امروز:  سه شنبه، 29 خرداد ماه، 1403
Preview Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
اخبار برگزیده شوش

مشکل نقدینگی پگاه برای خرید تجهیزات جدید

راه اندازی وزنه برداری شهرستان شوش

رسمی غلط و مرگبـار

 

چغندرقند کشاورزان شوشی مشتری ندارد

نماینده شوش: هدف اصلی تروریست‌ها صحن مجلس بود

اسامی هیئت مدیره جدید منطقه ویژه اقتصای شوش

هشدار مسئول حراست شبکه بهداشت شوش

جزئیات جدید از قتل هولناک پدر و پسر در شوش

 

بازدید میرشکاک از پروژه های بیمارستان شوش

تکمیل ساخت دو پروژه مهم بیمارستان شوش

جزئیات کشف محموله برنج قاچاق در شهر الوان

چاپ کتاب آموزش و پرورش شوش در گذر تاریخ

نگاهی به جاذبه‌های گردشگری شهرستان شوش

مرگ دلخراش یک کشاورز در شوش

اداره آموزش‌ و پرورش شوش در احتضار

دستگیری رمال و فالگیر کلاهبردار در شوش

ویژه نامه سالروز شهادت فرمانده شهید صفر احمدی

انتصاب سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شوش

شهرستان شوش در مسیر توسعه ی سیاسی

شوش و تغییرات مدیریتی

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 2

معارفه سرپرست جدید اداره آموزش و پرورش شوش

دستگیری عوامل ناامنی در منطقه ابراهیم آباد

تغییر در راس آموزش و پرورش شهرستان شوش

نگاهی به عملکرد فرماندار شهرستان شوش - 1

اعلام اسامی پرستاران نمونه شهرستان شوش

ترکیب آینده شورای شهر شوش

وضعیت تعاونی ها در شهرستان شوش

گفت و گو با عبدالحسین چعب رزمنده دوران جنگ

دکتر میرشکاک: برای جوانان شوش افسوس می خورم

 
 
 
 
 
 

اشراف کامل دستگاه قضایی به فضای مجازی شوش

ایجاد 226 فرصت شغلی در شهرستان شوش

شهرداری شوش و حلقه مفقوده آن

نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری شوش

اعتراضات پنهانی علیه شاه در کاغذ پارس

ماجرای دبیر ریاضی در شوش که ضد شاه بود

شوش، رضایت و نارضایتی - ورزش

توضیحاتی درباره حضور دکتر میرشکاک در یک جلسه

وجود 20 دور برگردان خطرساز در جاده شوش - اهواز

بیکاری در شوش؛ چالشی بزرگ و فاجعه انگیز

تشکیل یک ائتلاف بزرگ انتخاباتی در شوش

هشدار مدیر کل میراث فرهنگی در خصوص شوش

 
 

تقدیر ویژه استاندار خوزستان از فرماندار شوش

آغار بازرسی سرزده از ادارات شهرستان شوش

بلاتکلیفی کارکنان بازنشسته نیشکر هفت تپه

عدم پرداخت مطالبات ذرت کاران شهرستان شوش

  کد خبر: 979      ارسال شده در مورخه : چهارشنبه، 27 ارديبهشت ماه، 1391 - 03:30   ._PRINT.  



مهندس محمد یزدی، محقق و استاد دانشگاه در گفت و گو با ایران آنلاین:

ایران امروز بیش از گذشته نیازمند مجاهدت و تلاش است

ایران آنلاین: دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول و راهروهای دانشکده فنی و مهندسی آن چند ماهی است با صدای گام های مصمم و استواری آشناست که توانایی پشت سر گذاشتن بسیاری از جاده های نرفته را داشت.



