پدیده كه شامل تشدید علایم تنفسی در بیماران مبتلا به بیماریهای تنفسی مزمن و افراد مبتلا به دیابت می باشد در كشور افزایش یافته است.

به گفته پزشكان اثرات واقعی این ریزگردهای آلوده در دراز مدت خود را نشان داده و در حال حاضر نمی توان با قطعیت از آن سخن گفت اما گسترش بیماریهای تنفسی و افزایش مشكلات قلبی عروقی در همین مدت نیز خود را نشان داده است.

روزگاری نه چندان دور دیار زاگرس را با هوای كوهستانی مطبوعش می شناختند و چه بسا بسیاری از افراد برای فرار از آلودگی هوای مناطق صنعتی به دامان زاگرس پناه می آوردند اما امروز ریزگردهای آلوده، زاگرس زیبا را بلعیده و بسیاری از مردمان این دیار را مجبور به مهاجرت كرده اند.

دیدار رییس سازمان محیط زیست كشورمان با نماینده ویژه سازمان ملل در امور عراق و بحث در خصوص لزوم پایبندی طرف عراقی به مالچ پاشی بیابانها، مذاكره با نوری المالكی نخست وزیر عراق در این زمینه در سفر اخیر وی به ایران، پیشنهاد ایجاد یك ساختار اجرایی مستحكم با حضور سازمانهای بین‌المللی درباره پروژه مقابله با گرد و غبار از سوی مقامات كشورمان و برگزاری نشست بررسی ریزگردها در دانشگاه علوم پزشكی كرمانشاه همه و همه حكایت از تلاش مسوولان كشورمان در حل این بحران دارد، مردم نیز صبورانه نظاره گر این تلاشها خواهند بود تا سرانجام باز هم آسمان سرزمینمان آبی آبی شود./ ایرنا



 امانت داري و اخلاق مداري

استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع   مجاز است.


  
  ._PRINT.   Share
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):

مرتبط باموضوع :

 احمدی نژاد با اقتصاد ایران چه کرد؟  [ يكشنبه، 18 فروردين ماه، 1392 ] 1579 مشاهده
 موج تخریبات علیه اعضای شورای شهر  [ دوشنبه، 25 مرداد ماه، 1389 ] 11236 مشاهده
 مه‌آفرید چه زمانی اعدام می‌شود؟  [ جمعه، 18 اسفند ماه، 1391 ] 1231 مشاهده
 بروزرسانی تولیدات داخلی ضروری است  [ شنبه، 8 مهر ماه، 1391 ] 3468 مشاهده
 سردار فدوی: آمريکا ابرقدرت نظامي نيست  [ چهارشنبه، 15 شهريور ماه، 1391 ] 4134 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب