امام جمعه دزفول با تاكيد بر كمك رساني به سيل زدگان گفت:اهالي روستاهاي دزفول تمام زندگي خود را در سيل از دست داده اند و نيازمند كمك مسوولان هستند لذا اولويت اصلي كمك رساني به سيل زدگان است.
حجت الاسلام سيدمحمد علي قاضي دزفولي روز دوشنبه در نشست خبري افزود:طبق گزارش هاي دريافتي انبار كود شيميايي ، بذر و سموم كشاورزان در اين سيل از بين رفته است و ديوار برخي خانه هاي روستايي تخريب شده و ساختمان ها نيز در معرض تخريب هستند ضمن اينكه خطر ناشي از مشكلات بهداشتي مردم سيل زده را تهديد مي كند.
وي افزود:علاوه بر تلف شدن دام و مفقود شدن تعداد زيادي دام در منطقه امكان چراي دام هاي موجود نيز وجود ندارد و علوفه اي براي تغذيه دام موجود نيست.
امام جمعه دزفول ضمن تقدير از تلاش خبرنگاران در انعكاس اخبار مربوط به سيل و مشكلات ناشي از اين فاجعه گفت:خبرنگاران مي توانند مسوولان را به عرصه پاسخگويي بكشانند لذا از اصحاب رسانه انتظار مي رود مشكلات مردم سيل زده را منعكس كنند تا عمق فاجعه بررسي و در جهت حل آنها اقدام شود.
حجت الاسلام قاضي دزفولي با تاكيد بر اينكه پرداختن به عمق فاجعه و بررسي مشكلات و حل آنها نياز به عزم ملي دارد گفت:دستور العمل رييس جمهوري جهت كمك رساني به سيلزدگان ابلاغ شد ولي اين دستور بايد عملياتي شود .
وي با اشاره به گزينه پرداخت وام به سيل زدگان گفت:وام براي افرادي كه تمام زندگيشان را از دست داده اند و تمكن مالي براي پرداخت اقساط آنرا ندارند راهكار مناسبي نيست لذا از مجاري مختلف در حال رايزني و تامين بودجه اي جهت كمك به سيلزدگان هستيم .
امام جمعه دزفول در خصوص مصاحبه وزير نيرو در شبكه خبر نيز گفت:درست آن بود كه اين مصاحبه با حضور كارشناسان اين بخش برگزار مي شد و وزير نيرو تنها سخنران اين مصاحبه نبود زيرا در اين خصوص سوالات و ابهاماتي وجود دارد كه حضور كارشناسان اين حوزه را مي طلبيد.
وي با انتقاد از ارايه اطلاعات اشتباه در رابطه با افزايش دبي رودخانه دز پيش از وقوع سيلاب افزود:روز قبل از سيلاب طي تماسي كه با شهرداري دزفول برقرار شد ايشان گفتند آمادگي كامل براي افزايش دبي رودخانه دز تا 1200 مترمكعب برثانيه وجود دارد درحالي كه اطلاعاتي كه به شهرداري دزفول ارايه شده بود اشتباه بوده و روز پنجشنبه دبي رودخانه دز تا 4500 متر مكعب برثانيه افزايش يافت و همه را غافلگير كردو خسارات فراواني به كليه بخش هاي دزفول بويژه زير ساخت هاي شهري وارد كرد.
امام جمعه دزفول با اشاره به اينكه از فرصت سيل براي رهاكردن رسوبات و لايروبي سد دز نيز استفاده كردند گفت:رهاسازي رسوبات محيط زيست جانوري را كه همزمان با تخم ريزي ماهيان بود را نيز آلوده كرد و خسارات زيادي به محيط زيست نيز وارد شد و مشخص نيست اين امر چه زماني احيا مي شود.
وي تخريب محيط زيست آبي را از آسيب هايي دانست كه غيرآشكار و جدي است و افزود: آبگيري هر سدي يك دستورالعمل ثابت دارد و بر اساس اين دستورالعمل بايد آب رهاسازي شود.
امام جمعه دزفول مديريت چند گانه را يكي از مشكلات اساسي سد دز برشمرد و گفت: از آنجا كه سد دز در حوزه انديمشك واقع است مديران اين سد در جلسات دزفول شركت نمي كنند در حالي كه بسياري از مسايل سد دز به حوضه آبريز دزفول بر مي گردد و تصميمات بايد با هماهنگي كامل صورت گيرد .
حجت الاسلام قاضي دزفولي افزود:كليه سوابق ورود و خروج آب در سد دز ثبت شده است كه بايد توسط كارشناسان بررسي شود زيرا تنها به حوضه آبريز سد دز خسارت وارد شده و هيچ خسارتي به حوضه آبريز سدهاي گتوند و كارون وارد نشده است لذا مسوولان ذيربط در وزارت نيرو بايد در اين خصوص پاسخگو باشند.
وي ضمن تقدير از عملكرد سد دز و انتقاد از تصميم گيري دير هنگام در اين خصوص گفت:آب بايد به صورت تدريجي باز مي شد كه فشار آب در آخرين حد به دو هزار و500 متر مكعب مي رسيد ولي تصميم ديرهنگام آنها باعث شد اين مشكلات گريبانگير مردم شود كه اين موضوع بايد شفاف سازي شود و مسوولان پاسخگو باشند.
امام جمعه دزفول عملكرد ستاد بحران شهرستان دزفول را خوب ارزيابي كرد و گفت:ستاد بحران دزفول نيز مي توانست بهتر از اين عمل كند زيرا با تخليه سريع روستاها خسارت به حداقل رسيد و خوشبختانه تلفات جاني در بر نداشت .
وي همچنين از عملكرد ارتش جهت جابجايي سيلزدگان ودام آنها وهمچنين اطعام سيلزدگان تقدير كرد و گفت:بايد از ظرفيت گروه هاي جهادي،بسيج و سپاه نيز جهت كمك رساني به سيلزدگان استفاده كرد تا با مديريت صحيح مشكلات مردم به سرعت حل شوند./ ایرنا