ایران انا/ امید کرد: مهندس محمد یزدی تحصیلاتش را در دانشگاه فردوسی مشهد در رشته مهندسی برق آغاز نمود، سپس در دوره کارشناسی ارشد در دانشگاه علم و صنعت که به عنوان قطب مخابرات میدان در کشور محسوب می شود ادامه تحصیل داده است و هم اکنون نیز دانشجوی دوره دکتری کنترل مخابرات میدان دانشگاه علم و صنعت ایران است.

وی در حال حاضر مشغول تدریس در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول در گروه های مهندسی پزشکی و برق می باشد.

بدون هیچ مقدمه ای مخاطبان محترم را به خواندن گفت و گوی اختصاصی خبرنگار اجتماعی ایران آنلاین با این نخبه جوان که دانشجوی دیروز و الگوی امروز به شمار می آید دعوت می نمایم.

مهندس محمد یزدی در ابتدا با تشریح زمینه های مختلف مهندسی برق گفت: رشته مهندسی برق شامل چهار گرایش الکترونیک، قدرت، کنترل و مخابرات می باشد و تفاوت گرایش ها و آینده شغلی آنها بسیار زیاد است.

وی در همین خصوص ادامه داد: مهندسان برق قدرت کنترل و بعضاً اکترونیک در کارخانه های پیشرفته و مدرن می توانند نقش ایفا کنند، ولی مهندسی برق گرایش مخابرات با فرکانس های خیلی بالاتری سرو کار دارد و بنابراین ملاحظات تئوری آن کاملا متفاوت با سه گرایش دیگر است.

این نخبه برجسته کشور افزود: در فرکانس های بالا طراحی ها باید به گونه ای متفاوت با طراحی های مرسوم الکتریکی انجام بگیرد از طرف دیگر هر چه فرکانس کار بالاتر باشد دستگاه های مخابراتی کوچکتر و ظریف تر شده و طراحی آنها سخت تر می شود؛ به همین دلیل است که شما می بینید اولین تلفن ساخته شده در حد یک میز تحریر بوده اما امروزه موبایل هایی با وزن کمتر از 100 گرم و با قابلیت های استثنایی در اختیار شما هستند.

مهندس محمد یزدی با ارزیابی آینده شغلی رشته مهندسی برق تصریح کرد: هم اکنون رشته مهندسی برق پرتقاضاترین رشته در میان داوطلبان کنکور سراسری می باشد دلیل اصلی این انتخاب توجه به پارامتر مهم آینده شغلی رشته مهندسی برق است.

وی بیان داشت: با توسعه ی کارخانه ها و ارائه لوازم برقی متنوع هر روزه شاهد تقاضای بیشتری در استفاده از انرژی پاک، سریع و ارزان برق هستیم، به تبع این موضوع صنعت کشور نیاز به مهندسان برق مخصوصاً گرایش کنترل و قدرت را کتمان نمی کند، از سوی دیگر صنعت و مصارف خانگی با استفاده از تجهیزات خودکار که عموماً از قطعات الکتریکی تشکیل می شوند تمایل دارند و مردم هر روز با مدل های جدیدتر این لوازم همراه با امکانات بیشتر و بعضاً ارزان تر مواجه اند.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: همین الان اگر در خانه ای یک وسیله صوتی و تصویری سه الی چهار سال گذشته نیاز به تعمییر پیدا کند با همان هزینه می توان مدل جدید آن دستگاه با امکانات بیشتر را تهیه کرد و این آغوش بازار است که بر روی مهندسان الکترونیکی و کنترل گشوده شده است.

مهندس محمد یزدی اظهار داشت: اما قصه ی مهندسی مخابرات به گونه ای دیگر رقم خورده است؛ امروزه مخابرات سیمی جای خود را به مخابرات بی سیم و ماهواره ای داده است نیاز به انتقال اطلاعات با سرعت زیاد و با پهنای باند وسیع زمینه های گسترده را برای خلاقیت مهندسی مخابرات فراهم نموده است از طرفی در جهان فعلی که قدرت نظامی هر کشوری حرف اول را در امنیت و اقتصاد و کلاً شریان زندگی جامعه می زند، مسیر خود را به سمت استفاده از جنگ الکترونیک یا جنگال تغییر داده است.

این محقق پر کار ادامه داد: سامانه های راداری متنوع، موشک های دوربرد، موشک های هدایت شونده، سپرهای ضد موشکی، رادارهای هواپیمایی، هواپیماهای بدون سرنشین، ماهواره های فضایی و ... تنها بخشی از نیاز دشتگاه های نظامی به مهندسان مخابرات را بازگو می کند.

وی در پاسخ به سوالی که چه صحبتی با دانشجویان دارید، گفت: بنده کوچکتر از آن هستیم که بخواهم خدای ناکرده دانشجویان را نصیحت کنم اما به حکم آیه قرآن ما موظف به تواصی یکدیگر به  صبر و تلاش هستیم در حدیثی از معصوم (ع) روایتی به این مضمون می خوانیم : آدمی اگر مقدار کمی پول گم کند یا از دست بدهد مدتی غصه دار است اما عمر خود را که به هیچ درهم و دیناری نمی تواند به دست آورد به راحتی تلف می کند و اصلا ناراحت نیست، استادی مثال جالبی بیان می کرد دانشجویان رشته مهندسی عمران درسی به نام نقشه برداری دارند. آنها معمولا در این درس نقشه قسمتی از دانشگاه را می کشند، هدف طراحی نقشه دانشگاه نیست، نقشه دانشگاه n بار تهیه شده ولی این بار وسایل را به دست شما سپرده اند تا ببینند تو چگونه این نقشه را می کشید؟ دنیا هم بدین صورت است، من وقتی برای تدریس در کلاس حاضر می شوم بنا نیست که دنیای علم را بشکافم بلکه فرصتی در اختیار اینجانب قرار داده شده است تاببینند من چگونه از این فرصت استفاده می کنم، دانشجویان هم همین وضعیت را دارند، متاسفانه مشکلی که در بین دانشجویان سراسر کشور تبدیل به یک اپیدمی شده است تنبلی و فرار از مسوولیت و اتلاف وقت است، با اینکه امکانات کمک آموزشی و کتاب و ... خیلی بیشتر از قبل در اختیار دانشجویان قرار دارد، متاسفانه وقت کمتری صرف یادگیری و مطالعه می شود. گاهی اوقات من در کلاس درس مشاهده می کنم دانشجویی که شاغل است و مسوولیت خانواده هم بردوش او سنگینی می کند نسبت به سایر دانشجوهای که وقت بیشتری دارند تمرین ها را بهتر تحویل می دهد بیشتر درس می خواند و تلاش زیادتری می کند، نمی گویم به خاطر دینمان و اسلام که ما را سفارش به تلاش کرده است به خاطر کشورکه الان بیش از گذشته نیازمند مجاهدت و تلاش است، بلکه به خاطر خودتان از وقتتان درست استفاده کنید.

برنامه ریزی حرف اول را در هر کاری می زند. نظم مهمترین فاکتور موفقیت است یکی از کوچکترین سوره های قرآن سوره ی عصر است. خداوند در ابتدا سوگند به زمان می خورد یعنی از ابد تا ازل کسی از این قاعده مستثنی نیست.  جواب سوگند چیست؟ انسان قطعاً زیان می کند تکان دهنده است.

فرض کنید شخص به شما پول می دهد و می گوید اگر با این پول غیر از کلاس مشخص چیز دیگری بخری قطعاً زیان کرده ای! خداوند متعال می فرماید فقط کسانی که ایمان آورده و صالحات انجام داده اند ضرر نمی کنند. صالحات به معنی کار خوب نیست به معنی بهترین کاری است که هر کس در هر لحظه ای می تواند انجام دهد. ما در هر زمان یک وظیفه داریم که اگر آن را انجام دهیم صالحات است و گرنه  اگر تمام کارهای خوب دنیا را انجام دهیم و آن کار را نکنیم ضرر کرده ایم.

آیه معطوف به این معنی است یا به قول شاعر گیرم که به سجاده نماز یا به سرجام شراب نشسته بودی مهم این است که در میدان نبوده ای!

اوضاع تولید علم در این چگونه است

مهندس محمد یزدی استاد دانشگاه و پژوهشگر برجسته کشور در بخش دیگری از گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایران آنلاین در خصوص مسئله تولید علم در کشور اظهار نظر کرد و گفت: به این موضوع باید از دو منظر نگاه شود نگاه اول رتبه ی ما در تعداد مقالات ISI و رشد علمی کشور در مقایسه با سایر کشوهاست، که واقعا تحسین برانگیز است، به عنوان مثال در رشته مخابرات در اکثر زمینه ها اساتید و دانشجویان ایرانی صاحب نظر و دارای مقاله اند و مضوعاتی که به عنوان پروژه های دانشجویان در دوره های کارشناسی ارشد و دکترا تعریف می شود قابل رقابت با پروژه های مشابه در سایر کشورها و در برخی موارد بهتر از آن هاست.

این محقق و نخبه رشته برق اظهار داشت اما این سکه روی دیگری هم دارد اینکه آیا با افزایش تعداد مقالات لزوماً کشور از لحاظ علمی قدرتمند شده است؟ متاسفانه پاسخ منفی است چرا که مقاله لزوماً به معنای تولید علم یا گشودن گره های صنعت کشور نیست.

وی تاکید کرد: اساساً بسیاری از مقالات معطوف به کاربرد خاصی در صنعت نیست از طرف دیگر اگر کسی مشکلی از صنعت را حل کند معمولاً این به عنوان یک مقاله عملی معتبر قابل پذیریش نیست و این یک تضاد منطقی  است که جامعه علمی کشور به آن دچار است.

مهندس یزدی افزود: برخی از اساتید معتقدند که علم باید یک علم خود بنیاد باشد معنی این جمله آن است که هیچ نیروی محرکه ای برای پیشرفت علم به جز علم نباید باشد، مفهوم این عبارت مانند دعوای معروف هنر برای هنر یا هنر برای ارزش است.

وی در همین زمینه خاطر نشان کرد: این دسته از اساتید و صاحب نظران معتقدند که مشکل جامعه یا صنعت به علم مربوط نمی شود و نباید مسائل و نیازمندهای کشور مسیر علمی ما را تحت الشعاع قرار بدهد به همین دلیل است که هر روز شاهد جدایی بیشتر دانشگاه و صنعت از هم هستیم البته در مورد این عقیده که طرفداران زیادی هم در جامعه علمی کشور دارد و برخی از صاحب نظران در توسعه علمی کشور هم جز این دسته اند صحبت های فراوانی شده است.

مهندس محمد یزدی بیان داشت: به اجمال می توان درباره این عقیده که علم ما یک علم خود بنیاد باید باشد گفت که این عقیده برخواسته از نظرات دانشمندان علوم تجربی و جدید در غرب است آن ها که مدام به طبل علم برای علم می کوبند آیا واقعا تا چه حد به این گزاره پای بند هستند.

این استاد دانشگاه و پژوهشگر حوزه برق ادامه داد: شکی در این نیست که کمپانی های بزرگ و صنایع نظامی قدرتمند در غرب تعریف کننده اصلی پروژه های علمی در دانشگاه ها هستند از آنجا که صنعت در کشورهای پیشرفته فاصله زیادی با کشور های کمتر توسعه یافته دارد همین مسایل به عنوان علم روز مطرح می شود و در مجلات و مقالات به عنوان نوآوری ها ارائه و پذیرفته می شود.

مهندس یزدی تصریح کرد : قصه وقتی جالب تر می شود که در کشورهای جهان سوم، جامعه علمی که در پی افزایش رتبه علمی خود هستند مقالاتی استخراج می شود که در آنها مشکل های کشور های مدرن و پیشرفته حل شده اند از این هم جالب تر زمانی است که برای پذیرش مقاله باید مبلغی در حدود 500 تا 100 دلار بسته به نوع مجله هزینه کرد، عجب تناقضی است ماراچه شده است؟ آخر چرا لحظه ای نمی اندیشم؟ من حاصل زحمات پروژه ای که 2 تا 3 سال روی آن کار کرده ام را خلاصه کرده و در چند صحفه و به زبان انگلیسی برای جامعه غرب ارسال می کنم و به آنها اعلام می کنم اربابان عزیز دنیا بیایید که من مشکل شما را حل کرده، علمی را تولید کرده و به زبان خودتان برای تان نوشته ام علاوه بر این حاضرم هزینه بالایی هم بدهم که چه بشود؟؟ فقط اسم من در مجله شما ثبت شود!!

اگر نشود چه می شود؟؟ هیچ.
این نخبه توانمند و جوان کشور گفت: با کمال احترامی که برای جامعه علمی کشور قائلم اینجا مایلم تاچند جمله ای از آنها انتقاد کنم، چرا اساتید و دانشجویان را ملزم به ارائه مقاله برای ارتقاء رتبه و یا ارائه مجوز دفاع از پایان نامه می کنید شما و ما که از همه بهتر می دانیم که مقاله دیگر ارزش سابق خود را از دست داده است و بسیاری از مقالات تنها یک بار آن هم توسط reviewet مقاله خوانده می شود، یاد  آن حکایتی می افتم که در مثنوی آمده است که مردم قهوه خانه الاغ آن شخص ساده دل را فروخته بودند و با پولش به عیش و پایکوبی مشغول بودند آن مرد نیز با خوشحالی با آن ها همراه می شود و کف می زند می خواند " خر برفت و خر برفت و خر برفت". صحبت در این زمینه فراوان است بگذرانیم و بگذریم.

مهندس محمدیزدی در بخش پایانی گفتگوی خود تاکیدکرد: به طورکلی فکر نمی کنم درهیچ کشوری مانند ایران مردم این همه روابط اجتماعی گسترده و محبت به هم داشته باشند، درغرب بنیان خانواده از هم پاشیده است، ماباید قدرمردم کشورمان، قدراسلام، نظام الهی و رهبری معظم انقلاب رابدانیم وتلاش کنیم که برخی زمینه هایی که ازکشورهای پیشرفته عقب مانده ایم جبران کنیم.
این نخبه وپژوهشگرخستگی ناپذیر درخاتمه درپاسخ به این سوال که چه برنامه ای برای آینده داریدگفت: اکنون در عصر و زمانی به سر می بریم که خیلی سخت می توان برای دراز مدت خود برنامه ریزی داشت، اما به طورکلی افق هایی که برایم ترسیم می شود این چنین است: دردرجه اول مایلم ارتباط خود با دانشجویان و دانشگاه راحفظ کنم و پس ازآن درپروژهای روزکشور اگربتوانم به عنوان عنصری کوچک گره گشا باشم.



 امانت داري و اخلاق مداري

استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع   مجاز است.


  
  ._PRINT.   Share
کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):

مرتبط باموضوع :

 عباس شوهانی: قلم از قدرت بالایی برخوردار است  [ دوشنبه، 16 مرداد ماه، 1391 ] 3618 مشاهده
 «توافق » خودرو را ارزان نمی کند  [ سه شنبه، 6 مرداد ماه، 1394 ] 1143 مشاهده
 عزیزی درگذشت نماینده میبد را تسلیت گفت  [ جمعه، 23 فروردين ماه، 1392 ] 1237 مشاهده
 سرنوشت احمدی‌نژاد چه می‌شود؟  [ دوشنبه، 20 فروردين ماه، 1397 ] 616 مشاهده
 امید کرد: هیچ راهی جز وحدت در شوش نداریم  [ چهارشنبه، 12 بهمن ماه، 1390 ] 7914 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب